Senat - jak podalo radio Zet - przyjal poprawke, ktora dawalaby 15 % wplywow z biletow wstepu do TPN na sluzby ratownicze. Ciekawe czy reszta da sie przekonac do przyjetej poprawki?
Pewie że byłoby dobrze nawet bardzo dobrze. Tylko pytanie czy świnie przy korycie podzielą się z innymi. Siedzą za swoimi biurkami i łapią co się da. Nie znają wogóle realiów.
Jeżeli chodzi o WOPR jest w o tyle lepszej sytuacji, że znajdują sponsora który oblepia całą plaże reklamami za to daje sprzęt i jest O.K. Oblepić tatry reklamami :aciu: jak by to wyglądało.
Jak podaje "Rzeczpospolita" z soboty sejm przyjął poprawkę senatu umożliwiającą finansowanie TOPR/GOPR z wpływów za wstęp do parku narodowego
pozdrawiam
Marcys
Dopiero co rozliczałem swojego PITa i specjalnie szukałem na stronach TOPRu, czy jest możliwość przekazania dla nich tego 1 procenta. Niestety nic nie znalazłem...
Z tego co jest napisane na stronach akcji "Śmigło dla Tatr" wynika, że można bez problemu przekazać 1% swojego podatku na rzecz Fundacji Wspierania Alpinizmu Polskiego nawet jeśli już wypełniliśmy i wysłaliśmy PITa. Wystarczy złożyć korektę zeznania podatkowego, na co jest czas do 30 lipca.