Camino |
Autor |
Wiadomość |
kilgor

|
Wysłany: Nie 29 Sty, 2017 Camino
|
|
|
Pozdrowienia z Camino de Santiago. Idziemy droga francuska. Za nami 100 km z Pampeluny. Jesteśmy w Logrono. A przed nami jeszcze 600 km marszu. Buen Camino. |
|
|
|
 |
Zakochani w Tatrach

|
Wysłany: Pon 30 Sty, 2017
|
|
|
Widzę, że jakiś ciekawy projekt przerabiasz . Szlak Św. Jakuba ?
Mam nadzieję że podzielisz się z forumowiczami tym pomysłem i wrażeniami - "zajawka" bardzo interesująca , a nawet intrygująca . |
_________________ Zakochani w Tatrach |
|
|
|
 |
Angie84

|
Wysłany: Sob 04 Lut, 2017
|
|
|
O też sama chętnie posłucham/poczytam i pooglądam relację z tej drogi. Co prawda kilkoro znajomych przeszło drogi do Camino z różnych miejsc i Wszyscy jednogłośnie mówią , że droga trudna, ale piękna |
_________________ Wyruszyć tam, gdzie sięga wzrok, by dojść hen za horyzont. Trzeba tylko zrobić krok, by zacząć iść tym szlakiem...
https://picasaweb.google.com/lh/myphotos |
|
|
|
 |
Zygmunt Skibicki

|
Wysłany: Pią 29 Wrz, 2017
|
|
|
Angie84 napisał/a: | ...kilkoro znajomych przeszło drogi do Camino z różnych miejsc... |
Nie istnieje żadna "droga do Camino"!
Nic mi nie wiadomo też o miejscowości o nazwie Camino...
Słowo camino, to po hiszpańsku... droga, albo sposób.
A wszystkie camino wiodą do Santiago de Compostela. Mówi się wręcz o Camino de Santiago patrz pierwszy post wątku.
Przykładowe (nie wszystkie!) camino:
Najbardziej rozpowszechniona droga, znana u nas jako Szlak Francuski - najlepsza infrastruktura, ale i największe tłumy, a co za tym idzie mnóstwo kłopotów z noclegami:
Więcej informacji tu!
A tak przy okazji...
Są gdzieś jakieś dalsze informacje z wyprawy kilgora? |
_________________ Wszystko, co tu piszę ma domyślną klauzulę "moim zdaniem" i nikogo to do niczego nie obliguje, ale i nie... upoważnia.
Mundek
www.turystyka.skibicki.pl |
|
|
|
 |
kilgor

|
Wysłany: Czw 01 Mar, 2018
|
|
|
Zygmunt Skibicki napisał/a: | Są gdzieś jakieś dalsze informacje z wyprawy kilgora? |
Mea culpa... a nawet maxima culpa
Camino szczęśliwie przemierzyliśmy, tak jak pisałem historyczną Drogą Francuską. Wyszliśmy 27 stycznia z Pampeluny, zaś w Santiago de Compostela zameldowaliśmy się na placu Obradoiro przed katedrą 15 lutego o 11.30.
Dystans który pokonaliśmy to 708 km, przynajmniej tyle mamy na poświadczeniu wydanym w biurze pielgrzymów przy katedrze
Mała prośba - jak wstawić zdjęcia na forum? przez moją absencję na tymże forum zapomniałem jak się to robi, a chciałbym podzielić się kilkoma wspomnieniami z Camino.
Zygmunt - na mapie zaznaczyłeś, że Droga Francuska prowadzi przez Lugo. Camino Frances omija to miasto od południa. A szkoda bo warto byłoby je zwiedzić. |
|
|
|
 |
Zakochani w Tatrach

|
|
|
|
Proste, łatwe, darmowe :
http://pl.tinypic.com/
Warto się zarejestrować - wtedy można przesyłać po pięć fotek naraz i nie trzeba wpisywać haseł do reklam. Idzie jak burza.
Czekam na relację . |
_________________ Zakochani w Tatrach |
|
|
|
 |
Zygmunt Skibicki

|
|
|
|
kilgor napisał/a: | ...na mapie zaznaczyłeś, że Droga Francuska prowadzi przez Lugo. Camino Frances omija to miasto od południa. |
Ano... nie do końca! Jak się dobrze przyjrzysz, to zauważysz, że na mapce także jest ominięcie Lugo od południa. Poza tym... mapka jest w nader nikczemnej skali... A kto by to traktował inaczej niż poglądowo. Dzisiaj nawet papierowych przewodników nie warto zabierać do plecaka... Ściągasz polski opis każdego etapu na smartfona i... wszystko.
Ale... mam pytanie: nocowałeś może u ojca Romana na Monte do Gozo |
_________________ Wszystko, co tu piszę ma domyślną klauzulę "moim zdaniem" i nikogo to do niczego nie obliguje, ale i nie... upoważnia.
Mundek
www.turystyka.skibicki.pl |
|
|
|
 |
|