Pytanie o Dojazdy??

Także o noclegach, mapach, pogodzie, literaturze...
Krakusia

Post autor: Krakusia »

Kert, Pisząc 20.20 miałam na myśli to co jest napisane na "Rozkładzie jazdy", czyli tzw. "mus"...a po tym czasie przewoźnik może...ale nie musi :)
Pokusa zarobienia za "nadgodzinki" + wygoda turystów = dodatkowe kursy :)
Krakusia
Awatar użytkownika
Kert

Post autor: Kert »

Krakusia jestem pełen podziwu - wszytko da się przedstawić równaniem matematycznym ;)
AdiK

Post autor: AdiK »

Krakusia pisze:Pokusa zarobienia za "nadgodzinki" + wygoda turystów = dodatkowe kursy
Kert pisze:wszytko da się przedstawić równaniem matematycznym
z tego jasno wynika, że:
wygoda turystów = dodatkowe kursy - pokusa zarobienia "nadgodzinki" :D

przypomina mi się dawna reklama "ostrzegawcza":
dzieci + zapałki = pożar

z tego analogicznie można wyciągnąć wzór na dzieci:
dzieci = pożar - zapałki :think:
tomek.l

Kontakt:

Post autor: tomek.l »

Ja rozmawiałem z busiarzem i mówił, że w sezonie jeżdżą do 20 a z Palenicy nawet do 22. Ale i tak pewnie wszystko zależy od ilości turystów. Da się zarobić to pojadą. A jak będzie czekało tylko z dwóch turystów to pewnie poczekają sobie do rana. :)
Awatar użytkownika
Janek

Post autor: Janek »

Iwona pisze:no tak,a my tu w głowę zachodzimy jak Moko od spalin ochronić, "niszczymy mosty" i asfalt,ba-nawet rezygnujemy z wyjść w te rejony dla dobra sprawy a taki busiarz...szast,prast i na Włosienicę...eh życie
Wielcy aferzyści kalkulują ile kosztuje rok odsiadki a ten busiarz jak się to ma do wysokości grzywny. Od kiedy Fenicjanie wynaleźli pieniądze to.... :)
Awatar użytkownika
dagomar

Kontakt:

Post autor: dagomar »

Krakusia pisze:Pokusa zarobienia za "nadgodzinki" + wygoda turystów = dodatkowe kursy :)
Krakusia
Nie można dodać dwu ,a tym bardziej trzech różnych wielkości,muisz zastosować jekieś współczynniki ,n.p. pokusa/wygoda i pokusa/kursy
MiG

Post autor: MiG »

Krakusia pisze:Kert, Pisząc 20.20 miałam na myśli to co jest napisane na "Rozkładzie jazdy", czyli tzw. "mus"...
Niestety, jest to "mus" czysto teoretyczny. Będąc ostatnio w Tatrach zszedłem do Kuźnic ok. 20.00 i byłem zadowolony jak zobaczyłem na rozkładzie jazdy, że tego dnia powinny jeszcze jechać jakieś busy do Zakopanego. Miejscowa gaździna stwierdziła jednak, żebym nie ufał zbytnio tym rozkładom, bo busiarze i tak jeżdżą jak chcą :( Rzeczywiście, tego dnia żaden już nie pojechał (szedłem na piechotę i żaden mnie nie wyprzedził).
Podobnie sprawa wyglądała jak wracałem z Chochołowskiej (podjechałem stopem).
tomek.l

Kontakt:

Dlatego najpewniejszy jest chyba tylko PKS. A busy jak nie ma zarobku to nie jeżdżą.
Awatar użytkownika
mefistofeles

Kontakt:

Post autor: mefistofeles »

to może gdyby ktoś obczaił uczciwego busiarza (taaaa mefisto, w co ty wierzysz? W garbate aniołki?) to niech weźmie od niego numer telefonu i upubliczni na forum - pozytek dla wszystkich stron

Pamiętam jak kiedyś kombinowaliśmy o 21 transport z Jaworek do Krościenka - w koncu okazało sie, ze jakis miejscowy ma szwara busiarza, gosciu przyjechał, zawiózł nas i skasował 30 za cały kurs.
tomek.l

Kontakt:

To dobry pomysł. Też kiedyś myślałem o wzięciu nr. komóry od busiarza. Tylko, że cena by była wtedy porównywalna z taksówką.
Awatar użytkownika
dagomar

Kontakt:

Post autor: dagomar »

tomek.l pisze:Tylko, że cena by była wtedy porównywalna z taksówką.
Płaiłem już za taksówką ,jak za busa (30zł z Zak. do Małego Cichego). Płaciłem też za busa ,jak za taksówkę (100zł z Krościenka do Kosarzysk)
Awatar użytkownika
Mariusz

Post autor: Mariusz »

Wracając do wątku popradzkiego...

W firmie PKS-Zakopane miały miejsce redukcje zatrudnienia i w dziale informacji pozostała tylko 1 pani. Od kilkunastu dni informacja PKS praktycznie nie działa.

Ale... :cwaniak:

Autobus Zakopane - Poprad będzie uruchomiony między 27 czerwca (poniedziałek), a 1 lipca (piątek). Kiedy dokładnie - nikt w tej firmie, od czapy, do kasjerek nie ma pojęcia.
:)
Awatar użytkownika
Szarotka

Post autor: Szarotka »

Mariusz pisze:od czapy, do kasjerek nie ma pojęcia.
kto to "czapa"???
MiG

Post autor: MiG »

Iwona pisze: kto to "czapa"???
Ci, co "na górze"? Chyba że chodziło o: "w tej firmie od czapy" :)
Awatar użytkownika
Szarotka

Post autor: Szarotka »

:O ooo,a to nie znam takiej definicji "czapy" :think:
Awatar użytkownika
Mariusz

Czapa = zarząd, dyrektorzy (od czapka, najwyżej położony element garderoby).
:)
hula

Post autor: hula »

jako że jestem zainteresowany autobusem do smokowca przesłałem zapytanie do PKS Zakopane oto odpowiedź

"Od niedzieli rusza linia Zakopane- Poprad 7.20 i 13.05 przez Łysą Polanę -Zdziar- T.Kotlina-T.Łomnica-Stary Smokowiec.ena biletu normalnego do S.Smokowca 13.00zł , student 25% zniżki z ważna legitymacją do 26 roku zycia."
Awatar użytkownika
Mariusz

Hula, dzięki za aktualne info!
Przyda mi się na pewno, może już w niedzielę/poniedziałek rano wskoczę w ten autobus.

Dowiadywałeś się może o odjazdy z Popradu i z Łomnicy w kierunku Polski?

P.S. Czy ty jesteś ten "Hula", co mi się wydaje, że jesteś? ;)
AdiK

Post autor: AdiK »

Ja też przesłałem zapytanie do PKS Z-ne odnośnie autobusów do Palenicy B. (dowiedziałem się, że kursują wg rozkładu, z tą tylko różnicą, że odchodzą teraz sprzed dworca PKS a nie tak jak kiedyś zza budynku).

Mario, na stronce TPN-u pojawił się wykaz szlaków zamkniętych przez TANAP (pewnie już tam byłeś, ale jak nie to może Ci się przydać).
Awatar użytkownika
Mariusz

Dzięki AdiK, widziałem w Výstrahach na stronie HZSu - wisi tam już jakiś czas. Ale jeśli pojawiło się to również na tpn.pl to chyba jakoś poważniej muszę do tego podejść. Jak się domyślam, chodzi głównie o leśne ścieżki w dolnych partiach regli, w zw. z kalamitą?
ODPOWIEDZ