Odświeżam sobie właśnie serię kryminałów Henninga Mankella z Kurtem Wallanderem.
I tu ciekawostka - Szwecja miała spory problem z napływem arabskich imigrantów już na początku lat 90-tych.
Co ciekawego ostatnio przeczytaliście?
camzik pisze:Luna a czytałaś "Broad Peak. Niebo i piekło" B.Dobroch, P.Wilczyński? Wydaje mi się, że fajnie połączyć przeczytanie tej pozycji z "Spod zamarzniętych powiek".
Broad Peak - jestem w trakcie a już po "powiekach"
"....The world is changed. I feel it in the water. I feel it in the earth. I smell it in the air. ..."
A ja po raz który poczytałem sobie "Legendę Tatr". Niby stara ramota ale czyta się dobrze. I jedna refleksja - "Byli chłopcy, byli, ale się zminęli". A cóż dzisiaj?
PS.
Córka była kilka dni w Tatrach. Pogodę miała "normalną" czyli deszcz, deszczyk, chmury i mgła. Ale może właśnie dlatego udało się jej zrobić trochę takich "prawdziwych" zdjęć, nie takich z "lampy", która bywa przypadkiem. Wybiorę trochę i umieszczę.
Jedna rzecz mnie przeraziła na nich - ilość kompletnie rudych świerków - las tatrzański umiera.
PS.
Córka była kilka dni w Tatrach. Pogodę miała "normalną" czyli deszcz, deszczyk, chmury i mgła. Ale może właśnie dlatego udało się jej zrobić trochę takich "prawdziwych" zdjęć, nie takich z "lampy", która bywa przypadkiem. Wybiorę trochę i umieszczę.
Jedna rzecz mnie przeraziła na nich - ilość kompletnie rudych świerków - las tatrzański umiera.
Jestem gorszego sortu...
- Zakochani w Tatrach
-