[ciach] Janek, Hannibal, itp, itd, ech...

Rozmowy na dowolny temat, niekoniecznie górski... :)
MiG

Re: Czy górale są gospodarzami Tatr - odpowiadam Jackowi Ven

Post autor: MiG »

Janek pisze: Na razie pozwoliłem sobie zebrać wszystkie wypowiedzi Jacka Venoma w tamym wątku.
Po co? :?
Janek pisze: Dlaczego jego? Bo jest w opozycji do nieomal wszystkich i zaprezentował dość oryginalny punkt widzenia wart chyba przypomnienia a przebijanie się przez kilkanaście stron forum jest dość uciążliwe.
Ależ nikt inny, poza Tobą, nie zamierza analizować przedstawionego przez JV punktu widzenia, w związku z czym "przebijanie" nie będzie konieczne.
Krzych

Post autor: Krzych »

Janek pisze:Krzycha przykład z córką gaździny co to nie wie nic o Tatrach to czysta demagogia
Panie Janku, opanuj się Pan....gdzie ja napisalem że nic nie wie?
Napisałem że nie rozmawia, a to co innego.
Proszę uważnie czytać moje wypowiedzi, tym bardziej jeśli chce je Pan przytaczać, albo ich wcale nie czytać.
A co do demagogii którym to słowem Pan tak chętnie operuje to:

Demagogia -publiczne głoszenie poglądów obliczonych na łatwy efekt, poklask, schlebiających opinii publicznej i budzących jej emocje, równocześnie nierealnych, fałszywych, opartych na półprawdach;

Oj, emocje to Pan budzisz.....Pozdrawiam..
Krzych

Janek pisze:Wiecie może co to jest „wiara”? A no „kupa szczunów pod latarnią”
Janek, ty wylyngo, luchnij sobie wymborek wody na glace.... :)

Za wylynge przepraszam, to żart.Z pewnością nią nie jesteś..
Awatar użytkownika
Janek

Post autor: Janek »

Krzych pisze:ty wylyngo
Co to jest wylynga - od 1960 nie mieszkam w Poznaniu
No i weź tego keitra prek!
A ten, wiesz który:
tey, zobacz, ale welur, tyn ci jest ale dobry!
no i czymu?
zgaga100

Post autor: zgaga100 »

Jak widze zarysowuje sie wyrazy podzial na forum. Z jednej strony Janek po drugiej stronie cala Reszta.

Z mojego punktu widzenia jako osoby niezwiazanej z szanownymi: Iwona, Asikiem, Dorianem, Czeskiem lub Kertem czy Jackiem (na zadnym wyjezdzie z Wami nie bylem) stwierdzam, ze prowokujesz coraz bardziej. Mnostwo szyderczych wypowiedzi, wytykasz i czepiasz sie slowek. Czemu to ma sluzyc?

Chyba tylko temu, zebys poczul sie lepiej. Jesli ktos nie podziela Twoich pogladow to znaczy, ze trzeba go osmieszyc? Bo niby jak mam odebrac Twoje wypowiedzi w stosunku do Iwony a teraz Jacka? Zero lub prawie zero wywazenia! Mozna sie nie zgadzac i kwestionowac sens wypowiedzi innych ale nie w taki sarkastyczny sposob, przez co jak sadze coraz wiecej osob nastawia sie na nie w stosunku do Twojej osoby.

Co i rusz mowisz, ze ktos jest demagogiem. Twoja specjalnoscia jest szufladkowanie ludzi, jak ktos powiedzial "A" to Ty dodajesz do tego swoja interpretacje i juz masz pelny rys charakterologiczny tegoz osobnika. I nie zmienisz zdania!

Rozmawiajac z Toba w realu w takim gronie albo wiekszosc po pewnym czasie by wyszla, albo co gorsza ktos by nie wytrzymal i... Wydaje mi sie, ze wlasnie w takim momencie teraz utknela dyskusja.

Nie zdzierzylem! Opanuj sie czlowieku ze swoimi docinkami!
Eee a co mi tam, ostatecznie nie musze czytac Twoich dluuuuuugasnych wywodow...
Awatar użytkownika
Czesiek

Kontakt:

Post autor: Czesiek »

zgaga100 pisze:Nie zdzierzylem!
Nie przejmuj sie Zgaga100.
Mam 47, ale nie wyobrażam sobie, ze będę taką MARUDĄ w wieku...
Chyba bym się.... p.....ił ;-) :(
Krakusia

Post autor: Krakusia »

Spokój Panowie !! Daliście sobie "po razie". Wystarczy !!

Znikam z tego forum, byc może na jakiś czas, być może na dłużej...jeszcze nie wiem. Notoryczne ostatnio sprzeczki, to nie jeat to czego ja oczekuje po górskim forum.
Pozdro, Krakusia
Ostatnio zmieniony ndz 12 cze, 2005 przez Krakusia, łącznie zmieniany 1 raz.
Krzych

Janek pisze:Co to jest wylynga
A toś pyrus?
Wylynga to hmm...trochę taki nieudacznik,również osoba nielubiana.
Polecam Słownik gwary miejskiej Poznania pod red. Moniki Gruchmanowej.
Można się pośmiać do łez.
zgaga100

Post autor: zgaga100 »

Tez bym sobie wyjechal w gory... :)
Pozdrawiam
Jacek Venom

Post autor: Jacek Venom »

Własnym oczom nie wierze.Czy ja gdy będe w tym wieku co kolega Janek tez będe miał tyle czsu aby robić tego typu bezsensowne i nikogo nie interesujace podsumowania ? Nawet ja tego nie przeczytałem gdyż jest to dla normalnego człowieka nie do przebrniecia.Coż, inni forumowicze wypiwuedzieli się wyżej ja moge tylko zapytać ( retorycznie ).....co lekarz na to ???? zapewne na tym etapie choroby to zaleca juz tylko przytakiwanie .
krzysgd

Post autor: krzysgd »

Jacek Venom pisze: Nawet ja tego nie przeczytałem gdyż jest to dla normalnego człowieka nie do przebrniecia. zapewne na tym etapie choroby to zaleca juz tylko przytakiwanie .
też "wysiadłem" :)

dobrym sposobem jest ignorowanie, kogoś, kto za wszelką cenę usiłuje na siebie zwrócić uwagę, po jakimś czasie sam się uspokaja :P
Awatar użytkownika
Mariusz

Post autor: Mariusz »

[post administracyjno-moderatorski]

Do Janka:

1. Wypowiedzi wyszarpywane z kontekstu utrudniają zrozumienie intencji autora (w tym wypadku Jacka V). Cytowanie całej twórczości Jacka w tym temacie niepotrzebnie rozdmuchuje bazę danych forum. Janku proszę cię o usunięcie cytatów zaznaczonych na czerwono.

2. Nie zabrzmi to najlepiej, ale mam prośbę: zredukuj wielkość swoich postów (poza opowiadaniami, relacjami), bo utrudniasz mi moderację. Nie czytam ich, bo nie mam na to czasu i nie byłoby to problemem, gdybyś nie miał tej paskudnej i uporczywej maniery wyszydzania forumowiczów.

I jeszcze dwie uwagi ogólne:

Nie przesuwam tego wątku do kosza, bo kilkadziesiąt % wypowiedzi Janka, to jednak trzymanie się tematu i polemika z Jackiem V odnośnie górali.

Przypominam, że nie ma obowiązku czytania postów Janka, ani kłócenia się z nim na forum. Zapewniam przy okazji, że jeśli Janek zacznie nagminnie obrażać forumowiczów, podziękujemy mu za udział w tym forum.
ryb-ka

Post autor: ryb-ka »

Mariusz pisze:nie ma obowiązku czytania postów Janka, ani kłócenia się z nim na forum
CAłe szczęście!
Z radością korzystam z tej opcji :)
Awatar użytkownika
Hannibal

Post autor: Hannibal »

[pół roku później...] (red.mod.)

I co ja tu widzę? Zmasowany atak na pana Janka. Stara się jak może, chce nas czegoś nauczyć, a my tak mu się odwdzięczamy.
Tekst autorstwa pana Jana przeczytałem z uwagą, i myślę że może on stać się niejako wstępem do pracy doktorskiej na temat górali. Co ja mówię, od razu lepiej do nagrody Nobla pana Janka zgłosić. Jaki prestiż i jakie uznanie zdobyłoby wtedy nasze forum? Nie będę mówić, żeby nie zapeszyć.
Awatar użytkownika
Mariusz

Post autor: Mariusz »

Hannibal pisze:Co ja mówię, od razu lepiej do nagrody Nobla pana Janka zgłosić.
Po to tylko dłubiesz w tym archiwum, żeby wywoływać kolejne zadymy?
Awatar użytkownika
Hannibal

Mariusz pisze:
Hannibal pisze:Co ja mówię, od razu lepiej do nagrody Nobla pana Janka zgłosić.
Po to tylko dłubiesz w tym archiwum, żeby wywoływać kolejne zadymy?
Ja tu przecież biorę pana Janka w obronę. Chciałem właśnie owe zadymy, tym pojednawczym postem, ukrócić.
Awatar użytkownika
Szarotka

Post autor: Szarotka »

Hannibal pisze:Chciałem właśnie owe zadymy, tym pojednawczym postem, ukrócić.
to się nadaje do "Złotych ust". Pan Jan obroni się sam,a Ty racz się skupić na temacie :)
No więc jak Hanni...górale są gospodarzami Tatr,czy nie? :think: ..aaa-możesz odpowiedzieć mi,bo Jacula już tu nie pisze.
Awatar użytkownika
Janek

Post autor: Janek »

Głupiś, Hannibal!
Awatar użytkownika
Hannibal

Janek pisze:Głupiś, Hannibal!
Umiesz choć raz coś ciekawego powiedzieć, czy dalej będziesz tak jątrzył?
Awatar użytkownika
Szarotka

Post autor: Szarotka »

Hannibal pisze:Umiesz choć raz coś ciekawego powiedzieć, czy dalej będziesz tak jątrzył?
Hanni, ignoruj takie teksty...kurde...chyba na tyle Cię stać,bo inaczej Ty i pan Jan = jedno :x
ODPOWIEDZ