Remont drogi do Moka

Także o noclegach, mapach, pogodzie, literaturze...
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Szarotka

Remont drogi do Moka

Post autor: Szarotka »

Właśnie podawano w radio informację,że w niedługim czasie zacznie się remont osławionego już asfaltu do Morakiego Oka. Zabezpieczone mają być osuwiska,naprawione metalowe barierki-wspominano coś o wymianie ich na drewniane+miejsca do siedzenia :? ...prace mają trwać do 2007r,a ich koszt to 6mln zł.
Awatar użytkownika
Keczup

Post autor: Keczup »

6 baniek!!! Powinni poprowadzić tam linię metra :D Tak lubię trasę do Moka!
Awatar użytkownika
Szarotka

..a mnie ciekawi, jakie będą ograniczenia ruchu tym czasie...
Awatar użytkownika
Keczup

Dla Rysów będziemy jeździć na Słowację. Ciekawe od której strony rozpoczną prace, czy od stawu, czy od wejścia do parku?
Awatar użytkownika
Keczup

Mam cichą nadzieję, że do Wodogrzmotów remont sobie darują. Bo co tam remontować? A przynajmniej jest gdzie w bok uciec
Awatar użytkownika
Szarotka

Keczup pisze:Mam cichą nadzieję, że do Wodogrzmotów remont sobie darują. Bo co tam remontować?
jeśli mnie pamięć nie zawodzi,to właśnie przed Wodogrzmotami są obrywy i barierki do remonu...no i się właśnie zastanawiam nad możliwościami dojścia do Moka :think: ..czyżby tylko Szpiglas i ewentualnie Świstówka z naszej strony została :?...a do Piątki przez Krzyżne,Zawrat ...nie tam,żebym się skarżyła...nawet ciekawie mogłoby być...święty spokój nad Mokiem to rzecz niespotykana :D ...no dobra..spotykana..ale w odpowiednich terminach :P
Awatar użytkownika
Keczup

Iwona pisze:.czyżby tylko Szpiglas i ewentualnie Świstówka z naszej strony została confused
Nieporównywalnie ciekawiej, a i nad Mokiem może będzie można spokojnie poleżeć. Tylko Roztoka nie będzie miała przepustowości. Mam tylko nadzieję, że wspomniane przez Ciebie remonty będą etapowe i fragmentaryczne, przez co cały odcinek nie będzie zblokowany na całe dwa lata.
P.S.
Osobiście nigdy nie miałem okazji nad Mokiem napotkać święty spokój, dlatego najrzadziej staram się w tym kierunku zapuszczać
Awatar użytkownika
Szarotka

Keczup pisze:Osobiście nigdy nie miałem okazji nad Mokiem napotkać święty spokój, dlatego najrzadziej staram się w tym kierunku zapuszczać
polecam wypad w styczniu-lutym -bajka :) ...albo taki widok:wchodzisz do Murowańca,siadasz z ciepłą herbatką przy stoliku ...oprócz ciebie siedzi tylko jedna osoba....cisza,jak w kościele po śmierci organisty....jak ci wtedy zadzwoni telefon to aż się podrywasz :)) ..to też opis z lutego. Podobne klimaty panują w tym czasie na Słowacji,choć najlepsze są podobno w grudniu...

Wracając do temetu, też mam jednak nadzieję,że będą naprawiać trasę odcinkami i ciekawi mnie co na to właściciele koników? :think: a ponieważ trasa nad Moko przynosi chyba najwięcej dochodów,to zastanawia mnie co TPN wymyśli na ten czas... :think:
Awatar użytkownika
Keczup

polecam wypad w styczniu-lutym -bajka smile
Jestem rok w rok w tym czasie w Tatrach, gdy z moją połóweczką (nie mylić z flaszeczką a z dziewczyną) :) , Moko muszę odpękać, nigdy zaś gdy sam, ALE TŁUMY SĄ ZAWSZE.

Murowaniec również wielokrotnie przerabiany, choć nigdy o niego samego nie chodziło. Zimą, racja, jest luźniej.
Na Słowacji bywałem wyłącznie w sierpniu, zatem nie wiem jak jest zimą. A propos, czy Ty lub ktoś wie, czy warto jechać na Słowację na Sylwestra.

A Górale i koniki mogą siać rozrubę albo przybędzie ich na szlaku do Chochołowskiej.
Zaś TPN napewno nic nie wymyśli
Awatar użytkownika
Szarotka

Keczup pisze:A propos, czy Ty lub ktoś wie, czy warto jechać na Słowację na Sylwestra.
nie mam pojęcia. Słowackie miejscowości różnią się jednak od klimatów zakopiańskich...no i zależy o jakiego sylwestra Ci chodzi...kameralnego? (taki to pewnie spoko da się tam załatwić),czy też może w tłumach ludzi? (z tym to chyba może być kłopot) :think:
Awatar użytkownika
Keczup

Wiem,że tam nie dzieje się nic w kwestii tłumnego imprezowania (mam na mysli organizowane imprezy plenerowe) przez niemal okrągły rok, ale pytam, bo ponoć Sylwestery bywają w tym sensie wyjątkowe - bynajmniej tak zapewniała mnie pewna zaprzyjaźniona "cygańska gaździna" - kimałem u niej w Nowej Lesnej i taką dałem jej ksywę :)
Sylwester

Post autor: Sylwester »

Keczup pisze: bo ponoć Sylwestery bywają w tym sensie wyjątkowe
i tu masz stary rację :D
Awatar użytkownika
Agaar

Kontakt:

Post autor: Agaar »

No patrzcie... Będą remontować :think: Według mnie, to nie odbędzie się to w niedługim czasie, bo takie inwestycje są przekładane z jednego terminu na drugi. A oni już zadbają o to, żeby właściciele koników nie ucierpieli i by tłumy mogły się przeciskać ;)
Awatar użytkownika
dagomar

Kontakt:

Post autor: dagomar »

mają na czas remontu przywrócic starą ścieżkę wzdłuż Białki i Rybiego ,juz rozmawiają ze Słowakami n.t. mostku przy Schr. Pola i tymczasowym przejściu gran.
Awatar użytkownika
mefistofeles

Kontakt:

Post autor: mefistofeles »

dagomar pisze:mają na czas remontu przywrócic starą ścieżkę wzdłuż Białki i Rybiego ,juz rozmawiają ze Słowakami n.t. mostku przy Schr. Pola i tymczasowym przejściu gran.
tak czy owak ryk ciężkiego sprzętu spokoju dolinie nie przysporzy...
Barty

Post autor: Barty »

A czy ktoś wie co to za czerwony szlak idzie koło Wlosienicy? Troche nad pętla jest ścieżka w dół, pojawiają się po chwili swierze znaki czerwonego pttkowskiego szlaku, które prowadzą początkowo na wschód, przez 2 mostki. Dalej nei miałem czasu zwiedzac tej sciezki gdyz musiałem juz schodzić. Na żadnej mapie nie znalazłem tego szlaku. Są to informacje z ostatniego weekendu. Czy to nie jest może ta stara scieżka wzdłuż Białki Rybiego, którą ma przebiegać nowy szlak?
Awatar użytkownika
dagomar

Kontakt:

Jeżeli ktoś się rozmarzył ,to przepraszam niniejszym za żart z nowym (starym) szlakiem ,informacja moja była zmyślona i najprawdopodobniej : trzeba się będzie przepychać między koparkami :( :( :(
tomek.l

Kontakt:

Post autor: tomek.l »

dagomar między koparkami to legalnie :) a inaczej to już mniej legalnie ;)

Mam nadzieje, że za te 6 baniek zerwą asfalt. :) (wiem rozmarzyłem się ;) )
Awatar użytkownika
Agaar

Kontakt:

Post autor: Agaar »

tomek.l pisze:Mam nadzieje, że za te 6 baniek zerwą asfalt.
:)) chyba nierealne...
Właśnie... co oni chcą tam robić na 6 baniek? :think:
Awatar użytkownika
dagomar

Kontakt:

9m ,wydzielone pasy dla autobusów,ścieżka rowerowa(ustawowo niezbędna),chodniki ,latarnie ,billboardy,radiofonizacja z góralską muzyką i komunikatami Parku ,ławki ,klopy ,kładki dla pieszych
ODPOWIEDZ