UWAGA - Zamknięcie granic w Tatrach!

Także o noclegach, mapach, pogodzie, literaturze...
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
mefistofeles

Kontakt:

UWAGA - Zamknięcie granic w Tatrach!

Post autor: mefistofeles »

W okresie od 4 lipca 2016 r. do 2 sierpnia 2016 r. przywrócona zostaje kontrola graniczna osób przekraczających granicę państwową. Dotyczy to także Tatr.

Na terenie Tatrzańskiego Parku Narodowego granicę będzie można przekraczać wyłącznie w następujących punktach:

1. Łysa Polana – przejście drogowe.
2. Rysy – przejście piesze (czerwony szlak turystyczny).

Informacja na podstawie:
ROZPORZĄDZENIA MINISTRA SPRAW WEWNĘTRZNYCH i administracji z dnia 1 czerwca 2016 r. w sprawie przywrócenia tymczasowo kontroli granicznej osób przekraczających granicę państwową stanowiącą granicę wewnętrzną.

http://tpn.pl/nowosci/uwaga-zamkniecie-granic-w-tatrach
Jeśli się boisz, już jesteś niewolnikiem!
Grzegorz Braun
świster

Post autor: świster »

Całe szczęście, że jest jeszcze zielona granica ;)
Awatar użytkownika
andy67

Post autor: andy67 »

Nie wiem jak w innych miejscach, ale Słowacy z Chochołowskiej przez Grzesia poszli do siebie bez przeszkód, no chyba że nasi dzielni pogranicznicy łapali już na terenie obcego państwa.
W ogóle cała ta akcja to pic na wodę, że niby coś się robi dla "bezpieczeństwa Polaków". Już widzę jak arabscy terroryści targają trotyl przez Tatry :D:D
Każdemu jego Everest...
Awatar użytkownika
Janek

Post autor: Janek »

Już widzę jak arabscy terroryści targają trotyl przez Tatry :D
To tylko takie gry i zabawy dhłopców z służb. Arabscy terroryści jak mi się zdaje to mają teraz inne kłopoty. Jakby chcieli i mogli zrobić jakieś duże bum, to francuskie stadiony były idealną okazją. No i (odpukać, bo jeszcze jutro) nic.
Jestem gorszego sortu...
ODPOWIEDZ