BAZA NOCLEGÓW

Także o noclegach, mapach, pogodzie, literaturze...
ODPOWIEDZ
sKoTi

BAZA NOCLEGÓW

Post autor: sKoTi »

Tak sobie pomyślałem, że jeśli ten temat nie był podejmowany na forum, to można by stworzyć taką bazę adresów z noclegami w Zakopcu i okolicach, które to użytkownicy forum są w stanie polecić z pełnym przekonaniem innym osobom... Sam czasami miałem problemy z wyborem kwatery - a przyznam, że byłoby łatwiej gdybym mógł przeczytać jakieś referencje od innych łazików. Krótki opis byłby wskazany...
Jeśli admin nie będzie miał nic przeciwko to ja zacznę, a później wszystko zależy od reszty forumowiczów. Jeśli admin się nie zgodzi - to proszę o usunięcie tego postu.
Ostatnio zmieniony wt 03 sie, 2004 przez sKoTi, łącznie zmieniany 1 raz.
jerry

nieaktywny

Post autor: jerry »

Pozwolisz sKoTi, że w takim razie dołączę się do spisu :)

Józef Chyc Olesiak
Droga do Olczy xx
tel. 206-29-xx

20zl/os, pokoje: 2,3,4 osobowy i 6-8 osobowe poddasze.
Łazienka na korytarzu, kuchnia grzecznościowo u gospodarzy. W pokoju codzienne sprzątanie, TV, radio.

Dobry punkt wypadowy do Kuźnic - 20-25 minut. 30 minut do PKP i PKS. 30 minut do Krupówek.

dokładniejsze informacje - u mnie :)

PS. Po krótkim zastanowieniu ... lekko zmodyfikowałem namiary na kwaterkę. Ale nieustannie informacji wszelkich chętnie udzielę mailem lub na gg.
Ostatnio zmieniony pt 30 lip, 2004 przez jerry, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Mariusz

Post autor: Mariusz »

Wiecie co - ja nie wiem czy to jest dobry pomysł... Na forum oprócz naszej regularnie pisującej 20-stki zaglądają dziesiątki (setki?) anonimowych osób, a strona z galeriami będzie niedługo obchodziła sto tysięcy odwiedzin. Wynikają z tego dwie rzeczy:

1. Z pewnością dzięki podaniu adresu, porządnie zareklamujemy daną kwaterę, z czego będzie zadowolony jej właściciel - no i wdzięczny.

2. Podanie adresu może się z kolei obrócić przeciwko nam - przyjdzie taki moment, że sami możemy mieć problem z rezerwacją tam noclegu.

Resztę pozostawiam wam. Jeśli komuś nie przeszkadza pkt 2, za to liczy na pkt 1, to nie widzę powodu, aby nie wrzucić danego adresu w tym wątku.
:)

P.S. Ja nie wrzucam tu adresów, ale chętnie je podam znajomkom forumowym np. na GG albo mailem.
sKoTi

Post autor: sKoTi »

dlatego tesh w pierwszym poście napisałem, że jeśli mogą być nawet najmniejsze problemy z tego powodu np prawne to prosze o wywalenie tego postu... tymniemniej myślę, że taka baza noclegów polecanych przez forumowiczów jest sensowna i potrzebna... i naprawdę nie chodzi mi o reklamowanie... tylko polecanie tych kwater, za które mogę ręczyć... oczywiście jest zawsze obawa o nadużywanie takich informacji, ale wierzcie mi, że nie było to moim zamysłem...
Awatar użytkownika
Mariusz

Post autor: Mariusz »

sKoTi - nie ma żadnych problemów prawnych, ani też ryzyka nadużycia.
Jedyne czym grozi publikacja adresu, to późniejszy kłopot z zarezerwowaniem tam noclegu.

Wiem to na swoim przykładzie - od dawna nie mogę się doprosić o pokój w mojej ulubionej kwaterce na Antałówce - pani Stanisława za każdym razem jest naprawdę załamana, ale... nie ma miejsc... A powód taki, że rozdałem jej adres na lewo i prawo...
:)

REASUMUJĄC: Baza adresów może być przydatna i każdy kto ma ochotę powinien wrzucic tu swoje namiary - na własną odpowiedzialność.
Hanka

Post autor: Hanka »

zgadzam siê z wypowiedzi± Mariusza pkt. 2, rozdawa³am adresy wszystkim, ktorzy o to poprosili; wiele razy z tego powodu mia³am problemy z zarezerwowaniem noclegów w terminie, który mnie odpowiada³ :)
Ramparam

Post autor: Ramparam »

A niektorzy wlasciciele pensjonatow zaczna sie rejestrowac tylko po to by zamiescic swoja kryptoreklame.

Widzialem co sie dzialo na forum nauki jezyka angielskiego. Firmy jako "użytkownicy" robily sobie takie swinstwa...
Awatar użytkownika
DeGie

NOCLEGI W SLOWACJI

Post autor: DeGie »

A ja powiem cos oczywistego dla wielu:

Jeśli chodzi o planowanie wejść w polskiej części Tatr Wysokich - polecam ul. Mickiewicza (chyba nie pomyliłem, bo piszę z głowy) i wszystkie te ulice, które są w pobliżu Kuźnic. Najlepiej, nie mając swojego pewnego punktu noclegowego NIE ŁAPAĆ noclegu na dworcu PKP, PKS. Górale mówią, że blisko, a potem wywożą Cię gdzieś, gdzieś... Więc ruszaj z dworca PKP w kierunku Kuźnic, i tam wchodź do domku i pytaj o noclegi. Sprawdzone.

Podobnie jest ze Słowacją. Co robią Polacy po przejściu granicy? Lecą po piwo :). Zresztą na granicy dosyć drogie. Potem gdy podjeżdza autobus, połowa nie wie gdzie chce jechać, więc wszyscy jadą do Smokowca. O ile Polska ma jedno miasto noclegowe (Zakopane) o tyle Słowacy nie mają takiego ośrodka. Polecam wszystkim Tatrzańską Łomnicę - piękne miasteczko, stąd jest wjazd na Łomnicę, stad jest elektriczka do Smokowca, Strbskiego, Popradu. No i jest restauracja Stara Mama (tam mam nadzieję mnie spotkacie pod koniec sierpnia:)). Fajny też jest Smokowiec, ale mało miejsc noclegowych. Dużo miejsc jest w Nowej Leśnej, ale Nowa Leśna poza miejscami noclegowymi nie ma nic (dużo Cyganów). Kiedyś miałem nocleg w Nowej L., dzis jest dużo wspomnień z tego:). Ostatniego dnia Cyganie rano wyszli z domu i pozamykali od zewnątrz dom - chcieli nas zatrzymać jeszcze trochę :). Wychodziliśmy oknem. Z Nowej Leśnej blisko do Popradu, skąd łatwo dojechać (np pociągiem do Vydrnika) do Słowackiego Raju. Strbskie Pleso też nie ma za bardzo noclegów, idąc na Rysy czy Krywań lepiej jest dojechać z TŁ lub Smokowca.

Oki za dużo się rozpisałem i nie wiem czy na temat :P

To chyba mój pierwszy post tutaj. Więc witam wszystkich - nick: DeGie, po górach chodzę od ponad 10 lat, w tym 6 ostatnich to Słowacja (Tatry i Raj). A w tym roku pierwszy wyjazd za kilka dni z żoną :))))))))))
jerry

nieaktywny

DeGie
Witam na forum ... jak widac przez najblizszy tydzien mamy leki przestoj .. polowa aktywnych forumowicziow pasie sie na halach ;)
Adamires

Post autor: Adamires »

polowa aktywnych forumowicziow pasie sie na halach
Takim to dobrze :gwizd:
Leszek

Post autor: Leszek »

Ja odwiedzam Tatry 2 lub 3 razy w roku (tylko latem). Gdzie będę chodził wiem już w czasie gdy za oknem jest jeszcze biało. Rezerwuję noclegi w schroniskach i czekam.
Naszą górską stolicę staram się odwiedzać tylko wczesnym rankiem (żeby zostawić samochód w COS-ie przy rondzie).
Nie ma nic przyjemniejszego jak wyjść ze schroniska o 6.00. i od razu człowiek jest we właściwym miejscu. A jeżeli jeszcze świeci słońce .......
jerry

nieaktywny

Leszek pisze:żeby zostawić samochód w COS-ie przy rondzie
w ktorym miejscu dokladnie? i jak wyglada kwestia zostawiania tam samochodu na kilka dni, jesli zamierzam nocowac w schroniskach?
Leszek

Post autor: Leszek »

Na rondzie w prawo w stronę skoczni. Potem po 150 m znowu w prawo przez bramkę na wjeździe do COS-u ( około 10 zł za dobę ).
Od kilku lat zawsze tam zostawiam samochód i wszystko było OK.
Mam nadzieję że starczy dla mnie miejsca 27.08.04.
ODPOWIEDZ