Pytanie o Dojazdy??

Także o noclegach, mapach, pogodzie, literaturze...
g-wont

Kontakt:

Pytanie o Dojazdy??

Post autor: g-wont »

jak wygląda sprawa z dojazdem do zakopanego np: z siwej polany,palenicy białczeńskiej, albo z kir tak gdzies ok. godziny 20-21.... czy do tej godziny mozna liczyc na tradycyjne busy?, jezeli ktos ma takie doswiadczenia to bardzo prosze o rade.....pozdrawiam
tomek.l

Kontakt:

Post autor: tomek.l »

prezes

Kontakt:

Post autor: prezes »

w ostatnich dniach września jechałem z Zakopanego do Palenicy busem ok. 19 (raczej ostatnim-no ale wtedy wczesnie juz bylo ciemno). Na Palenicy stały jeszcze ze 4 busy i czekały na schodzących z "asfaltu" :)
Awatar użytkownika
Mariusz

Post autor: Mariusz »

Ale pytasz się o chwilę obecną (marzec), czy o pełnię sezonu? Sam się zastanawiam czy w Internecie jest rozkład jazdy busów...
dyingbride

Kontakt:

Post autor: dyingbride »

g-wont, jesli chodzi o letni sezon (czerwiec-sierpien), to bez problemow o tej porze (20-21)zalapiesz sie na busa.
tomek.l

Kontakt:

Post autor: tomek.l »

Ja szukałem w internecie, ale jest tylko rozkład jazdy autobusów Zakopane – Kraków lub Nowy Sącz. A busy? Z tego co wiem to jest to zrzeszenie prywatnych właścicieli busów, więc pewnie jeżdżą tak jak taksówkarze czyli wtedy kiedy jest zapotrzebowanie i klienci. Więc gdy będzie późno i nie będzie szansy na zebranie całego busa pasażerów to pewnie się nie pojawią. Dlatego po za sezonem lepiej się dostosować do ostatniego autobusu PKS.
Dorian

Post autor: Dorian »

Teraz zimą z Palenicy ostatni bus w linii regularnej "TRANS BUS" odjeźdza o godz.18.00 wcześniejszy o 16.00 i 16.40, późniejszą porą możesz mieć problem z dojazdem do Zakopca.
g-wont

Kontakt:

chodzi mi o wrzesień, nie wiem czy duzo ludzi po 20 schodzi z gór, ja tak planuje i własnie sie zastanawiam czy oprócz PKS-ów moge liczyć na busy, które wolał bym bardziej..!
dyingbride

Kontakt:

Post autor: dyingbride »

na pewno mozesz liczyc na busy we wrzesniu DO zapadniecia zmroku...
Awatar użytkownika
Czesiek

Kontakt:

Post autor: Czesiek »

g-wont pisze:.... z siwej polany...... tak gdzies ok. godziny 20-21....
Pewnego wieczora - Wiola i ja - wróciliśmy do Kościeliska stopem, stamtąd też stopem (był to co prawda BUS, ale jechał już zupełnie prywatnie) do Zakopanego i dalej PKS-em do Bukowiny Tatrzańskiej. Do dzisiaj to pamiętamy. ;-) Ciemno było - super było. :-)
g-wont

Kontakt:

w sumie jeżeli ktos ma w sobie na tyle samozaparcia i determinacji to zawsze mozna sobie zafundować wieczorny spacer Drogą pod Reglami, np: z takiej siwej polany do zakopanego......nie jest to zbyt ciekawa opcja po dniu spedzonym w górach.... "ale jak sie nia ma co sie lubi to sie lubi co sie ma..."
jestem otwarty na różne dziwne akcje, dlatego jakby mi ostatnia mozliwosc dojazdu uciekła to i taka opcja jak najbardziej wchodzi w gre...
stopa bym nie łapał bo cała zabawa by poszła sie p......... :)
MK

Post autor: MK »

Mam tel. do P.Hawranka z Witanowej z Orawy.
Lubi dorobić sobie podwożeniem turystów z granicy do Oravicy, Zverowki itp.
Polecam rozsądne ceny
AdiK

Post autor: AdiK »

info z dworca PKS Zakopane:
do 26 czerwca wstrzymane są przejazdy PKS z Zakopanego do Popradu,
pierwszy autobus do Palenicy B. (godz. 6:10) w miniony poniedziałek nie jechał, dziwne jest też to, że Palenica zniknęła z tablic nad stanowiskami odjazdów, informacja PKS była niestety nieczynna (kibel zresztą też! :( )
Awatar użytkownika
Mariusz

No kurde, ja tu wydzwaniam do PKSu od godziny w sprawie autobusu do Popradu, zamiast zajrzeć na to miłe forum górskie. Chyba zostanę tu dłużej normalnie!
:D

AdiK - faktycznie informacja PKS się zepsuła, może pani chora? Ale ktoś z pracowników PKSu powiedział mi, że PKSy do Popradu "chyba" ruszą od poniedziałku (27.06)
Krakusia

Post autor: Krakusia »

Z Palenicy B ostatni bus do Zakopanego odjezdza o 20.20 (w lecie !!!)
Ale tą info trzeba zawsze sprawdzić, bo w każdej chwili może ulec zmianie. Jest kilku przewoźników "BUS" i każdy ma swój rozkład jazdy.
Pozdro, Krakusia
Awatar użytkownika
Kert

Post autor: Kert »

a dzieciaki rozpoczynają wakacje chyba już w najbliższy piatek , to dlaczego pks czeka do poniedziałku z kursami na słowacje? za dużo dutków mają?

Krakusia - ostatnio - końcówka maja zabrałem się busem z Palenicy o 21 - nie wiem czy był rozkładowy czy nie - ale był. Kierowca snuł też swoją teorię opłacalności takich kursów o tej porze. Wg niego za kurs powinien skasować min 90 zł , od nas początkowo chciał po 20 pln, a było 7 osób więc nijak ten rachunek się nie zgadzał. Przeszła opcja 10 pln i każdego pod kwaterke w Zakopcu
AdiK

Post autor: AdiK »

co do tzw. przewoźników prywatnych - to ich rozkład jazdy można sobie...

z praktyki wiem, że BUS-y jeżdżą nawet po zmroku jeśli tylko dopisuje pogoda i jest spora frekwencja na szlakach (trza przecie bić dut(d)ki), a w kiepski dzionek poza sezonem to może się człowiek nie doczekać (szczególnie powrót z Chochołowskiej).
Mariusz pisze:zamiast zajrzeć na to miłe forum górskie
...a może nam opowiesz jak trafiłeś na to "miłe forum"... :D
Paweł_G

Post autor: Paweł_G »

Mnie wraz z 15 towarzyszami zawiózł kiedyś busiarz o 1 w nocy z Zakopanego do Wodogrzmotów bo mieszkaliśmy w Roztoce - skasował za to po 20 zł od łebka więc zarobek niezły. Mówił że do Moka (Włosienicy) zawiózłby nas za 30 zł od łebka. Tak więc jak widać zawsze można się dogadać - kwestja kasy :D
Awatar użytkownika
Mariusz

AdiK pisze:...a może nam opowiesz jak trafiłeś na to "miłe forum"...
Kiedyś opowiem... urzeknie was ta historia... :cwaniak:
Awatar użytkownika
Szarotka

Post autor: Szarotka »

Paweł_G pisze:Mówił że do Moka (Włosienicy) zawiózłby nas za 30 zł od łebka
no tak,a my tu w głowę zachodzimy jak Moko od spalin ochronić, "niszczymy mosty" i asfalt,ba-nawet rezygnujemy z wyjść w te rejony dla dobra sprawy a taki busiarz...szast,prast i na Włosienicę...eh życie :x
ODPOWIEDZ