Na Berlin! |
Autor |
Wiadomość |
kilgor

|
Wysłany: Śro 12 Paź, 2016
|
|
|
gb napisał/a: | to po prostu przestałeś - dla mnie - być człowiekiem. |
a kim się stał ? gorszym sortem ? Chyba masz wiele wspólnego z pewnym Prezesem |
|
|
|
 |
mefistofeles

|
|
|
|
gorszy sort to nadal ludzie mimo wszystko. Mnie zdegradowano do podczłowieka. Słowem - gb pojechał tu klasycznym jezykiem nazistowskim. |
_________________ Jeśli się boisz, już jesteś niewolnikiem!
Grzegorz Braun |
|
|
|
 |
Zygmunt Skibicki

|
|
|
|
Wprawdzie zaprzaństwo było wyjątkowo duże i długie, ale żeby odmówić człowieczeństwa... to chyba jednak przesada. |
_________________ Wszystko, co tu piszę ma domyślną klauzulę "moim zdaniem" i nikogo to do niczego nie obliguje, ale i nie... upoważnia.
Mundek
www.turystyka.skibicki.pl |
|
|
|
 |
Zakochani w Tatrach

|
|
|
|
krzymul napisał/a: | Wiesz jak to jest, jak pisze się w deszczu, śniegu i zimnie |
jeszcze jesteś w Pieninach ???
Pisz i wcale się tak bardzo nie przejmuj tą moją dwóją . Każdemu się zdarzy i żeby tylko takie błazeństwa bywały ....
Ja ze smartfona staram się w ogóle nie pisać, bo nie wszystkie kombinacje z literami potrafię na tej klawiaturze odnaleźć - mimo że niby taka sama jak przy komputerze.
O wstawianiu zdjęć nie wspomnę ... |
_________________ Zakochani w Tatrach |
|
|
|
 |
Zakochani w Tatrach

|
|
|
|
Zygmunt Skibicki napisał/a: | Wprawdzie zaprzaństwo było wyjątkowo duże i długie, ale żeby odmówić człowieczeństwa... to chyba jednak przesada. |
Mimo wszystko - też tak uważam .... |
_________________ Zakochani w Tatrach |
|
|
|
 |
mefistofeles

|
Wysłany: Czw 13 Paź, 2016
|
|
|
wskaż mi drogi gb gdzie odmawiam komukowliek prawa do bólu i cieprnienia. To, że mi nie jest żal tego kogoś i uważam jego cieprnienie za zasłużoną karę nie oznacza, że odmawiam prawa do tegoż cierpienia. I to napisałem w poprzednim poscie, któego - jak zwykle - raczyłęś zupełnie nie zrozumieć. |
Grzegorz Braun |
|
|
|
 |
Zygmunt Skibicki

|
|
|
|
A nie bolą Was ręce od trzepania po próżnicy? |
_________________ Wszystko, co tu piszę ma domyślną klauzulę "moim zdaniem" i nikogo to do niczego nie obliguje, ale i nie... upoważnia.
Mundek
|
|
|
 |
Zygmunt Skibicki

|
|
|
|
Każdy ma inną, ale i tak ograniczoną zdolność rozumienia. Stąd różnice zdań. Można osiągnąć tak wysoki poziom, że poniżej swojego "dołu" utraci się zdolność tolerowania "góry" innych... Zdarza się, że ta różnice prowadzą do zbiorów rozdzielnych płaszczyzn porozumienia. Można przy dobrej woli obydwu stron tłumaczyć sobie nawzajem, by w końcu te zbiory złapały część wspólną, ale bywa, że wszelkie wysiłki nic nie dają. Wtedy... zmienia się towarzystwo... po prostu.
Czy to jest coś złego...?
Wręcz przeciwnie!
Lepiej tak niż wiecznie na siebie warczeć i obrzucać się inwektywami... moim zdaniem rzecz jasna. |
Mundek
|
|
|
 |
mefistofeles

|
Wysłany: Pon 14 Lis, 2016
|
|
|
Basia Z. napisał/a: |
Cały budżet 3-dniowego wyjazdu wyniósł nas około 90 euro + 70 zł od osoby, w tym ok. 40 euro noclegi, 30 euro wstępy, 10 - przejazdy, głównie metrem oraz 10 - żywność. 70 zł kosztował bilet na Polski Bus, tam i z powrotem.
Warto! Wiedeń jest piękny.
|
No to włąsnie wóciłem. Tylko koszt dużo większy wyszedł, choc nie żałuję żadnego przejedzonego ani przepitego euro Relacja wkrótce. |
Grzegorz Braun |
|
|
|
 |
|