Pozdrawiam serdecznie panie Janku
5000 post
5000 post
...dedykowany szczególnie dla pana Janka-czytającego nas z "ukrycia", za całą sympatię i ciepło z jakim z lubością się wypowiada na mój i naszego forum temat, na innych forach.

Re: 5000 post
Czesc.
. A pisali gdziesik ze konflikt zazegnany i wspolpracujecie nawet. Pozdrawiam. Irek.
Oj cos widze, ze i nawzajemIwona pisze:...dedykowany szczególnie dla pana Janka-czytającego nas z "ukrycia", za całą sympatię i ciepło z jakim z lubością się wypowiada na mój i naszego forum temat, na innych forach.
- Andrzej Krystoszyk
-

Konfliktu nie ma,bo nie ma rozmowy...współpracy nie będzie,bo obłuda mnie mierzi..tym bardziej jeśli dzieje się za plecami...Życzę panu Janowi wszystkiego naj, aczkolwiek nie wspominam go co i rusz w moich postachIrek pisze:konflikt zazegnany i wspolpracujecie nawet
...dla bardziej kumatych przypowieść:
Idą sobie drogą nad rzeką dwaj mnisi: stary i młody.Nagle napotykają kobietę,która prosi ich o pomoc w przeprawie na drugi brzeg. Młodszy mnich strasznie się obrusza...jemu nie wolno dotykać kobiety...to grzech..nieczystość. Stary jednak, bierze kobietę na swoje plecy i przenosi na drugą stronę.Młodszy mnich jest zbulwersowany...całą drogę wypomina steremu,że dopuścił się grzechu,że skalał się nieczystością itp.....Po pewnym czasie starszy nie wytrzymuje i mówi:
-widzisz, ja ją przeniosłem tylko na drugi brzeg, a ty....ją ciągle nosisz....
Dziękuję Andrzejowi i BartkowiAndrzej Krystoszyk pisze:Iw GRATULACJE i za ilość i za jakość.
Re: 5000 post
masz choć troche kultury i szacunku kobieto? pewnie u Was tam na kaszubach nie znają zachowań charakteryzujących się kulturą i szacunkiem - nieprawdaż?Iwona pisze:...dedykowany szczególnie dla pana Janka-czytającego nas z "ukrycia", za całą sympatię i ciepło z jakim z lubością się wypowiada na mój i naszego forum temat, na innych forach.
Pozdrawiam serdecznie panie Janku![]()
![]()
- Andrzej Krystoszyk
-

Post dedykuje naszej znajomej z Jak to sama określa Warszawki i to knajackie określenie jak najbardziej pasuje do poziomu owej damy . Niegdyś takie hm.. panie nosiłu inne i wdzięczne nazwy jak demimondówki i tym podeobne określenia / Co do pana J. możemy mówić o szczęściu i tak z innymi obszedł się dużo gorzej zanim nie osiadł w pewnym znanym nam przytulisku. Drogi/a Jardo jak na siódmy post i staż nie brak ci tupetu. Niestety jak Iw zauważyła etnografia to nie twoja specjalność , więc zanim jeszcze coś napiszesz na wszelki wypadek sprawdź w materiałach źródłowych . Ot choćby taki słownik gwar słowiańskich czy nie daj Boże 64 tomy Oskara Kolberga. Żadna wiedza nie boli, tym bardziej taka w modnym ostatnio klimacie etno. Uczyć się , uczyć i jeszcze raz uczyć . Sobota nie sobota do szkoły , choćby i wieczorowej.

hehe-nie Olav, nie musisz dodawać,wszak wszycy znamyOlav pisze:ze jako pol-kaszub jestem tym urazony??
Andrzej Krystoszyk pisze:Uczyć się , uczyć i jeszcze raz uczyć
a'props nauki....myślę,że wiadomy temat stał się już nudny jak przysłowiowe flaki z olejem. Postem "dedykacją" temat z mojej strony zostaje zamkniety,gdyż Don Kichotem nie jestem...
- Andrzej Krystoszyk
-

No nie jeszcze zaczniesz jeździć konno z siecią. / to miałbyć żart/. Ojciec pochodzi pewnie z podlaskich tatarów; Krynki, Bohonniki, Kruszyniany. okolice fantastyczne, cudowni ludzie, życzliwi i pełni ciepła , jak nieżyjący już opiekun meczetu Ali Popławski. I taka niespodzianka. MIłe to. Natomiast co do wątku. O działalności panny A. musiałem napisać , nie chciałem jednorazowo logować się na znanym nam forum, ale mną zatrzęsło. Jak powiada mój znajomy :Dno to też poziom . Niby nam nic do tego ale zawsze niesmak pozostaje . To tak jakby ktoś zepsuł powietrze na przyjęciu. Niby wywietrzyć można ale... Też uważam , że należy zamknąć wątek i do niego nie wracać. Zero reakcji to dopiero reakcja.
gratulacje i pozdrowienia
Hej
wyglada,ze to Ty jesteś tutaj największą gadułą
No a ja dzisiaj jestem pierwszy raz więc witam serdecznie Ciebie i resztę Grona...
Poogladałem trochę fotek i mam wrażenie ,ze musielismy się kiedyś spotkać w Tatrach, ale może to tylko wrazenie
wyglada,ze to Ty jesteś tutaj największą gadułą
No a ja dzisiaj jestem pierwszy raz więc witam serdecznie Ciebie i resztę Grona...
Poogladałem trochę fotek i mam wrażenie ,ze musielismy się kiedyś spotkać w Tatrach, ale może to tylko wrazenie
kazik pisze:wyglada,ze to Ty jesteś tutaj największą gadułą![]()
My również Cię bardzo gorąco witamy..w grupie górskich napaleńcówkazik pisze:No a ja dzisiaj jestem pierwszy raz więc witam serdecznie Ciebie i resztę Grona...
noookazik pisze:ze musielismy się kiedyś spotkać w Tatrach, ale może to tylko wrazenie