DYKTANDO
Straszne, aczkolwiek ciekawi mnie napisał komentarz do tego przytoczonego dyktanda /nie dotyczy kom. na forum tylko w prasie/, gdyż utarło się, że relacja jest skwitowana stwierdzeniem, iż pochodzi np. ze źródeł zbliżonych do czegoś tam, lub jak np. ostatnio w przypadku becikowego usłyszałem stwierdzenie, że matki w Polsce wolały by aby zamiast przeznaczać pieniądze na płatności socjalne po 1.000 zł przeznaczyć je na utrzymanie przedszkoli, nie drążę tematu becikowego, chcę określić swoje zdanie do tzw. żródeł czyli pustych nieautoryzowanych i często kłamliwie przytaczanych wypowiedzi, bo gdyby nawet ktoś piszący ten tekst i publikujący go zadał sobie trud by przeprowadzić sondę, ale między iloma kobietami: 10, 100, 500 to i tak nie jest dostateczna ilość opiniodawców by wypisywać takie fakty. Generalnie tekst dyktanda upiorny i głupi, ale cholera czego spodziewać się w kraju w którym brak uregulowania podstawowych spraw, pozdrawiam
Ostatnio zmieniony sob 26 lis, 2005 przez Sylwester, łącznie zmieniany 2 razy.
Może warto przeczytać cały artykuł:
http://www.tygodnikpodhalanski.pl/modul ... e&sid=1824
(co nie zmienia faktu, że ten tekst na dyktando zdecydowanie się nie nadawał)
http://www.tygodnikpodhalanski.pl/modul ... e&sid=1824
(co nie zmienia faktu, że ten tekst na dyktando zdecydowanie się nie nadawał)
ryb-ka napisała:
Pozdrawiam, Iza
- teraz pewnie przy wielkim buummm zostanie zweryfikowany...ale też cała sprawa wykazuje, że u ciała pedagogicznego zabrakło pomyślunku...pani "dała ciała" i tej pani już dziękujemy...Jak taki tekst mógł się znaleść w pomocach dla nauczyciela - ktoś to musi przecież zatwierdzać?
Pozdrawiam, Iza
No faktycznie prawda jest taka, że pani nauczycielka okazała się bezmyślna, żeby nie powiedzieć gł.... Nie wszystko co gdzieś piszą trzeba bezmyślnie powtarzać. Ten tekst nie jest żartobliwy on jest poprostu głupi. Jeśli nauczycielka tego nie rozróżnia no to cóż.
A swoją drogą to i tak większość tekstów używanych w dyktandach jest głupia i bez sensu. To tylko nielogiczne ciągi wyrazów z jak największym nagromadzeniem trudnych słów..
A swoją drogą to i tak większość tekstów używanych w dyktandach jest głupia i bez sensu. To tylko nielogiczne ciągi wyrazów z jak największym nagromadzeniem trudnych słów..