gitara, ognisko, tu leją się po pysku...
- mefistofeles
-

- Kontakt:
gitara, ognisko, tu leją się po pysku...
...słońce, jezioro, ich trzech, ale nas czworo
Jak w temacie. Nieodłącznym elementem turystyki jest gitara. Instrument wielofunkcyjny, bo i solówkę zagra i akompaniament.
Kto tutaj na gitarze grywa i jaki reperuar? Od czego zaczynaliście?
JA nauczyem się grać w ogólniaku, pierwszym utworem była Arahja Kultu, potem standardowo - whisky, Dom Wschodzącego Słońca, cały repetuar Kultu i Elektrycznych Gitar. Specjalnie więcej się nie nauczyłem, bo zawsze traktowałem gitarę jako rozrywkę a nie sens życia.
Gitary mam dwie - kilkunastoletnie radzieckie pudło, które trzeba stroić kombinerkaimi i ponad 20 letniego polskiego elektryka, na którym rozwijałem te bardziej metalowe umiejętności.
Więc szarpidruty - do boju:)
Jak w temacie. Nieodłącznym elementem turystyki jest gitara. Instrument wielofunkcyjny, bo i solówkę zagra i akompaniament.
Kto tutaj na gitarze grywa i jaki reperuar? Od czego zaczynaliście?
JA nauczyem się grać w ogólniaku, pierwszym utworem była Arahja Kultu, potem standardowo - whisky, Dom Wschodzącego Słońca, cały repetuar Kultu i Elektrycznych Gitar. Specjalnie więcej się nie nauczyłem, bo zawsze traktowałem gitarę jako rozrywkę a nie sens życia.
Gitary mam dwie - kilkunastoletnie radzieckie pudło, które trzeba stroić kombinerkaimi i ponad 20 letniego polskiego elektryka, na którym rozwijałem te bardziej metalowe umiejętności.
Więc szarpidruty - do boju:)
- mefistofeles
-

- Kontakt:
ktoś, ktoś - mnie nikt nie uczył, bierz gitarę, zobacz w necie rysunki i ćwiczJak mnie ktoś nauczy, to fajnie
http://eduseek.interklasa.pl/artykuly/artykul/ida/2054/
http://www.gitara.terramail.pl/lekcje.htm
dalej poszuka sama, polecam. To naprawdę łatwe
Oczywiście pamiętaj, że:

-
RARUTKA_GOLDI
-

ja nauczyłam sie najpierw na fortepianie. szkoła muzyczna. po latach wpadłam na pomysł, ażeby nauczyć się gry na gitarze. nie dało się zabierać fortepianu na ogniska czy inne wypady. gitarka natomiast pasuje jak ulał!
) i.... jestem zadowolona. wymaga to jednak sporo ćwiczenia. a zagram sobie co tam chce i potrafię. i fajnie mi jest. pozdrawiam.
MOje początki gitarowe sięgają 8 klasy podstawówki, kiedy to chodziłem na kółko oazowe na nauki do mojego guru
Od początku starałem się grać kawałki Metalliki i tak mi zostało do teraz:) Gram sobie czysto relaksacyjnie, kiedy mi się zachce, najczęściej gitarka się kurzy na szafie. Ale miło jest sobie czasem pobrzdąkać...
Mój Sprzęt: Hiszpańska Elvira Acoustic w porywach 77,4 Mhz
Mój Sprzęt: Hiszpańska Elvira Acoustic w porywach 77,4 Mhz
ja się też uczyłam sama no i nie osiągnęłam za bardzo perfekcji no ale pograć sobie mogę, pod warunkiem, że są w miare proste chwyty.. no właśnie brakowało mi, żeby ktoś osobiście te trudniejsze pokazał i nauczył.. podstawy to mogłam złapać samemu ale dalej to już gorzej.. no ale podstawy wystarczą, żeby co nieco pograć..
mam meksykańską gitarę nie wiem jaką..
a gitarka to jest super sprawa i bardzo bym chciała umieć grać super dobrze..
mam meksykańską gitarę nie wiem jaką..
a gitarka to jest super sprawa i bardzo bym chciała umieć grać super dobrze..
- mefistofeles
-

- Kontakt:
www.ultimate-guitar.com
Ta stronka jest dla mnie największą skarbnicą
Zasłyszę coś, klikam i już mam tabulaturki.. próbuję pograć, coś tam mi wyjdzie i banan na pysku 
Ta stronka jest dla mnie największą skarbnicą
Dobra... gitara nastrojona jest... stronka otwarta http://www.gitara.terramail.pl/ umiem na razie dwa akordyAgaar pisze:Ja chciałabym grać na gitarze...