Z kim chodzicie po gorach?

Także o noclegach, mapach, pogodzie, literaturze...
Awatar użytkownika
Janek

Post autor: Janek »

tomek.l pisze:
Janek pisze: Ale mam jedną prośbę - nie używaj słowa "kobitki", już lepiej "baby" :D
Oj Janek, jedziesz po krawędzi ;)
Po krawędzi, nie po krawędzi. Jest takie piękne słowo - Dziewczyny. A kobitki - brrrrrrrrr, już nie powiem z czym mi się to kojarzy. Sempoliński używał? A tak, ale w jakim kontekście.
Awatar użytkownika
Czesiek

Kontakt:

Post autor: Czesiek »

Janek pisze:... Jest takie piękne słowo - Dziewczyny...
8) :)
Witaj Krzychu na forum. :)
Krzych

Post autor: Krzych »

Czesiek pisze:Witaj Krzychu na forum
teraz dopiero zauważylemże mnie zauważono :D Witaj Czesiek, dzięki....
Krzych

Post autor: Krzych »

I serdecznie witam pozostałych forumowiczów....
agnes

Post autor: agnes »

Najlpiej się chodzi z kims kto ma takie samo tempo ( w moim przypadku jest to moja druga połówka ). I za tydzie tez jedziemy ;)
zushka

Post autor: zushka »

ja depczę z kolegą, którego nota bene zaraziłam Tatrami :)
Jest zachwycony i mogę na niego liczyć :D ...wieczorem w schronisku ;)
AdiK

Post autor: AdiK »

zushka pisze:i mogę na niego liczyć ...wieczorem w schronisku
hmmm... :think:
domniemam, że znakomicie zna się na piwie... ;)
zushka

Post autor: zushka »

nie zna się totalnie :)
Sylwester

Post autor: Sylwester »

Lokalnie - po Karkonoszach chodzę z moją dzielną żoną [widać to w albumie] w Tatry wyjeżdżam samotnie i przeważnie dopiero na miejscu samo znajduje się towarzystwo na szlak/ jak się nie znajduje chodzę samotnie.
grumblers

Post autor: grumblers »

Chodziłem po górach w różnych konfiguracjach: gdy miałem 3 lata - z rodzicami (sielanka), gdy miałem lat 18 - z rodzicami (koszmar!). W 30-osobowej grupie - pierwszy i ostatni raz. Z dwiema dziewczynami - raczej nigdy więcej. Z jedną dziewczyną - polecam zawsze. Z kumplem - taki wyjazd jest najlepszy. Sam - polecam, próbowałem.
Misia

Post autor: Misia »

Od kilku lat wyciagam swoich znajomych w Tatry i zarażam ich miłością do łazikowania. Mam na swoim koncie kilkunastu takich zainfekowanych :D Ostatnia ofiara jest mój swieżo poślubiony małżonek, który z pczatku nie miał specjalnie wyjścia, albo minie puścić samą , albo mi towarzyszyć. do dziś wspominam nasz pierwszy wyjazd kiedy to przypadkiem pomyliłam szlak. Gdy schodziliśmy już szczęśliwie do Zakopanego, każdej napotkanej osobie nie omieszkał powiedzieć że chciałam go zabić :? Teraz nie wyobrażam sobie wyjazdu z kimś innym. Razem chodzi nam się cudownie, tylko teraz to on wybiera szlak, żeby potem nie narzekał że za długi lub za trudny :D
gosia d

Post autor: gosia d »

Ja w taterki jeżdżę z moja drugą połówką i jest bardzo fajnie i przyjemnie. Zreszta to dzieki niemu pokochałam tatry, to on pokazał mi prawdziwe oblicze tatr. 2 razy byłam z koleżanką w górach ale ona chciała tylko chodzic po dolinkach, oczywiscie bardzo lubie i takie wycieczki ale bedąc tam ciągnie jakos troszke wyżej....
MiG

Post autor: MiG »

A ja lubię samotne wędrówki i ostatnio dość często wędruję sam. No, chyba że się umawiam z forumowiczami :)
włóczęga

Post autor: włóczęga »

Uwielbiam jeździć w Tatry z moją żoną, ale ona niestety nie zawsze chce
jechać. Zbyt ciężko pracujemy. Ale, gdy jedzie jest najlepszym kumplem.
Kocha chodzenie po najbardziej trudnych szlakach.
Gdy jadę sam, bardzo lubię samotne wycieczki. Lubię też zmówić się z
kimś w schronisku. Niekiedy udaje mi się wybrać z kimś znajomym z
lat poprzednich.
Jak widać, zawsze jestem zadowolony z pobytu w Tatrach.
Zygmunt

Post autor: Zygmunt »

Moje chodzenie po górach? Hm, w rożnych okresach bywało to różnie. Ogolnie powiedzialbym tak. Poniewaz wedrowanie po gorach jest dla mnie [jak mi sie wydaje] wartoscia samą w sobie wiec najwazniejsze jest abym mogl to robic z osobami, ktore maja podobne tempo i podobny styl chodzenia, ktore z jednej strony sa odpowiedzialne na szlaku, ale nie boja sie tez wyzwan i stawiania sobie nowych celow. Nie jest moim marzeniem wieczne czekanie na kogos i sluchanie narzekan, ze ta trasa jest zbyt dluga, zbyt trudna itd. Jezeli nie moge robic tego w ten sposob z najblizymi osobami i starymi przyjaciolmi to wole to robic z nowo poznanymi osobami niz namawiac kogokolwiek :) To po prostu trzeba kochac :)

Preferuje male grupy 3-4-5-6 osobowe, damsko meskie, ale samotnie tez moge. Jest to tez ciekawe doswiadczenie.

No a juz idealem jest wedrowac z osobami, ktore maja odrobine szalenstwa w sobie, podobne poczucie humoru i od ktorych moge czegos sie nauczyc (chyba zawsze tak jest).
luka

Post autor: luka »

Dla mnie 3 to już za dużo, może być kolega lub koleżanka, ważne aby osobnik ten śmiał się z moich dowcipów :P
miillka

Post autor: miillka »

A ja chodzę z kumplem. A dlaczego właśnie z nim? Bo można go jeszcze na to namówić. Wszyscy inni moi znajomi to typy kanapowo-kawiarniane :-(((. Kurcze, jakby nie on, to nie miałabym z kim jeździć, a sama to jakoś się boję.
Zwolay

Post autor: Zwolay »

a ja wlasnie chodze sam...zawsze sam i tylko sam...moze to dziwnie brzmi ale naprawde tak mi pasuje najbardziej :) moze dlatego ze na co dzien mam kontakt z wieloma ludzmi (praca) i w ten sposob staram sie odreagowac?nie wiem...ale cos w tym musi byc...
Awatar użytkownika
Agaar

Kontakt:

Post autor: Agaar »

Ja zawsze jeżdżę w zespołach damskich 4-5 osobowych. Naprawdę fajnie nam się razem wędruje. Dużo się śmiejemy :)) Gdy mam więcej sił, to sama dochodzę na szczyt i tam czekam na resztę, podziwiając widoczki :D. Teraz się właśnie grubo zastanawiam nad tym, z kim pojadę :? Nie mam pojęcia, bo nikt ze znajomych nie przepada za górami (hmm... powiedzmy, że w ogóle ich nie znają). Myślałam, że poznam kogoś w szkole, kto ma podobne chobby do mnie, ale wszystko wskazuje na to, że nie :(
Awatar użytkownika
mefistofeles

Kontakt:

Post autor: mefistofeles »

fajnie jest z przypadkowo poznanymi w schronisku ludźmi. Można kogoś lepiej poznać, zawsze jest temat do rozmowy, nawet jeśli czasem trzeba trochę zwolnić.

Na długich, ale stosunkowo bezpiecznych trasach (np. grań dookoła Chochołowskiej) genialnie jest jednak samemu. Szczególnie jeśli jest pusto. Tylko Ty, góry i powietrze.
ODPOWIEDZ