Buty,buty......

Buty, odzież, plecaki, śpiwory, akcesoria i sprzęt górski...
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Szarotka

Post autor: Szarotka »

A słyszał ktoś może coś o butach firmy Invicta?
------------------------------------------
"Bedzie wcioł to mnie ku sobie zabiere..."
Awatar użytkownika
Mariusz

Post autor: Mariusz »

Alpinus robi świetne plecaki, ale serię butów mieli fatalną. Kurtki takie sobie.
aska

Post autor: aska »

Invicta, robi świetne sandały :) inne buty również są całkeim całkeim ale nie wiem jak się to ma do ich zużycia
Kert1

Post autor: Kert1 »

Jacek Venom pisze:lepiej byście mnie poparły w temacie działu GÓRY INNE ....;-)
buty są w każde góry, acz INNE dobrze się sprawują w Tatrach, a INNE w INNYCH
MiG

Post autor: MiG »

Jurek pisze:Żałuję tylko że nie kupiłem z vibramową podeszwą, jednak te moje mają lekko za miękkie spody.
Dzięki temu powinny mieć bardzo dobrą przyczepność do skały, nie?

MiG
tomek.l

Kontakt:

Post autor: tomek.l »

Przeczytałem różne posty i wszędzie są nieprzychylne opinie o butach Back Sierra. Czy ktoś może coś o nich powiedzieć dobrego? Jednym słowem czy warto kupić te buty czy lepiej sobie odpuścić i wybrać inną firmę?
Gość

buty...?

Post autor: Gość »

heja
kupiłam ostatnio trekingi TREZETA i tak serio nie narzekam ;) zapłaciłam niedużo a buciki całkiem całkiem.
no i gore-tex :D
fajna sprawa pozdro!
Kert1

Re: buty...?

Post autor: Kert1 »

Agnieszka pisze: kupiłam ostatnio trekingi TREZETA
znam z nóg pewnej włascicielki taki model . Całkiem, całkiem i bardzo "damski" :)
Witaj na forum Agnieszko
Awatar użytkownika
Szarotka

Z radością oświadczam,że moje nowe buciki INVICTA sprawdziły się w górach na medal.Pięty całe,nogi suche i cieplutkie.Pomimo tego,że są to raczej buty na lato-jesień, są OKI.
------------------------------------------
"Bedzie wcioł to mnie ku sobie zabiere..."
tomek.l

Kontakt:

No i kupiłem buty Asolo FSN 150. Maja to co trzeba: gere-tex, vibram.

http://www.asolo.com/content.asp?L=3&IdMen=191

Mam nadzieję ze będę z nich zadowolony. Czy ktoś ma takie buty?
tomek.l

Kontakt:

I buty przetestowane w Tatrach. Nie przemokły, dobrze trzymają stopę a vibram dobrze trzyma się skał. Niestety okazało się że rozchodzenie butów na nizinach to nie to samo co rozchodzenie w górach, czego są dowodem moje obtarte i spuchnięte pięty. Mam nadzieję, że teraz buty się już ułożyły.
hula

Post autor: hula »

czas odgrzać temat.
w lutym kupiłem sobie drugie w życiu buciki trekkingowe (pierwsze wytrzymały ok 3 miesięcy nie zobaczyły nawet gór) po nieprzyjemnych doświadczeniach postanowiłem nie skąpić zawartości sakiewki i kupiłem Meindl Air Revolution 5.0 do zakupu zachęciły mnie pozytywne opinie o marce (brak negatywów), oraz fakt że butki robione są w całości w niemczech. od razu zabrałem się za ich i rozchodzenie (brak jakiś nieprzyjemnych otarć odcisków - koniecznie nalezy dostosować do swoich potrzeb nacisk sznurówek - za lekko potrafią się rozwiązać za mocno - zrobiły mi się dwabąble po całodziennym chodzeniu po łące) oraz sprawdzanie mokry śnieg, deszcz, mokra trawa o dziwo nie dały rady przemoczyć butka. tylko raz miałem w nich mokro ale to był raczej pot - nie założyłem wtedy "kosmicznych skarpetek" tylko jakieś bawełniaki. od tamtej pory używam tych butków tylko z właściwymi skarpetami. konkretny egzamin zdały one podczas tygodniowego spacerku w tatrach pomimo łażenia po licznych polach śnieżnych, deszczu i przechodzenia przez strumienie "brodem" nie przemokły ani razu - ujawniła się natomiast niesympatyczna wada - przykry zapach po całodziennym chodzeniu - przez pierwsze kilka minut po zdjęciu :((. buty świetnie trzymają się na śniegu i na mokrej skale, stopa nie przegrzewa się specjalnie obce jest uczucie jak najszybszego zdjęcia butów i połażenia na bosaka żeby ochłodzić stopy
wady: cena - 665, spadły końcówki sznurówek - musiałem je przypalić zapalniczką, zapach zdecydowanie mniejszy nawet znośny po uzywaniu właściwych skarpet - polecam poniżej link z opisem
http://meindl.pl/index.php?co=katalog&i ... modelu=239
zushka

Post autor: zushka »

A ja pochwalę się swoimi.Trzy lata temu kupiłam Scarpę z licowej skóry.Brązowe. Wyglądają jak pionierki :)Bardzo je lubię.Napastowane, zaimpregnowane spoisują się na medal.Zadowolona jestem tym bardziej,ze rzadko teraz robia butki całe ze skóry
gosia d

Buty

Post autor: gosia d »

Cześć!

Przymierzam sie do zakupu butów do wedrowania po taterkach (nie zimą i nie wspinaczka), chciałabym kupić butki które nie będą przemakały i będą idealnie nadawały sie do chodzenia po górach. Może ktoś z was mógłby mi coś doradzic polecić jakieś sprawdzone już butki.
gregor

buty

Post autor: gregor »

kupiłem buty u znajomgo w Rybniku
http://weekend.rybnik.pl/pokaz.php?id=335
jestem w trakcie testowania cena do negocjacji,naprawdę :D

//połączyłem coby nie mnożyć bytów - mef
mamery

Post autor: mamery »

mamery

Post autor: mamery »

http://www.zappos.com/n/p/dp/11050412.html
podaje cały adres do strony z butami
Awatar użytkownika
Szarotka

mamery pisze:co myslicie o tych butach
powiedz jeszcze do czego Ci są one potrzebne( pory roku, jakie góry,rodzaj turystyki) :think:
Awatar użytkownika
tomtom

Post autor: tomtom »

myslimy ze sa brzydkie. no i wroble cwierkaja, ze salomonowi przytrafilo sie to samo co karrimorowi ostatnimi czasy.
Awatar użytkownika
Salek

Post autor: Salek »

tomtom pisze:no i wroble cwierkaja, ze salomonowi przytrafilo sie to samo co karrimorowi ostatnimi czasy
U mnie zające ćwierkają podobne nowiny :) Salomon podobnież ostatnio zszedł na psy.
ODPOWIEDZ