Lodowy Szczyt i Vysoka

Wspomnienia z pobytu w górach, relacje, plany wyjazdów.
ODPOWIEDZ
gregor

Lodowy Szczyt i Vysoka

Post autor: gregor »

Interesują mnie informacje ,zdjęcia na temat tych szczytów.Ponieważ chcę wyjść na nie z przewodnikiem, a lubię wcześniej poznać drogi wejścia,zobaczyć jak wygląda szczyt.Od Petra Rajtara słyszałem też ,że bardzo ciekawy jest Durny w masywie Łomnicy.Będę wdzięczny za info./zdjęcia i strony z tego tematu
Awatar użytkownika
Szarotka

Post autor: Szarotka »

Na Wysokiej był Dorian zimą...
aska

Re: Lodowy Szczyt i Vysoka

Post autor: aska »

gregor pisze:bardzo ciekawy jest Durny w masywie Łomnicy
pod warunkiem, że schodzisz z Durnego i wchodzisz dalej na Łomnice :) jest tam ponoć taki fragment do przejścia, że "skórka cierpnie w kroczu" jak to określił znajomy przewodnik :)
Proponuję byś upierał się wchodzić i schodzić inną drogą. Wysoka na dwa wierzchołki, planujesz oba dwa? :)
pozdrówka
gregor

Post autor: gregor »

Oczywiście oba wierzchołki,jak szaleć to szaleć.podobno wejście doliną złomowisk a zejście na Wagę(może noclegi miały by sens w schronie Waga ?)Na którym wierzchołku jest krzyż?
viking

Post autor: viking »

Pozdrawiam Jak z przewodnikiem to napewno na Wysoka pójdziecie z doliny złomisk, a powrót przez Wagę. na Lodowy z Tierinki przez "konia" i Oni (przewodnicy )preferuja ta sama droga powrót, ale namów go na droge powrotna przez Kope Lodowa i dalej na Lodowa przełecz i dalej do Terego
ODPOWIEDZ