5000 post

Rozmowy na dowolny temat, niekoniecznie górski... :)
Awatar użytkownika
Szarotka

5000 post

Post autor: Szarotka »

...dedykowany szczególnie dla pana Janka-czytającego nas z "ukrycia", za całą sympatię i ciepło z jakim z lubością się wypowiada na mój i naszego forum temat, na innych forach.

Pozdrawiam serdecznie panie Janku :) :) :)
dziki_mul

Post autor: dziki_mul »

Gratulacje !!!
tomek.l

Kontakt:

Post autor: tomek.l »

Iwona pisze:Pozdrawiam serdecznie panie Janku
Przyłączam się do pozdrowień. :)
Awatar użytkownika
Irek

Kontakt:

Re: 5000 post

Post autor: Irek »

Czesc.
Iwona pisze:...dedykowany szczególnie dla pana Janka-czytającego nas z "ukrycia", za całą sympatię i ciepło z jakim z lubością się wypowiada na mój i naszego forum temat, na innych forach.
Oj cos widze, ze i nawzajem :D. A pisali gdziesik ze konflikt zazegnany i wspolpracujecie nawet. Pozdrawiam. Irek.
Awatar użytkownika
Andrzej Krystoszyk

Post autor: Andrzej Krystoszyk »

No cóż Pan Janek vel Stary /i inne nicki/ ciepło wyraża się i o innych, nie jesteśmy osamotnieni w tym względzie . Na szczęście owo ciepełko bijące od "naszego " przyjaciela wraca do niego samego. Ale widać tak lubi. :x Do tematu Iw GRATULACJE i za ilość i za jakość. :D :D :D
Awatar użytkownika
Szarotka

Irek pisze:konflikt zazegnany i wspolpracujecie nawet
Konfliktu nie ma,bo nie ma rozmowy...współpracy nie będzie,bo obłuda mnie mierzi..tym bardziej jeśli dzieje się za plecami...Życzę panu Janowi wszystkiego naj, aczkolwiek nie wspominam go co i rusz w moich postach :)
...dla bardziej kumatych przypowieść:
Idą sobie drogą nad rzeką dwaj mnisi: stary i młody.Nagle napotykają kobietę,która prosi ich o pomoc w przeprawie na drugi brzeg. Młodszy mnich strasznie się obrusza...jemu nie wolno dotykać kobiety...to grzech..nieczystość. Stary jednak, bierze kobietę na swoje plecy i przenosi na drugą stronę.Młodszy mnich jest zbulwersowany...całą drogę wypomina steremu,że dopuścił się grzechu,że skalał się nieczystością itp.....Po pewnym czasie starszy nie wytrzymuje i mówi:
-widzisz, ja ją przeniosłem tylko na drugi brzeg, a ty....ją ciągle nosisz....
Andrzej Krystoszyk pisze:Iw GRATULACJE i za ilość i za jakość.
Dziękuję Andrzejowi i Bartkowi :) hmmm, jakość jest różna-przyznaję.Nie muszę być chodzącą Encyklopedią Tatrzańską,żeby kochać i szanować te nasze górki. Jest mi tu z Wami na forum dobrze...a cyferki...nie robią na mnie wrażenia ;)
Awatar użytkownika
Agaar

Kontakt:

Post autor: Agaar »

Siostro, ale się tutaj już napisałaś :) Również pozdrawiam pana Janka :)
Sylwester

Post autor: Sylwester »

hura hura dla Iwony za konsekwencję, a zgorzknialców zostaw, niech się taplają we własnym sosie
jarda

Re: 5000 post

Post autor: jarda »

Iwona pisze:...dedykowany szczególnie dla pana Janka-czytającego nas z "ukrycia", za całą sympatię i ciepło z jakim z lubością się wypowiada na mój i naszego forum temat, na innych forach.

Pozdrawiam serdecznie panie Janku :) :) :)
masz choć troche kultury i szacunku kobieto? pewnie u Was tam na kaszubach nie znają zachowań charakteryzujących się kulturą i szacunkiem - nieprawdaż?
Awatar użytkownika
Szarotka

Jarda->do szkoły. Starogard to Kociewie...Proponuję wypowiadać się na tematy,które się zna....
...kulturalnie i z szacunkiem Ciebie też pozdrawiam Jarda :D
Awatar użytkownika
Mariusz

Post autor: Mariusz »

Iwona pisze:Jarda->do szkoły
Dziś sobota, to ma wolne. ;)
Awatar użytkownika
Andrzej Krystoszyk

Post dedykuje naszej znajomej z Jak to sama określa Warszawki i to knajackie określenie jak najbardziej pasuje do poziomu owej damy . Niegdyś takie hm.. panie nosiłu inne i wdzięczne nazwy jak demimondówki i tym podeobne określenia / Co do pana J. możemy mówić o szczęściu i tak z innymi obszedł się dużo gorzej zanim nie osiadł w pewnym znanym nam przytulisku. Drogi/a Jardo jak na siódmy post i staż nie brak ci tupetu. Niestety jak Iw zauważyła etnografia to nie twoja specjalność , więc zanim jeszcze coś napiszesz na wszelki wypadek sprawdź w materiałach źródłowych . Ot choćby taki słownik gwar słowiańskich czy nie daj Boże 64 tomy Oskara Kolberga. Żadna wiedza nie boli, tym bardziej taka w modnym ostatnio klimacie etno. Uczyć się , uczyć i jeszcze raz uczyć . Sobota nie sobota do szkoły , choćby i wieczorowej. :think: :think: :think:
Awatar użytkownika
Olav

Post autor: Olav »

jarda pisze:na kaszubach nie znają zachowań charakteryzujących się kulturą i szacunkiem
zdziwilbys sie ;p Nie musze dodawac chyba, ze jako pól-kaszub jestem tym urazony??

Iw!! Gratulacje - oby dalej zawsze mozna bylo liczyc na twoja odpowiedz :]
Awatar użytkownika
Szarotka

Olav pisze:ze jako pol-kaszub jestem tym urazony??
hehe-nie Olav, nie musisz dodawać,wszak wszycy znamy ;) naturę Kaszubów...zacięte To jak Górale :P ;)
Andrzej Krystoszyk pisze:Uczyć się , uczyć i jeszcze raz uczyć
:D ;)
a'props nauki....myślę,że wiadomy temat stał się już nudny jak przysłowiowe flaki z olejem. Postem "dedykacją" temat z mojej strony zostaje zamkniety,gdyż Don Kichotem nie jestem... ;) ;)
Awatar użytkownika
Olav

Post autor: Olav »

Iwona pisze:wszycy znamy naturę Kaszubów...zacięte To jak Górale
To dodaj sobie, ze oprocz tego, ze kaszub po mamie, to jeszcze jestem tatar po ojcu :D
Awatar użytkownika
Andrzej Krystoszyk

No nie jeszcze zaczniesz jeździć konno z siecią. / to miałbyć żart/. Ojciec pochodzi pewnie z podlaskich tatarów; Krynki, Bohonniki, Kruszyniany. okolice fantastyczne, cudowni ludzie, życzliwi i pełni ciepła , jak nieżyjący już opiekun meczetu Ali Popławski. I taka niespodzianka. MIłe to. Natomiast co do wątku. O działalności panny A. musiałem napisać , nie chciałem jednorazowo logować się na znanym nam forum, ale mną zatrzęsło. Jak powiada mój znajomy :Dno to też poziom . Niby nam nic do tego ale zawsze niesmak pozostaje . To tak jakby ktoś zepsuł powietrze na przyjęciu. Niby wywietrzyć można ale... Też uważam , że należy zamknąć wątek i do niego nie wracać. Zero reakcji to dopiero reakcja.
Awatar użytkownika
Szarotka

Olav pisze:to jeszcze jestem tatar po ojcu
:O fiu,fiu...toż prawie błękitna krew w Tobie płynie :D
Andrzej Krystoszyk pisze:Zero reakcji to dopiero reakcja.
świete słowa. :) Postaram się do nich zastosować,lepiej późno niż wcale ;)
kazik

gratulacje i pozdrowienia

Post autor: kazik »

Hej ;)
wyglada,ze to Ty jesteś tutaj największą gadułą :)
No a ja dzisiaj jestem pierwszy raz więc witam serdecznie Ciebie i resztę Grona...
Poogladałem trochę fotek i mam wrażenie ,ze musielismy się kiedyś spotkać w Tatrach, ale może to tylko wrazenie :think:
Awatar użytkownika
Szarotka

kazik pisze:wyglada,ze to Ty jesteś tutaj największą gadułą :)
:D upss...no na to wychodzi
kazik pisze:No a ja dzisiaj jestem pierwszy raz więc witam serdecznie Ciebie i resztę Grona...
My również Cię bardzo gorąco witamy..w grupie górskich napaleńców :P
kazik pisze:ze musielismy się kiedyś spotkać w Tatrach, ale może to tylko wrazenie
nooo :D ..ale ja w górach tyle nie gadam..raczej spokojnie przemieszczam się po szlakach ;) ..aczkolwiek wszystko jest możliwe. Wrzuć swoją fotkę do albumu to może ja Cię rozpoznam :cwaniak: ;)
kazik

Post autor: kazik »

wiesz może odwżę sie jutro rano -dzisiaj klepię ze służbowego gdzie mam zdjęcia raczej tatrzańskie ale bez portretowych ;)
pozdrawiam
ps: nocowałaś kiedyś w Roztoce?
ODPOWIEDZ