Turysta zmarł na szlaku w Tatrach 11.08.2004r.

Także o noclegach, mapach, pogodzie, literaturze...
Jurek

Turysta zmarł na szlaku w Tatrach 11.08.2004r.

Post autor: Jurek »

Onet.pl - wiadomości podał dzisiaj wiadomość:

"50-letni turysta zmarł w środę przed południem na szlaku w Tatrach. Mężczyzna prawdopodobnie doznał zawału serca. Pomimo podjętej reanimacji nie udało się go uratować - poinformował PAP ratownik dyżurny TOPR Marcin Józefowicz".

a potem poniżej komentarz jednej osoby w onecie:

"Jak można ludziom w podeszłym wieku zezwolić na włóczęgę po górach!.To skandal!.Potem przychodzi nam płacić koszty leczenia i interwencji GOPR-u.Dziadek zamiast siedzieć przy wnukach,to szuka przygód w górach
,a potem są tego skutki".

czyli ja, też taki dziadek nie powinienem pojutrze jechać w taterki ponieważ jestem "dziadkiem siedzącym w domu przy wnukach" śmiechu warte hahahahaha :)

jadę w góry!!!! cześć

pozdrawiam-Jurek
Adamires

Post autor: Adamires »

Co ma wiek do spacerów?
Rozumiem jakiś wyczyn - serce nie to i problem murowany.
Ludzie nie takie rzeczy robią w takim wieku i jest O.K.
Nie przejmujmy się wypowiedziami takich ludzi i róbmy swoje.

pozdr
Adamires
jerry

nieaktywny

Post autor: jerry »

Jurek
Wnuki ... to Ty bedziesz jeszcze naszym Taterkom przedstawial i oprowadzal je po najlepszych szlakach.

NIE DAC SIE TYM CO PRZED TV ZYCIE SPEDZAJA CALE !!

pozdrowionka
Awatar użytkownika
Andrzej Krystoszyk

Post autor: Andrzej Krystoszyk »

Przypomina to komentarz Cywińskiego w ostatnich Tatrach do niekturych ustaw pana ministrowych. Może niektórzy nie chcą umrzeć w chałupie podfłączeni do jakiejś maszyny, tylko tak jak opisał to Witkiewicz ( ojciec). Myślę, że mają do tego prawo.
Awatar użytkownika
Szarotka

Post autor: Szarotka »

No cóż.....żal mi tylko autora słów "Jak można ludziom w podeszłym wieku zezwolić na włóczęgę po górach!"
To bez sensu!Moja mamusia ma 51 lat i dziarsko dotrzymywała nam kroku.Pewnie,że na Orlą ze mną nie poszła ale tylko dlatego,że nie czuje się dobrze na trasach z łańcuchami.Kiedyś widziałam parę ludzi ok 65-70lat maszerujących na Rysy!Przecież to czy i jak chodzimy po górach zależy w głównej mierze od stanu zdrowia,kondycji i stylu życia.Strach patrzeć na tłumy młodych ludzi spędzających gooooooodziny przed komputerami,jak oni osiągną wiek 50 lat (jeśli dożyją-daj im Panie)to jakoś cienko ich widzę gdzieś na trasie.....a zasłabnięcie lub nawet zawał serca to przy takiej pogodzie może zaskoczyć niejednego śmiałka.Czasem nie należy też przeceniać swoich możliwości tylko dlatego,że do młodych świat należy-podobno!

Pozdrawiam wszystkich kochających Tatry
a mających od 1 do 101 lat
Iwona
------------------------------------------
"Bedzie wcioł to mnie ku sobie zabiere..."
Hanka

Post autor: Hanka »

m³ody cz³owiek nie przemy¶la³ swojej wypowiedzi...., a mo¿e szuka³ sensacji i uda³o siê
mam 52 lata, czyli swój wyjazd w Tatry bêdê musia³a jeszcze raz gruntownie przemy¶leæ; pozostaje mi wirtualne wêdrowanie i siedzenie przed komputerem :D
pozdrawiam wszystkich Forumowiczów :)
Awatar użytkownika
Mariusz

Post autor: Mariusz »

Nie radzę czytać komentarzy pod artykułami na Onecie i innych portalach. 99% pisane jest przez półgłówków i pieniaczy, bardzo rzadko ktoś pisze z sensem.
:)
sKoTi

Post autor: sKoTi »

idiota i tyle... kiedyś pamiętam, że podczas kiedy nasz panie pieknie graly w siatke ktos rzucil watek co by wybrac naladniejsza siatkarke mistrzostw... byly rozne glosy.. za ta za tamta... az tu nagle ktos wygrzmocil, ze glosuje na davida murka.
Ludzie najpierw pisza pozniej mysla... tymniemniej po 65ce powinni zabronic kierowac samochodem... albo dokladniejsze badania robnic. Ostatnio dwóch kapeluszów w wieku pod 7 dych bym skosił
MiG

Post autor: MiG »

Iwona pisze:Strach patrzeć na tłumy młodych ludzi spędzających gooooooodziny przed komputerami
To ja :D (o ile podpadam jeszcze pod "młodego człowieka" :) )

A co do komentarzy na Onecie: większość jest pisana po to, żeby "zbulwersować" innych i wywołać głosy oburzenia - to niby jest zabawne. Tak więc nie warto się nimi przejmować, ani ich komentować :)

MiG
jerry

nieaktywny

Post autor: jerry »

MiG pisze:Tak więc nie warto się nimi przejmować, ani ich komentować
co racja, to racja.
kazdy komentarz 'prostujacy' i usilujacy cokolwiek tlumaczyc jest po chwili zjadany przez kolejnych polglowkow
dlatego wg mnie jakiekolwiek komentarze na wp, onecie nie maja zadnego sensu, strata czasu i tyle!
Awatar użytkownika
Hannibal

Post autor: Hannibal »

Też podobnie to postrzegam. Wielu moich znajomych, bliższych i dalszych, prowadzi taki styl życia, że za 20, czy 30 lat, jak wybiorą się w góry, to może ich czekać zawał, albo jakaś inna tego typu niemiła niespodzianka.
Aktywność fizyczna wielu młodych ludzi jest na tak mizernym poziomie, że ja naprawdę obawiam się w przyszłości o to, jak to wytrzyma nasza służba zdrowia, i nasz system rentowy.
Mój wydział na UW mieści się na Karowej. To jest budynek 4-piętrowy w starym budownictwie (więc w zwykłym bloku byłoby to ok. 6 pięter). Nieustannie słyszę głosy młodych ludzi, którzy z chęcią i radością przywitałyby tam windę. A po wejściu na te "nieszczęsne" 4 piętro, niektórzy są tak zdyszani, że później jeszcze przez parę ładnych minut mają przyspieszony oddech. Ale co tam, liczy się przecież liczba fakultetów. Im więcej, tym lepiej. Są tacy, którym i dwa niewystarczają, i zdają jeszcze na nastęny. Nauka nauką, ale zdrowie zdrowiem. Organizmu tak łatwo nie da się oszukać, jeśli w ogóle można.
Awatar użytkownika
Agaar

Kontakt:

Post autor: Agaar »

Tych komentarzy się nie czyta, bo po prostu nie ma sensu.
Wiek nie gra roli w górach i kto jak kto, ale ja się o tym przekonałam. I nie przeszkadza mi, że ktoś jest ode mnie dużo starszy, a że czasem potrzebuje troche więcej czasu na dojście, to nic... można iść spokojnie, podziwiając widoki i jest bardzo przyjemnie ;) Na Krivan szłam za jedną starszą panią i bardzo mnie to cieszyło. Tempo ok. ;)
Sylwester

Post autor: Sylwester »

jak reanimacja była na szlaku na przełęcz pod chłopkiem to byłem przy tym, a potem dużo już później pomyślałem, że jak nadejdzie mój czas to chciałbym by to się stało ...na szlaku
tomek.l

Kontakt:

Post autor: tomek.l »

Hannibal widzę, że bierzesz się za wykopaliska ;)
Awatar użytkownika
Hannibal

Post autor: Hannibal »

tomek.l pisze:Hannibal widzę, że bierzesz się za wykopaliska ;)
No cóż, trzeba przekopać to forum porządnie. W przeciwnym wypadku zapadnie tu taki marazm, że w niedługim czasie pajęczyny zaczną się tu pojawiać. ;)
Sylwester

Post autor: Sylwester »

faktycznie starocia odkopałeś, ja byłem świadkiem takiej sytuacji rok później :x
Awatar użytkownika
Janek

Post autor: Janek »

Hannibal pisze:No cóż, trzeba przekopać to forum porządnie. W przeciwnym wypadku zapadnie tu taki marazm, że w niedługim czasie pajęczyny zaczną się tu pojawiać.
No to widzę, że Hannibal wziął się za Was ostro. Nowy Dzierżyński, za chwilę tu jeszcze czerezwyczajkę założy - zgadnijcie z kim? No i co? Nie mieliśmy z Tomtomem racji? Chodziłem przez rok do jednej klasy z takim co trzymał na lekcji prawie cały czas łąpę z dwoma palcami w górze aby tylko uzupełniać belfra lub kolegę. Dostał parę razy kocówke ale nie pomogło. Taki był gorliwy! Całe szczęście, że tatusia przenieśli z Poznania do Warszawy i nastąpił błogi spokój (marazm). :D
Awatar użytkownika
tomtom

Post autor: tomtom »

...ale to nam pan moderator zwraca uwage, ze offtopikujemy, czepiamy sie kwiecistymi slowami i - co za skandal - oburzamy sie, ze koles zaleca picie wódy w górach, bo wg pana moderatora ani to, ani bron boze floodowanie poprzez odkopywanie zamierzchlych topikow i gadanie w nich po proznicy z dawno niezywym tu tasiorem jest be.
Awatar użytkownika
Szarotka

Post autor: Szarotka »

tomtom pisze:...ale to nam pan moderator zwraca uwage
zaczynasz się powtarzać (w Twoim wieku? :O )...ale nie to jest najgorsze..zaczynasz bowiem się żalić..brrr,aż mną wstrząsnęło. Tomtom,nie stękaj jak baba (sorrki kobitki ;) ), tylko bądź sobą i już :) ...a bycie modem nie jest zdaje się takie łatwe,miłe i przyjemne :think:
..a teraz wracając do tematu...sprawdzałam w wiadomościach TOPR-nikt ostatnio nie zginął-na szczęście.
Awatar użytkownika
tomtom

Post autor: tomtom »

Iwona pisze:bycie modem nie jest zdaje się takie łatwe,miłe i przyjemne
marudze, bo cos o tym wiem.
Iwona pisze:sprawdzałam w wiadomościach TOPR-nikt ostatnio nie zginął-na szczęście.
Hannibal za pare minut ma pociag do Zakopca.
Iwona pisze:zaczynasz bowiem się żalić
bo mnie sie nie podoba.
ODPOWIEDZ