Witam wszystkich,
W sierpniu wybieramy sie z moim mlodszym, 8-letnim synem w Tatry. Poruszylem juz ten temat w moim watku o Pirenejach:
http://tatry.inspiration.pl/viewtopic.php?t=9924
ale troche niefortunnie, jak dla mojego tutaj pytania, jest on zatytulowany no i raczej nie powinienem sie spodziewac w nim odpowiedzi o... Zakopanym!
Otoz, jak wspomnialem, w sierpniu, we dwoch, chcelibysmy pochodzic po polskiej stonie Tatry i chcielismy sie zatrzymac w Zakopanym. Moze nie jest to najszczesliwszy wobor miejsca ale chcialbmy aby moj junior doswiadczyl troche zakopianskiego... folkloru, ktory chyba jest unikatowy na skale swiatowa!
Nie bedziemy miec samochodu, do 'stolicy' polskich Tater przyjedziemy pociagiem tak wiec bedziemy 'skazani' na transport publiczny. I tutaj moje pytanie. Czy ktos z czytajacych moglby polecic jakas dobra i cicha kwatere (moze nawet byc bez telewizora ) ale aby byla w poblizu miejsca gdzie zatrzymuja sie busy. Tak naprawde chodzi nam tylko o lozka, wiekszosc czasu i tak bedziemy spedzac na zewnatrz. A moze ktos polecilby jakas strone, gdzie taka kwatere moglbym znalesc? W polskich Tatrach (nie liczac jednego 'posh' wyjazdu z pobytem w wypasionym hotelu kiedy to tez mielismy samochod) nie bylem bodajze przez 20 lat no i z taka pewna niesmialoscia sie teraz przymierzam do mojego powrotu.
Dzieki wielkie za wszelkie informacie!
Kwatery w... Zakopanym
- Zakochani w Tatrach
-
My mieszkamy zawsze na Ul. Broniewskiego, pod Antałówką.cinas pisze:aby byla w poblizu miejsca gdzie zatrzymuja sie busy.
Stamtąd do busów trzeba dojść w zależności od tempa marszu :
- Do Kuźnic - na Rondo Kuźnickie około 10 -12 minut
- W stronę Morskiego Oka - przystanek koło Hotelu Imperial - około 8 - 10 minut
- W stronę Kościeliskiej, Chochołowskiej - trzeba iść na dworzec przez Ul Jagiellońską około 20 minut.
Nie wiem czy to dla Ciebie blisko czy daleko - my śmigamy aż miło , choć muszę przyznać że ostatnio więcej używamy samochodu niż busów. Wygodniej i chyba mimo wszystko taniej.
Zakochani w Tatrach
-
-
Byłem w zeszłym roku. Lokalizacja pierwsza klasa. Pokoje bez wielkich wygód ale dla turysty wystarczające. Czy jest cicho to nie wiem, bo byłem w martwym sezonie (II połowa marca). Telewizor w pokoju jest. Pewnym minusem było to, że śniadania dopiero od 8.00.madziula24 pisze:Brzoza, tuż obok dworca
http://www.brzoza.wzakopanem.pl