Szczerze mówiąc w dobie tak łatwego dostępu do informacji nie rozumiem ludzi którzy pchają się akurat tutaj w szczycie sezonu.
Chyba że chodzi o walor historyczny - czyli zobacz dziecko w jakich kolejkach mamusia 30 lat temu stała za mięsem, papierem toaletowym czy innym dobrem
to już nawet trochę więcej niż 30 lat. Ależ ten czas leci a dla mnie to jakby wczoraj było. Pamiętam dobrze sklepik rzeźniczy na Sciegiennego w Opolu. Dokładnie tak staliśmy jak ci ludzie w tej kolejce na Giewont. Kolejki są jakoś wszystkie do siebie podobne.
to już nawet trochę więcej niż 30 lat. Ależ ten czas leci a dla mnie to jakby wczoraj było. Pamiętam dobrze sklepik rzeźniczy na Sciegiennego w Opolu. Dokładnie tak staliśmy jak ci ludzie w tej kolejce na Giewont. Kolejki są jakoś wszystkie do siebie podobne.
Nie wiem kiedy dokładnie wyjechałaś do Niemiec, ale 30 lat temu był 1986 rok, jeszcze się stało w nielichych kolejkach, nikt chyba wówczas nie spodziewał się że już za 3 lata socjalizm zniknie, a półki się zapełnią.
Ale fakt że było to "jakby wczoraj", im człowiek starszy tym czas szybciej leci, cholerka.
Kolejki może i wszystkie są podobne, ale chyba wolałbym jednak stać w drodze na Giewont, niż znów po papier toaletowy