Jutro gra orkiestra Owsiaka
- Zakochani w Tatrach
-
WOŚP
Ja już dzisiaj dałam do puszki banknocik - na szczęście i dobry początek - starszemu 16 letniemu wnuczkowi, który jutro będzie grał w Orkiestrze. Bardzo dumny i szczęśliwy pokazał mi kolorową puszkę i woreczek z pociętymi serduszkami w środku.
Na widok tego co wkładam do puszki powiedział - babciu nie szalej .
Ich przyjaciel sąsiad - słynny Mikołaj z nad morza - pojechał 200 km po córkę, która jest na jakimś obozie tylko po to żeby wzięła udział w Orkiestrze, bo by się zapłakała że ją to ominie. Po akcji musi ją zawieźć z powrotem.
Syn z tego powodu też przesunął zagraniczny wyjazd na narty.
A jacyś inteligentni inaczej twierdzą że dzieci są wykorzystywane.
One mają niesamowitą radość i dumę , że mogą pomagać chorym i potrzebującym dzieciom i dziadkom. Młodszy wnuczek też szykuje się do udziału w tej akcji, na razie pomagał pociąć serduszka na pojedyncze sztuki i też był przeszczęśliwy z tego powodu- czego nie omieszkał mi zakomunikować zaraz w progu mieszkania .
Jestem bardzo dumna z moich wnuków .
Na widok tego co wkładam do puszki powiedział - babciu nie szalej .
Ich przyjaciel sąsiad - słynny Mikołaj z nad morza - pojechał 200 km po córkę, która jest na jakimś obozie tylko po to żeby wzięła udział w Orkiestrze, bo by się zapłakała że ją to ominie. Po akcji musi ją zawieźć z powrotem.
Syn z tego powodu też przesunął zagraniczny wyjazd na narty.
A jacyś inteligentni inaczej twierdzą że dzieci są wykorzystywane.
One mają niesamowitą radość i dumę , że mogą pomagać chorym i potrzebującym dzieciom i dziadkom. Młodszy wnuczek też szykuje się do udziału w tej akcji, na razie pomagał pociąć serduszka na pojedyncze sztuki i też był przeszczęśliwy z tego powodu- czego nie omieszkał mi zakomunikować zaraz w progu mieszkania .
Jestem bardzo dumna z moich wnuków .
Ostatnio zmieniony ndz 15 sty, 2017 przez Zakochani w Tatrach, łącznie zmieniany 1 raz.
Zakochani w Tatrach
Szczególnie jak jest powód. W tym przypadku jest.krzymul pisze:I o to chodzi, żeby każda babcia i każdy dziadek, był dumny ze swoich wnuków
Znany publicysta prawicowy, pan Rafał Ziemkiewicz o WOŚP - "finał WOŚP przypomina wielką hitlerowską akcję dobroczynną Pomoc Zimowa".
Są, kurwa, granice... brak słów.
Jestem gorszego sortu...
I wygrałeś zakładJanek pisze:Wbrew pozorom, jednak też. Idę o każdy zakład, że o ile w styczniu 2017 jeszcze PiS będzie rządzić to WOŚP w I programie TVP nie będzie. Nie ma co płakać TVN chętnie przejmie.Basia Z. pisze:Ale to jest wątek o WOŚP, wiec przenieśmy się do innego wątku.
A "Orkiestra" zebrała jeszcze znacznie więcej niż w ubiegłym roku
Ja niestety akurat byłam chora, więc na "Maratonie zumby" przetańczyłam może 4 "kawałki" ale swoje do puszki wrzuciłam
- Zakochani w Tatrach
-
No bo tak to właśnie działa – im większa nagonka na Orkiestrę, tym więcej pieniędzy w puszkach.Basia Z. pisze: A "Orkiestra" zebrała jeszcze znacznie więcej niż w ubiegłym roku
W ten sposób ludzie o wielkim sercu i rozumie nie podatnym na wrogą Owsiakowi propagandę pokazują środkowy palec różnym Piętom, Matkom Kurkom , Terlikowskim, Ziemkiewiczom i im podobnym.
Aż się dziwię że tacy mądrzy, inteligentni – a nie widzą jakie skutki przynosi to plucie na Owsiaka .
Przechodziłam w niedzielę 15.01. ulicą, nie było zbyt wielu ludzi i zobaczyłam że w zatoczce zatrzymał się samochód, kierowca wyszedł i wyraźnie na kogoś czekał.
Za chwilę okazało się że czekał na wolontariuszki WOŚP - a gdy podeszły, wrzucił banknot do puszki i odjechał.
Ja też im jeszcze dołożyłam .
Zakochani w Tatrach
- mefistofeles
-
- Kontakt:
Pokojowa nagroda Nobla to nie ta sama co np. z fizyki. Tam są jakieś kryteria. Jak prześledzić listę laureatów "pokojowej" i nanieść na siatkę wydarzeń historycznych to polityka na ogół wychodzi wszystkimi szparami. W przypadku WOSP (gdyby dostała) nie byłoby żadnej polityki, bo powiedzmy sobie szczerze - kim w światowej polityce jest Kaczyński i Jacuś Kurski? No kim?mefistofeles pisze:Komitet Noblowski rózne głupoty już robił więc wszystko jest możliwe
A propos Macieranki - chodzą dowcipy, że niedługo polska armia będzie dwuosobowa - Macierewicz na Rosynancie i Misiewicz na ośle. Tylko kto jest Dulcyneą?
Jestem gorszego sortu...
- mefistofeles
-
- Kontakt:
- Zakochani w Tatrach
-
Owsiak powinien złożyć gorące podziękowania na pierwszej stronie Naszego Dziennika wszystkim matkom kurkom, terlikowskim, piętom, maciarewiczom, klerowi itd. za to że w dużej mierze przyczynili się do tego sukcesu .
Niech dalej na niego szczują to w przyszłym roku zbierze 200 albo nawet 300 milionów .
Niech dalej na niego szczują to w przyszłym roku zbierze 200 albo nawet 300 milionów .
Zakochani w Tatrach
PiS
Janek, Ty masz jakąś obsesję, nie potrafisz już o niczym innym pisać ? ...np. o górach. Jesteś monotematyczny. Stajesz się coraz większym frustratem, a życie jest przecież takie piękne. Szkoda by było tak głupio go przeżyć, angażując się w rozgrywki polityczne, mając głowę napakowaną tefaenami i innymi springerami.PiSmani
Pozdrawiam.
Brudas bez łazienki z wychodkiem za stodołą.
Brudas bez łazienki z wychodkiem za stodołą.
Polityka, a właściwie nie tyle "polityka" co życie społeczne też może być ciekawe.krzymul pisze: Janek, Ty masz jakąś obsesję, nie potrafisz już o niczym innym pisać ? ...np. o górach. Jesteś monotematyczny. Stajesz się coraz większym frustratem, a życie jest przecież takie piękne. Szkoda by było tak głupio go przeżyć, angażując się w rozgrywki polityczne, mając głowę napakowaną tefaenami i innymi springerami.
W ostatnim roku dzięki "polityce" poznałam fantastycznych - otwartych i pozytywnych ludzi, których zapewne nie poznałabym w inny sposób.
A mieszkają blisko mnie.
- Zakochani w Tatrach
-
Zabieraj się stąd i w te pędy przenieś się do pokoju "Relacje i planowane wypady" .krzymul pisze:No to zabieram się stąd w PiSdu.
Wstaw parę zdjęć z krajobrazu po halnym i z tego pięknego poniedziałku posypanego świeżym śnieżkiem .
Pisałeś kiedyś że nie jesteś fanem PiSu, więc czemu się tak przejmujesz co inni myślą i piszą na jego temat.
Wszak : "kaaażdemu wolno kooochać " ....... albo i nie - kogo tam chce .
A już w ogóle nie widzę tu powodu do obrazy .
Zakochani w Tatrach
- Zakochani w Tatrach
-
Jeżeli chodzi o sympatie polityczne - to wokół sami wrogowie .krzymul pisze:Skoro dobiera się przyjaciół pod względem zbieżności politycznych na zasadzie - PiSior to twój wróg.
Szkoda życia żeby się przejmować takimi sprawami .
Zwykłego, szarego człowieka i tak WSZYSCY mają w d...pie - i ci z lewa i ci z prawa.
Jeśli chodzi o mnie - to z wzajemnością .
Zakochani w Tatrach