Kurtka??

Buty, odzież, plecaki, śpiwory, akcesoria i sprzęt górski...
Awatar użytkownika
Keczup

Post autor: Keczup »

Anika pisze:witam wszystkich forumowiczów
Na tym foum jestem od dziś mam nadzieję że tu posiedz
ps.
Cześć Piotruś
Cisze sie że cie wkońcu znalazłam happy
Witam Cię Aniu niezwykle serdecznie. Jak Cię znam to na pewno dłużej tu posiedzisz. Wreszcie ktoś z Radomia :) :) :)
Awatar użytkownika
Szarotka

Post autor: Szarotka »

Znajomi upatrzyli sobie coś takiego:
http://www.8a.pl/sklep/pokaz.php?co=pok ... y,%20bluzy
http://www.8a.pl/sklep/pokaz.php?co=pok ... y,%20bluzy
Nie bardzo wiem,czy membrana Climaway jest dobra :think: Generalnie skusiły ich podpinane polary do kurtek. Jeśli się nie mylę sama firma Lafuma też jest dość dobra. Kurtki będą używane na rowery i wyjazdy w Tatry latem-jesienią. Jak myślicie-dokonali dobrego wyboru, a jeśli nie to może polecicie coś lepszego w porównywalnych cenach.
Awatar użytkownika
Hannibal

Post autor: Hannibal »

Ja mogę z całą stanowczością polecić kurtkę Black Range Jacka Wolfskina (http://www.e-horyzont.pl/site/?p=produkty&prodid=131). Może nie jest tania, bo kosztuje ponad 700 zł, ale jest to pożądna niemiecka robota. Odpowiednik damski (czyli to samo, tylko inny krój) to Mountain Range (http://www.e-horyzont.pl/site/?p=produkty&prodid=362).
Kurtki te zdobyły szereg nagród, m.in. Trail Best Value.
Firmowa membrana JW, czyli Texapore ma bardzo dobre parametry jeśli chodzi o wodoodorność i oddychalność.
Poza tym użytecznym rozwiązaniem są rękawy odpinane zamkiem pod pachami (jak przeglądałem inne kurtki, to tylko w niewielu coś takiego jest), no i kaptur z daszkiem, który łatwo się chowa, i który można regulować w zależności od natężenia deszczu, wiatru i zimna. Suwak idealnie chodzi (zarówno od góry, jak i od dołu). Kurtkę można poza tym idealnie dopasować do sylwetki, tak że będzie dobrze leżała. Cóż można więcej powiedzieć? Chyba tylko tyle, że warto ją kupić. :)
Dorian

Post autor: Dorian »

Ma ktoś może kurtke Berghaus Trango XCR.Właśnie będę ją kupował i może ktoś coś mi o niej powie :?
Awatar użytkownika
horolezec

Kontakt:

Post autor: horolezec »

A ja mam poczciwego Alpinusa z Hydrotexu i muszę przyznać ,że służy mi bez zarzutóe zarówno latem jak i zimą.
Nie wiem w końcu czy taka firma jak Alpinus jeszcze istnieje ale uważam ,że mają renomę no i dodatkowo nie są tak drogie jak Noth Face czy Berghaus.
Dorian

Post autor: Dorian »

horolezec pisze:A ja mam poczciwego Alpinusa z Hydrotexu
Ja też mam poczciwego Alpinusa z Hydrotexu już około 6 lat tyle że z oddychalnością już nie ma nic wspólnego, ale nieprzemakalność jest nadal na bardzo dobrym poziomie i będę chodził w niej jeszcze pewnie długo ale po mieście, a na wysokie góry czas na coś nowego.
Awatar użytkownika
tomtom

Post autor: tomtom »

Dorian pisze:Ma ktoś może kurtke Berghaus Trango XCR.Właśnie będę ją kupował i może ktoś coś mi o niej powie
Ma ladne dyskretne logo bez bajerow i jest dostepna wylacznie w odblaskowych kolorkach, na ngt wisi test calkiem wnikliwy, w zasadzie z mojego macania to nic wiecej niz tam stoi nie powiem. Poza tym, ze z przyczyn kolorystycznych wzialem Sullivana :D
Awatar użytkownika
Mariusz

Post autor: Mariusz »

horolezec pisze:A ja mam poczciwego Alpinusa z Hydrotexu i muszę przyznać ,że służy mi bez zarzutóe zarówno latem jak i zimą.
Mam i ja. :cwaniak:
... od wielu wielu lat i przyznam, że jestem z niej zadowolony. Choć jak większość mojego sprzętu o 10-letnim stażu, nieco straciła ze swych nieprzemakalnych właściwości.
:)
sammarina

TNF Resolve Jacket Lady

Post autor: sammarina »

Witam!

Rozważam zakup kurtki TNF Resolve

http://www.8a.pl/index.php?str=prod_big ... 34&subkat=

cena przystępna (mogę wydać max 400), testy membramy HyVent wypały całkiem dobre, sama firma TNF ma chyba też całkiem niezłą renomę, użytkownicy innych modeli tej firmy są zadowoleni.

No i w czym problem??? :think:
ano w tym, że konkretnie o tym modelu nic nie slyszałam, jak sie nosi, czy zacznie sie po roku rozpadać, czy to może najgorszy model firmy TNF (bo najtańszy). Nie znaju ja sie za bardzo na tym i proszę o opinie na temat tej kurtki. A moze ktos poleci jakąś inną damską kurtkę (ale też do 400) z podobnymi parametrami wodoszczelności i oddychalności. Chcę ja ponosić troche po miescie,a w górach używać od wiosny do późnej jesieni - no właśnie musze coś kupić na listopad :)

a więc HELP :)[/b]
Awatar użytkownika
Mecenas

Post autor: Mecenas »

A co myslicie o kurtkach The North Face? Chodzi mi o modele z gore xcr
psiagwiazda

Post autor: psiagwiazda »

Witam
Co do campusa to musze przyznać ze miałem ich kurtkę przez 6-7 lat i byłem zmuszony kupic nową tylko z faktu że tamta się rozdarła ze starości. Jednak była to kurtka kupiona dawno i byłem zadowolony :) teraz (jakies 1,5 roku temu przerzuciłem się na Begrsoma i co... wlaśnie kurtka leży w sklepie bo oddałem na gwarancji i zobaczymy co powiedzą...) ale po 1,5 ruku uzytkowania wyglądała gorzej niż tamten campus... Szczerze teraz rozmyślam na nową kurtką i muszę przyznać że technicznie i kolorystycznie skłaniam się najbardziej ku milo. Moja dziewczyna ma prawie juz 2 lata i do tej pory nie narzekała na nią chyba nigdy. :)
Pozdrawiam
kilgor

Post autor: kilgor »

Z tego co widzę, to jestem kolejnym userem posiadającym kurtkę Alpinusa z hydrotex'u, model Columbia, kupiony 6 lat temu. Spisuje się bez zarzutu. Byłem ostatnio w sklepie HiMountain i sprzedawca pokzał mi kurtkę również o nazwie Columbia i bardzo podobnym kroju. Material był nieco inny, choć również coś z hydro na początku. Cena 499 PLN. HiM to w końcu spadkobierca Alpinusa, więc zakup tej kurtki może być dobrym strzałem.
Awatar użytkownika
dagomar

Kontakt:

Post autor: dagomar »

oboje z żoną mamy wiele z Alpinusa ,rzeczy już wysłużone ,ale nadal w formie - letnie kurtki Gore,polary,moje buty,skarpety (były ostatni rok),szkoda firmy - miała klasę
ODPOWIEDZ