Jutro gra orkiestra Owsiaka

Rozmowy na dowolny temat, niekoniecznie górski... :)
Awatar użytkownika
Janek

Post autor: Janek »

krzymul pisze:Janek, Ty masz jakąś obsesję, nie potrafisz już o niczym innym pisać ? ...np. o górach. Jesteś monotematyczny. Stajesz się coraz większym frustratem, a życie jest przecież takie piękne. Szkoda by było tak głupio go przeżyć, angażując się w rozgrywki polityczne, mając głowę napakowaną tefaenami i innymi springerami.
A co ja mam pisać? Ostatni raz byłem "na nogach" w górach w 2010 roku. Piękne zakończenie sezonu trwającego z drobnymi przerwami 57 lat bo u stóp najpiękniejszej góry Europy - Tre Cime di Lavaredo. Co prawda część samochodem ale potem 1.5 godz. na nogach. Dwa lata później Wysoki Atlas i inne wspaniałe góry południowego Maroka - ale już tylko z okna autokaru, godzinny spacer dnem wąwozu Todra nie liczę.

A teraz najczęstszy spacer to do neurologa lub zabieg rehabilitacyjny. Ale nie narzekam, to co było możliwe to w górach przeżyłem, nie moja wina, że się urodziłem ok. 50 lat za wcześnie.

Urodziłeś się, Krzymul, później to korzystaj. Praktycznie wszystkie góry na świecie stoją przed Tobą otworem, to tylkko kwestia pieniędzy, niczego więcej. A więc pracuj i zarabiaj! Powodzenia.

PS.
Dlaczego się cieszę z sukcesu WOŚP? Między innymi dlatego, że kupują szpitalne łóżka dla seniorów, może jedno dla mnie? :-P

A na koniec trochę polityki - przez 24 lata WOŚP grała w TVP. Ostatnio odmówiono. Zorganizowała TVN - chwała jej za to niezależnie od tego, kto ma większość pakietu jej akcji. A TVP ostatniemu graniu poświęciła aż 13 sekund informacji. O rekordzie zbiórki ani sekundy. I to ma być telewizja publiczna? BBC coś takiego by się nie zdarzyło!
Jestem gorszego sortu...
Awatar użytkownika
krzymul

Post autor: krzymul »

Janek pisze: A co ja mam pisać? Ostatni raz byłem "na nogach" w górach
Nie tylko polityką i górami człowiek żyje, są i inne rozrywki, a w ogóle to jest portal górski . Polityka powinna być sporadyczna, a nie odwrotnie.
Pozdrawiam.
Brudas bez łazienki z wychodkiem za stodołą.
Awatar użytkownika
Janek

krzymul pisze:a w ogóle to jest portal górski . Polityka powinna być sporadyczna, a nie odwrotnie.
To jest Hyde Park, czyli wszytko wolno.

PS.

A zabranianie też pamiętam :-P :-P :-P
Jestem gorszego sortu...
Awatar użytkownika
Basia Z.

Kontakt:

Post autor: Basia Z. »

krzymul pisze:
Basia Z. pisze:W ostatnim roku dzięki "polityce" poznałam
Jeszcze tylko dodam:

Skoro dobiera się przyjaciół pod względem zbieżności politycznych na zasadzie - PiSior to twój wróg.
Nie.
To nie chodzi o "dobór".

Przyjaciół i znajomych mam z niejednej opcji politycznej i żadnego z nich nie skreślam.
Napisałam tylko tyle, że od roku dzięki przynależności do KOD poznałam około 50 nowych świetnych osób. Trochę niefajnych poznałam zresztą też ;) ale z nimi się nie przyjaźnię.
Najlepszy na świecie kurs przewodnicki :)
http://www.skpg.gliwice.pl/kurs/
Awatar użytkownika
Janek

Basia Z. pisze:Nie.
To nie chodzi o "dobór".
Basiu, trzeba im wybaczyć, chłopaki od wczoraj w żałobie, popili z żalu to i głupoty opowiadają.

Wiem - pisali przed ale to było dość jasne.
Jestem gorszego sortu...
uszba

Post autor: uszba »

Nie tylko polityką i górami człowiek żyje, są i inne rozrywki, a w ogóle to jest portal górski . Polityka powinna być sporadyczna, a nie odwrotnie.
He he ale w Polsce chyba nie.

Ostatnio często przebywałam w Jakuszycach na biegówkach i stwierdzam że polskie społeczeństwo jest ciężko politycznie straumatyzowane. Któregoś dnia widzę że gościu się wywalił i leży bez ruchu. Podchodzę więc i pytam czy mogę pomóc. Może rękę podać i pomóc wstać??? Gość wyglądał na całkiem normalnego ale jak otworzył usta to coś mi nie grało. wrzasnął na mnie że jak chcę pomóc to mogę się postarać i pomóc mu w pewnej sprawie w sądzie.
Zbaraniałam. Pomyślałam sobie że nieźle musiał się walnąć w łeb bo bredzi. Wtedy jeszcze nie byłam oświecona ale mój towarzysz już wiedział o co chodzi bo mieszka w Polsce i dał mi dyskretnie znak abyśmy się upłynnili.
Facet jeszcze zdążył wykrzyczeć że od 10 lat ma sprawę w sądzie i coś tam coś tam ale nie długo wszystko się odmieni i ten UBekistan się wreszcie skończy.. Reszty nie słyszałam.
Dałam gazu ale o dziwo facet szybko i bez mojej pomocy podźwignął się i ...mnie dogonił.

Co tak pani ucieka, pewnie w sądzie pracuje, co???

Mój towarzysz mi później wytłumaczył o co chodzi ale przyznaję że w pewnym momencie się wystraszyłam że na jakiegoś psychopatę trafiłam.

Janek pisze: chłopaki od wczoraj w żałobie

:D

I tak trzymać.
Ostatnio zmieniony pt 10 mar, 2017 przez uszba, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Basia Z.

Kontakt:

Ja razem z moimi koleżankami (również w wieku emerytalnym, bo mają więcej czasu) stoimy w samym centrum Katowic pod namiotem z logo KOD i zbieramy podpisy w sprawie referendum dotyczącym edukacji. Razem z nami zgodnie zbierają te podpisy koledzy z partii PO oraz .Nowoczesna, wiszą trzy flagi - KOD, .Nowoczesnej i PO, a dziś dodatkowo flaga Unii Europejskiej (wiadomo z jakiej okazji :) )

Chociaż nikogo nie zaczepiamy a tylko sobie stoimy to czasem bywa "wesoło".

Dziś jeden starszy pan podszedł i najpierw zapytał z jakiej jesteśmy organizacji, wysłuchał a potem powiedział coś takiego:
"bo dawniej była szkoła 8-klasowa i była dobrze, a teraz rozpowszechniacie w szkole gender" - to ostatnie słowo wręcz wykrzyczał.
Potem jakiś inny pan krzyczał abyśmy wyp... lali do Izraela.
Chętnie bym wyjechała poleżeć na plaży, zwłaszcza, że mam dwóch świetnych znajomych, emigrantów ze Słowacji, mieszkających na stałe w Hajfie.

Ale bywa też na prawdę świetnie kiedy podchodzą każdego dnia dziesiątki ludzi (zbieramy codziennie w ciągu 4-5 godz. od około 70 do 120 podpisów, to zależy od pogody) i mówią nam "tak trzymać".
Awatar użytkownika
Basia Z.

Kontakt:

PS.

Świętujemy wczoraj wieczorem na Rynku w Katowicach, kolega po mojej prawej stronie (ten w czapce) robi świetną dereniówkę oraz pigwówkę, to mieliśmy czym świętować.

Obrazek
uszba

Basia Z. pisze:Chętnie bym wyjechała poleżeć na plaży, zwłaszcza, że mam dwóch świetnych znajomych, emigrantów ze Słowacji, mieszkających na stałe w Hajfie.
Byłam na plaży ale nie w Hajfie tylko w Ashdod. Znowu takie mecyje to to nie jest :D
Zartuję, było git.
Basia Z. pisze:stoimy w samym centrum Katowic pod namiotem z logo KOD
Basia Z. pisze:"tak trzymać".
i ja tak powiem.

Bardzo ważne aby w dzisiejszych czasach nie stracić właściwego kierunku, nie zagubić się.

Pozdrawiam i chylę mój "półszwabski" łeb.
uszba

Basia Z. pisze:Świętujemy wczoraj wieczorem na Rynku w Katowicach, kolega po mojej prawej stronie (ten w czapce) robi świetną dereniówkę oraz pigwówkę, to mieliśmy czym świętować.
Ja też mam od wczoraj znakomity humor. Jest światełko w tunelu :D
Awatar użytkownika
Basia Z.

Kontakt:

Trzy fajne zdarzenia w tym tygodniu:
- wtorek: "Orkiestra" zebrała ponad 100 mln.
- środa: super udana manifa kobiet w całej Polsce. W Katowicach, które zwykle trudno ruszyć przyszło około 5000 osób.
- czwartek: Tusk został wybrany w ciągu dosłownie 20 min.

Jechałam tramwajem z telefonem w ręce, zwykle śledzę co tam się dzieje na bieżąco - i nic nie było wiadome. Wysiadłam i dotarłam pieszo do biura na spotkanie, co trwało może z 10 min., a tam już świętują :)
Awatar użytkownika
krzymul

Janek napisał/a:
chłopaki od wczoraj w żałobie

I tak trzymać.
Nie wiem Janku skąd o tym wiesz, nie uzewnętrzniałem się tutaj.
A Ty uszbo uwierz mi, że wolał bym tak nie trzymać. I wcale mi nie do śmiechu.

PS. Ja tylko zaproponowałem, aby skończyć z tą polityką, bo ona dzieli w gruncie rzeczy niefajnych ludzi. Żadnych innych podtekstóww mojej wypowiedzi nie było, a Wy dalej ciągniecie swoje gierki i poklepywanie. Nie zauważyliście, że już nikt z"opozycji" forumowej nie chce z Wami gadac.

Pozdrawiam ciepło z Zakopanego.
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Janek

Basia Z. pisze:robi świetną dereniówkę oraz pigwówkę, to mieliśmy czym świętować.
Pani, Pani Basiu to sobie dereniówkę popija a biedna Beatka w tej Brukseli gore! :?

Bo biedula ma o co rozpaczać, jakieś patafiany z Malty lub Luksemburga, czyli krajów, w którym nie da rady nawet kolumny do 200 km/godz rozpędzić, bo zaraz granica albo morze (pewnie brudne) śmią byłą panią burmistrz z Brzeszczy pouczać. Wczoraj podczas briefingu w Brukseli wyglądała tak, że aż mi było jej żal - jak by miała kaca po trzydniówce ale nie z dereniówką tylko podrabianą "moskowską"
krzymul pisze:bo ona dzieli w gruncie rzeczy niefajnych ludzi
Wiadomo, nie tyle drugi co czwarty sort.
krzymul pisze:Nie wiem Janku skąd o tym wiesz, nie uzewnętrzniałem się tutaj.
A skąd wiesz, że o Tobie pisałem? Ja? Nigdy!

Ja jestem tolerancyjny, każdy może głosować na kogo chce. Jeżeli jednak jesteś fanem PiS to szczerze współczuję, z tym pomysłem z Saryusz-Wolskim to daliście tak koncertowo dupy, że lepiej nie można.

PiS powinien pójść na krótki kurs dyplomacji - Morawiecki, zresztą Mateusz, pieprzy publicznie, że wybór między Clinton a Trumpem to jakby wybierać między dżumą a cholerą, teraz Waszczykowski chce Merkel do prokuratora ciągać za naciski. To oczywiście prawda, ale członkom rządu, szczególnie od spraw zagranicznych to nie uchodzi.
krzymul pisze: Nie zauważyliście, że już nikt z"opozycji" forumowej nie chce z Wami gadac.
Mówiąc szczerze to z tymi rozmowami na forum to w ogóle kiepściutko. Takie czasy.
krzymul pisze:Pozdrawiam ciepło z Zakopanego.
Zazdroszczę, tylko nie otwieraj telewizora, szczególnie TVN24, tylko judzą, szczują, opluwają... :-P
Jestem gorszego sortu...
Awatar użytkownika
krzymul

krzymul napisał/a:
Nie wiem Janku skąd o tym wiesz, nie uzewnętrzniałem się tutaj.

A skąd wiesz, że o Tobie pisałem? Ja? Nigdy!
Nie rób z siebie błazna większego niż jesteś.
Przpominam ...
Basia Z. pisze:Basia

Z. napisał/a:
Nie.
To nie chodzi o "dobór".

Basiu, trzeba im wybaczyć, chłopaki od wczoraj w żałobie
...o tym doborze to ja napisałem
Ostatnio zmieniony pt 10 mar, 2017 przez krzymul, łącznie zmieniany 3 razy.
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
krzymul

krzymul napisał/a:
Pozdrawiam ciepło z Zakopanego.

Zazdroszczę, tylko nie otwieraj telewizora, szczególnie TVN24, tylko judzą, szczują, opluwają...
Ty myślisz, że jesteś dowcipny, a Ty po prostu jesteś porąbany.
Kurwa chłopie opanuj się i nie wyjeżdżaj na każde moje zdanie z cyniczną wypowiedzią z kontekstem politycznym.

PS. Może to trzeba leczyć, tylko nie wiem czy nie zapóźno, po osiemdziesiątce niechętnie leczą na NFZ, no chyba że posmarujesz "prywatnie".
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Janek

@Krzymul

Moje poglądy na temat PiS zapewne znasz, nie ukrywam ich. Ale jak przez ostatnie trzy dni otwierałem telewizor to wcale nie miałem Schadenfreude, bo to jednak premier i minister spraw zagranicznych mojego kraju. Bo dawali d*** tak koncertowo, że ta afera trafi chyba do podręczników dyplomacji, jako przykład jak jej nie uprawiać. Po tym wszystkim co się stało to pani premier miała przy tym okrągłym stole tylko jedno dobre wyjście - wstrzymać się od głosu. Choćby dlatego, aby reszcie zgromadzonych popsuć zabawę. Od razu mi się przypomniał taki głupi kawał z czasów studenckich w stołówce - kolega odszedł na chwilę a my mu wsypaliśmy do herbaty trzy łyżeczki soli i zamieszaliśmy - wrócił, wypił, nawet się nie skrzywił, calą zabawę zepsuł.

Uprzedzając Twój kolejny ruch - Hollande zachował się fatalnie, prezydentowi wielkiego kraju, nawet na dwa miesiące przed końcem kariery tak nie uchodzi.
Jestem gorszego sortu...
Awatar użytkownika
Basia Z.

Kontakt:

krzymul pisze: ...o tym doborze to ja napisałem
Napisałeś, że chodzi o "dobieranie" sobie przyjaciół, a ja odpisałam, że nie dobieram sobie przyjaciół wg preferencji politycznych i nie zrywam znajomości z powodu preferencji politycznych.

Niżej jest cytat
(mój i Twój)

Więc proszę Cię bardzo nie odwracaj teraz kota ogonem.
Napisałeś do mnie, że jakoby "dobieram sobie przyjaciół wg zasady "PiSior to Twój wróg".
Wyraźnie mnie zacytowałeś, więc rozumiem, że to było do mnie.
No więc odpisałam, że nie.
Dopieram sobie jako przyjaciół fajnych ludzi z obojętnie jakiej opcji politycznej, natomiast zdecydowanie wszyscy reprezentują opcję "zdrowego rozsądku".

A na to forum wpadam niestety coraz rzadziej, bo jak już co jakiś czas wpadnę to zaczyna się nieprzyjemna rozmowa. Dlaczego mnie bez powodu zaatakowałeś?
Basia Z. pisze:
krzymul pisze:
Basia Z. pisze:W ostatnim roku dzięki "polityce" poznałam
Jeszcze tylko dodam:

Skoro dobiera się przyjaciół pod względem zbieżności politycznych na zasadzie - PiSior to twój wróg.
Nie.
To nie chodzi o "dobór".

Przyjaciół i znajomych mam z niejednej opcji politycznej i żadnego z nich nie skreślam.
Napisałam tylko tyle, że od roku dzięki przynależności do KOD poznałam około 50 nowych świetnych osób. Trochę niefajnych poznałam zresztą też ;) ale z nimi się nie przyjaźnię.
P.S. Mam pewne problemy zdrowotne i na razie niestety od stycznia mam "szlaban" na góry i wszelki większy wysiłek. Od 20 marca mam iść do szpitala i tam przejść zabieg, który jeżeli się uda to pozwoli się pozbyć tych problemów. No zobaczymy, mam nadzieję, że się uda. Zawsze trzeba mieć nadzieję :)

W każdym razie nie piszę o górach, bo jest mi cholernie przykro i smutno, że nie mogę jechać. Jesień miałam bardzo intensywną, ale od stycznia odpuściłam trzy świetne imprezy górskie.
Awatar użytkownika
krzymul

BasiuZ szczerze zdrowia życzę i udanego zabiegu. Nie było moim zamiarem Cię atakować, tylko zwróciłem uwagę na w moim mniemaniu oczywiste rzeczy. Byłem w błędzie co do Twojej osoby - przepraszam.
Co do Janka to twierdzę, że bajeruje pisząc, że z tą żałobą to nie do mnie. Nie od dziś się znamy na forumie. :D
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Janek

krzymul pisze:Co do Janka to twierdzę, że bajeruje pisząc, że z tą żałobą to nie do mnie. Nie od dziś się znamy na forumie.
Jest takie przysłowie - uderz w stół, nożyce się odezwą. :?
Jestem gorszego sortu...
Awatar użytkownika
mefistofeles

Kontakt:

Post autor: mefistofeles »

Janek pisze: PS.
Dlaczego się cieszę z sukcesu WOŚP? Między innymi dlatego, że kupują szpitalne łóżka dla seniorów, może jedno dla mnie?
uważaj, Owsiak popiera eutanazję, poki co dobrowolną,ale wiadomo jak to się kończy :D

A już na serio. Bardzo mnie wynik WOŚP cieszy. JAk widać - dotychczasowa pomoc państwowych instytucji nie tylko nie pomagała ale wręcz przeszkadzała w zbiórce. Myślę, że jak jeszcze samorządy przestaną pompować środki to WOŚP wykręci nawet 200mln :)
Basia Z. pisze: W każdym razie nie piszę o górach, bo jest mi cholernie przykro i smutno, że nie mogę jechać. Jesień miałam bardzo intensywną, ale od stycznia odpuściłam trzy świetne imprezy górskie.
Zdrowia życzę - żona kombinuje jak by tu młodzież szkolną wziać na wycieczkę w góry by ich trochę wymęczyć to bedzie potrzebowałą zaufanego przewodnika :)
Jeśli się boisz, już jesteś niewolnikiem!
Grzegorz Braun
ODPOWIEDZ