POEZJA

Także o noclegach, mapach, pogodzie, literaturze...
ODPOWIEDZ
Widmo Brockenu

Kontakt:

POEZJA

Post autor: Widmo Brockenu »

Drapiac sie po mosznie, caly swiat mam w dupie,

gdy tak sobie dumam na Kondrackiej kupie,

Chlodny, górski wietrzyk w genitalia dmucha,

a na chuju siada endemiczna mucha :)) :)) :))
prezes

Kontakt:

Post autor: prezes »

:)) :)) :))
a to mój ukochany:

Tatry wy moje!
Zalubiéć sie mozná we wás! Hodziłek ci já po więksyk górak, widziáłek wieldzaźne śniegi i lody, co ik nie wrąbać, hociájby ta ludzie tysioncami rąbali sto lát a moze i więcyl, ale skotwiéło mi sie za wami i przjijeháłek, coby wás uźrzéć, pogwárzyć jak z przjijácielámi, bo wy przjijáciele náserdecniejse, Tatry wy moje!"
Jan Kasprowicz

á - czytaj jak o
skotwiéło - stęskniło

Dla mnie ten wierszyk jest genialny i go uwielbiam !!!!! :D
Widmo Brockenu

Kontakt:

Prezes, nie smiej sie q... z Kasprowicza . Gosciu byl tegez.

:)
Awatar użytkownika
Izabela

Post autor: Izabela »

Widmo cześć! ten za...isty endemit to Twój? bo nie podpisany! To z okolic Częstochowy tak? Bo rzadkie rymy częstochowskie. Stosunkując się : wierszem białym byłoby lepsze...ale i tak dość sugestywne...aż czuć tą kondracką kupę , no jednm słowem popracuj nad rymami, ale nie zniechęcaj się - przez zapach przebija nieśmiało talent. W tym klimacie polecam, tak dla lepszego wstrzelenia się XIII ksiegę Pana Tadeusza. ;)
prezes

Kontakt:

Post autor: prezes »

a czy ja sie śmieje?? :think: dla mnie ten wiersz mówi wszystko to co ja czuje, serio, i nie śmieje sie z Kasprowicza, tylko w 120 % go rozumiem :D
Widmo Brockenu

Kontakt:

@ iza

zdarzylo mi sie splodzic tez cos powazniejszego .... nawet jeden utwór znalazl sie na poetyckiej stronie Pacyfki :) to to taka mala rozrywka, ale chyba jednak smieszne . chyba ze nie czujesz tego bluesa :D

@ prezes

rozumiem dokladnie o co Ci chodzi, no problem :)
Awatar użytkownika
Izabela

chyba ze nie czujesz tego bluesa
- przecież napisałam, że czuję - nie czytasz?
nawet jeden utwór znalazl sie na poetyckiej stronie Pacyfki to to taka mala rozrywka, ale chyba jednak smieszne
- jaki? dawaj !Ciekawe czy moda rozśmieszy :think:
Widmo Brockenu

Kontakt:

Izabela pisze:
chyba ze nie czujesz tego bluesa
- przecież napisałam, że czuję - nie czytasz?

brakowalo mi :)) :)) :))
nawet jeden utwór znalazl sie na poetyckiej stronie Pacyfki to to taka mala rozrywka, ale chyba jednak smieszne
- jaki? dawaj !Ciekawe czy moda rozśmieszy :think:

mod to chyba z poezja raczej nie ma za wiele do czynienia, zarówno z ta "czestochowska" ( bez obrazy dla tego czcigodnego miasta) jak i z zaawansowana , ale moze sie myle ...

jak jestes ciekawa to poszukaj na tamtej stronce : w temacie: smierc , autor: widmo brockenu .... rozsmieszyc moze najwyzej cynika ;)

pozdrawiam serdecznie,

Zbyszko :D
Awatar użytkownika
Janek

Post autor: Janek »

Widmo Brockenu pisze:jak jestes ciekawa to poszukaj na tamtej stronce : w temacie: smierc , autor: widmo brockenu .... rozsmieszyc moze najwyzej cynika

http://www.tatry-w-poezji.xemantic.com/ ... torow.html
Awatar użytkownika
Izabela

Widmo Brockenu napisał:
zdarzylo mi sie splodzic tez cos powazniejszego .... nawet jeden utwór znalazl sie na poetyckiej stronie
- TO FAKT :)

"rozsmieszyc moze najwyzej cynika "- TO FAKT

"jak jestes ciekawa" - To FAKT

Pozdrawiam Iza :)
tomek.l

Kontakt:

Post autor: tomek.l »

Widmo Brockenu wierszyk bardzo fajny. Można powiedzieć, że to jest wiersz przyrodniczy. A nawet przyrodniczo-anatomiczny. Akcentów przyrodniczych jest w nim aż nad to. Choćby ta endemiczna mucha. A anatomicznych też nie brakuje. Ogólnie wiersz bardzo mi się podoba.

Mógłby nawet być z powodzeniem wykorzystany jako kredo górołaza letniego. :)

Myślałeś o nadrukach na koszulkach?. Czy myślisz o jakiś poważniejszych publikacjach? ;)
Widmo Brockenu

Kontakt:

tomek.l pisze:Widmo Brockenu wierszyk bardzo fajny. Można powiedzieć, że to jest wiersz przyrodniczy. A nawet przyrodniczo-anatomiczny. Akcentów przyrodniczych jest w nim aż nad to. Choćby ta endemiczna mucha. A anatomicznych też nie brakuje. Ogólnie wiersz bardzo mi się podoba.

Mógłby nawet być z powodzeniem wykorzystany jako kredo górołaza letniego. :)

Myślałeś o nadrukach na koszulkach?. Czy myślisz o jakiś poważniejszych publikacjach? ;)
dzieki za uznanie :) cholera, najgorsze to to, ze endemicznej muchy w Tatrach jeszcze zaden entomolog nie wyszukal .... licencia poetica

w liceum to wiara lala ze smiechu z moich poematów, takich w stylu XIII Ksiegi... mam zamiar opublikowac jako e-book , dam Ci naturalnie znac

pozdrawiam,

Zbyszko
ODPOWIEDZ