Wasze ulubione miejsce w Tatrach
Ahoj Wszystkim !!!
Najbardziej lubię położyć się na wygładzonych skałach w Dolinie 5 Stawów Spiskich i karmić oczy Pośrednią Granią , Żółtą Ścianą, i królującą tu od wieków Łomnicą. Równie piękne jest otoczenie Zielonego Stawu Kieżmarskiego z niesamowitą ścianą Małego Kieżmarskiego Szczytu i z jedną najpiękniejszych wież -Jastrzębią. Duże wrażenie zrobił na mnie Batyżowiecki Staw i jego okolice z Kościołkiem i Masywem Gerlacha na czele , tam zwykla bułka z pasztetem ma niepowtarzalny smak a woda ze stawu smakuje jak nektar Bogów...
Najbardziej lubię położyć się na wygładzonych skałach w Dolinie 5 Stawów Spiskich i karmić oczy Pośrednią Granią , Żółtą Ścianą, i królującą tu od wieków Łomnicą. Równie piękne jest otoczenie Zielonego Stawu Kieżmarskiego z niesamowitą ścianą Małego Kieżmarskiego Szczytu i z jedną najpiękniejszych wież -Jastrzębią. Duże wrażenie zrobił na mnie Batyżowiecki Staw i jego okolice z Kościołkiem i Masywem Gerlacha na czele , tam zwykla bułka z pasztetem ma niepowtarzalny smak a woda ze stawu smakuje jak nektar Bogów...
wiem że pewnie zjadłbyś mnie wiedzą na temat szeroko rozumianej turystyki górskiej, ale nieśmiało chciałbym napisać że woda z potoku (którą sam chętnie pijam),a która gasi Twoje pragnienie to jest tylko złudzenie które może prowadzić do wielu niebezpiecznych sytuacji jeśli np musiałbyś kiblować gdzieś w Tatrach poza schroniskiem, a tylko ją byś miał. Więc ja gorąco polecam nosić mimo wszystko wodę albo plussza by do wody ze strumyka go wrzucić
pozdrawiam
pozdrawiam
Kurcze, a ja w zeszłym tygodniu tam wchodziłem i niedoszedłem. Padało i wszystko było pod mgłą - stwierdziłem że dam sobie spokój, wejde innym razem.dziki_mul pisze:zdecydowanie Przełęcz pod Chłopkiem
Takiego widoku jak z Jagnięcego szczytu jeszcze nigdzie w Tatrach niemiałem. To było całe show ze szczytami i chmurami. Niestety trwało tylko pół godziny.
No i widmo brockenu tam widziałem.
viking napisał:

A także klimat jaki towarzyszył mi w drodze na Zawrat:

A także taki jaki towarzyszył mi ze Świnicy
czyli nie mam jednego ulubionego miejsca w Tatrach
- dla mnie jednym z piekniejszych, wiec weszłam na Chłopka - a ktoś kogo bardzo lubię jak zwykle dowcipnie to skomentował....znajdziecie mnie?najpiekniejszym miejscem w naszych Tatrach jest Przełecz pod Chlopkiem.

A także klimat jaki towarzyszył mi w drodze na Zawrat:

A także taki jaki towarzyszył mi ze Świnicy
czyli nie mam jednego ulubionego miejsca w Tatrach
dagomar napisał:" ,a co rozumiesz przez "klimat" ,czy to ,co na pierwszym ,czy to ,co na drugim planie"
przez klimat rozumiem:miejsce pobytu, jego na mnie oddziaływanie, nasłonecznienie, mgłę: chmury w górach, góry w chmurach, wiatr...(pierwszy plan to tylko dowód tak odbieranego klimatu) -a co, przesadzony?
przez klimat rozumiem:miejsce pobytu, jego na mnie oddziaływanie, nasłonecznienie, mgłę: chmury w górach, góry w chmurach, wiatr...(pierwszy plan to tylko dowód tak odbieranego klimatu) -a co, przesadzony?