spanie wokół schroniska
spanie wokół schroniska
jak to jest można czy nie można spać w obrębie schroniska tuż obok są rózne opinie co wy sądzicie i jakie są wasze doświadczenia ewentualnie czy są jakieś kary mandaty?
We wrześniu byłem w piątce i spałem grzecznie w łóżeczku
Nie słyszałem o tym, aby sprzedawano miejsca wokół schroniska. Te w kosówce były tańsze czy droższe? A jak do śpiwora w nocy wlazł misio to rano oddawali chociaż pieniądze za nocleg? W końcu miejsce nasze, opłacone a tu taki misio bezczelnie nam się pakuje do naszego śpiwora. Ja bym rano w recepcji złożył reklamację.
Nie słyszałem o tym, aby sprzedawano miejsca wokół schroniska. Te w kosówce były tańsze czy droższe? A jak do śpiwora w nocy wlazł misio to rano oddawali chociaż pieniądze za nocleg? W końcu miejsce nasze, opłacone a tu taki misio bezczelnie nam się pakuje do naszego śpiwora. Ja bym rano w recepcji złożył reklamację.
spałem kiedyś ostatniego września w piątce przed schroniskiem i też płaciłem normalnie jak za podłoge, jedynie bardzo "niewygodne" kamienie są przed piątką a tak to polecam. Pare razy spałem też przed murowańcem przy stoliku na złączonych dwóch ławkach, ale tam jakoś mam zawsze obawy przed misiami
Ogólnie jestem za spaniem przed schroniskami, raczej ze względów oszczędnościowych (w piątce jak sie późno rozłoży to też można za darmo, sprawdzałem
), chociaż dla niektórych spanie przy ujemnej temperaturze pod chmurką na betonie też może stanowić atrakcje 
Moze nie w takich warunkacj, ale według mnie spanie przed schronem, to jest atrakcja. I to jaka!prezes pisze:chociaż dla niektórych spanie przy ujemnej temperaturze pod chmurką na betonie też może stanowić atrakcje
kamienne ławy są kwalifikowane w 5-ce jak podłogaOlav pisze:schronisko zaczęło sprzedawać miejsca wokol schroniska - w dodatku za ta sama cene - 21pln :/
po to właśnie misiek ma nosek AgnieszkoAgaar pisze:I przy schronie i troche dalej... zawsze niebezpieczeństwo spotkania miśka jest
nigdy nie byłem w sytuacji by odmówiono mi noclegu w schronisku, a w kosówce sypiałem celowo gdy nie chciałem tracić wysokości na szlaku.strupek pisze:można czy nie można spać w obrębie schroniska
W kwestii twojego pytania o to co wolno a czego nie wolno, to zakaz masz na każdy biwak za wyjątkiem miejsc dozwolonych...
A ciekawi mnie jak to się odbywało. Trzeba było iść do recepcji i zapłacić za kawałek miejsca na ścieżce przy schronisku? A jak weryfikowali czy ktoś zapłacił czy nie?
Jak ja byłem to nikt na zewnątrz nie spał. To zaczyna być już lekko pół śmieszne.
Czyżby do piątki też już dotarł kwiożerczy kapitalizm?
Jak ja byłem to nikt na zewnątrz nie spał. To zaczyna być już lekko pół śmieszne.
A wlaśnie a jak wyglada na terenie TPN'u sprawa na przyklad:
Jest cieply dzionek, ladna pogoda a mamy dobra mate i spiwor, wiec przychodzimy wieczorkiem na zawrat - tam ukladamy sie do snu, zeby mozna bylo z samiusienkiego rana wejść na orlą - wiem, ze nie mozna sie tam zatrzymac, ale czy ktoś tego pilnuje?? W sesie chyba nikt nie przyjdzie tam o 3 rano sprawdzić, czy nie śpie tam??
Jest cieply dzionek, ladna pogoda a mamy dobra mate i spiwor, wiec przychodzimy wieczorkiem na zawrat - tam ukladamy sie do snu, zeby mozna bylo z samiusienkiego rana wejść na orlą - wiem, ze nie mozna sie tam zatrzymac, ale czy ktoś tego pilnuje?? W sesie chyba nikt nie przyjdzie tam o 3 rano sprawdzić, czy nie śpie tam??