góry świętokrzyskie-małe jest piękne...

Pasma górskie w Polsce i na świecie.
Awatar użytkownika
ruda

góry świętokrzyskie-małe jest piękne...

Post autor: ruda »

całym sercem kocham Tatry, ale i tak duży sentyment czuję do Gór Świętokrzyskich, które mogę każdego dnia oglądać z okna mojego mieszkania...dlatego jeżeli któreś z was nigdy nie było w GŚ, to serdecznie zapraszam....zimą też można tu spędzić super czas, b jest sporo wyciągów i dobrze przygotowanych stoków...według mnie to sie nie można nudzić...:D
Sylwester

Post autor: Sylwester »

ruda pisze:jeżeli któreś z was nigdy nie było w GŚ, to serdecznie zapraszam
byli, byli, swoje zwiedzili, ale moim zdaniem Góry Świętokrzyskie są najpiękniejsze gdy jesień złoci liście i dojrzewają jabłka w sadach
dziki_mul

Post autor: dziki_mul »

@ruda przecie ja z g.swietokrzyskich moze pojdziemy razem na szlak??????
dziki_mul

a tak Sylwek to ziomal z G.Święokrzyskich tylko teraz wyemigrował, ale ziomal i już
Awatar użytkownika
Andrzej Krystoszyk

Post autor: Andrzej Krystoszyk »

Ciekawe czy ruszył stok w Bodzentynie? Zapowiadał się nieźle. :think: Jak Ziomale coś wiecie na ten temat, to podzielcie się info.
dziki_mul

ciekawe !!!!
Awatar użytkownika
Andrzej Krystoszyk

Bo przyjemniej pojeździć w prawdziwych górach niż w Bełchatowie na hałdzie z widokiem na elektrownię, mimo, że wyciąg /i ceny/ mają baaardzo przyzwoite. A góry Świokrzyskie cudnej urody są i warto o każdej porze roku tam zaglądać.Więc się rozejrzyjcie, bo mi się chce na narty, choć na weekend. Wiewióry donoszą, że nawet w Rąblowie k. LUblina stok ruszył, więc może i tam tzn w Bodzentynie.
dziki_mul

U nas jest pare stoków: Telegraf, Tumlin, Radostowa, Ameliówka
Sylwester

Post autor: Sylwester »

dziki_mul pisze:wyemigrował, ale ziomal
Pozdrawiam Kielecczyznę
Awatar użytkownika
ruda

bardzo chętnie się wybiorę z Tobą na szlak...:D
co do stoku w Bodzentynie to niestety jak narazie nie mam zadnych wiadomości....za to wiem ze niedaleko Ciekot (jakieś 20 minut od Kielc) jest przygotowywany nowy stok, także może się okazać, że bedziemy miec kolejne miejsce do zimowych szaleństw...:D mnie to akurat cieszy, bo jakos nie mam czasu na wyjazdy gdzieś dalej...to może uda mi się trochę pojeździć tutaj...a po maturce to już jako studentka na pewno będe jeździć w Tatry słowackie na narty...:D
dziki_mul

ruda pisze:bardzo chętnie się wybiorę z Tobą na szlak...
trzymam Cię za słowo :)
Awatar użytkownika
Keczup

Post autor: Keczup »

A ja czekam na pierwsze śniegi i na podkieleckich szlakach będę wraz z moją paką zameldowany. Już się nie możemy doczakać. W końcu ja - warchoł z Radomia - mam całkiem niedaleko, jakieś 80 km. A okolice Kielc bardzo pozytywnie odbieram. Kiedyś jak trenowałem kolarstwo mieliśmy tam zgrupowania. Wspaniałe trasy do treningów. Pozdrawiam
dziki_mul

Keczup pisze:Kiedyś jak trenowałem kolarstwo mieliśmy tam zgrupowania. Wspaniałe trasy do treningów
aha jest pare fajnych tras, ja lubilem najbardziej podjazdy: na Ameliówke, Klonówke, Św. Krzyż, Św.Katarzyna
Awatar użytkownika
Keczup

Post autor: Keczup »

Widzę, że z kolegi góral także rowerowy. Może kiedyś powspinamy się na rowerkach. Pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
ruda

hmm...ja na rowerze az tak bardzo po naszych gorkach nie szaleje...nio cóż dziki ja napewno dotrzymam słowa...gorzej jezeli ty się rozmyślisz... ;)
dziki_mul

Keczup pisze:Może kiedyś powspinamy się na rowerkach
kiedys jak bylem piekny i mlody to forma byla teraz troche gorzej :)
ruda pisze:nio cóż dziki ja napewno dotrzymam słowa...gorzej jezeli ty się rozmyślisz...
czekam tylko na odpowiedni moment :)
Awatar użytkownika
ruda

nio jestem bardzo ciekawa kiedy ten moment nastąpi...ale będę czekać...:D może się opłaci...:D
lukec

Post autor: lukec »

Nie mogę tego tematu pozostawić bez echa ;)
Sylwester pisze:
ruda pisze:jeżeli któreś z was nigdy nie było w GŚ, to serdecznie zapraszam
byli, byli, swoje zwiedzili, ale moim zdaniem Góry Świętokrzyskie są najpiękniejsze gdy jesień złoci liście i dojrzewają jabłka w sadach
Oj, tak... Pasmo Oblęgorskie, te cudne wąwozy koło Oblęgorka, widok z Klonówki na Barczę... wszystko jesienią wygląda niesamowicie.
Ale teraz też nie jest źle... a przynajmniej nie było w ten weekend. Czapy na drzewach, lasy białe, szkoda tylko, że śnieg mokry drzewa poobklejał, połamał, i teraz mogą być z rowerkiem problemy na niektórych trasach...
Podjazd pod Św. Krzyż też lubię... ale szczególnie w "hardkorowej" wersji - jadę do Słupii, szosówka na plecy, wchodzę Drogą Królewską pod klasztor i sobie zjeżdżam asfaltem,. To jest dopiero trening ;)
Na rower chyba najpiękniej w okolice Odrowąża i Nowej Słupii właśnie.
Aha. Koło Wilkowa w tym roku piękny zbiorniczek powstał. Pod samą Łysicą, można powiedzieć, pięknie odbija się w wodzie przy dobrej pogodzie. :)
Awatar użytkownika
ruda

teraz się zrobiło naprawde pięknie....wszystko jest białe...krzaki i drzewa wyglądają jak nie z tego świata...byłam ostatnio na nartach na Telegrafie i było bosssko....mam nadzieje, że niedługo ponownie sie wybiore...jak tylko znajde odrobinkę czasu....bo teraz powinno sie dobrze jeździć...chociaż śnieg jest dosyc ciężki...co by nie mówić Świętokrzyskie jest piękne....:D
Awatar użytkownika
Andrzej Krystoszyk

A co z nowym ośrodkiem WIdełki? Był już tam ktoś Proszę o opinie. 8)
ODPOWIEDZ