Jutro gra orkiestra Owsiaka
Jutro gra orkiestra Owsiaka
Jutro gra WOŚP Jurka Owsiaka. Niektórym to się nie podoba, ale to bardzo dobrze, bo pewnie tylko reklamę zrobili i młodzi więcej kasy zbiorą. Ja dam dwa razy tyle co zazwyczaj... Do czego namawiam. 
Jestem gorszego sortu...
Ja już trochę grosza dałam i w sklepie gdzie kupowałam a była wystawiona puszka i na zbiórce "Gazety Wyborczej" a jutro mam zamiar wybrać się na godz. 17 na "Maraton Zumby", który przygotowuje klub fitness do którego zazwyczaj chodzę. Wstępem będzie wrzutka do puszki co najmniej 15 zł. Ponieważ prowadzić ten maraton będą najfajniejsze, niesamowicie żywiołowe instruktorki to mam nadzieję połączyć przyjemne z pożytecznym.andy67 pisze:Ja od kilku lat nie tylko wrzucam do puszek, ale też licytuję na aukcjach allegro, nawet jeśli nie wygram to cena i tak idzie w górę więc tak czy owak jesteśmy wszyscy zwycięzcami
Nawet prezydent z rozpędu jakieś narty podpisał. Pewnie ktoś mu je wsunął pomiędzy ustawy
- Zakochani w Tatrach
-

W tym roku poparcie WOŚP ma wymiar ideologiczno-polityczny, wg osób z którymi rozmawiałem, wrzucenie do puszki WOŚP teraz odbierane jest analogicznie do np. uczestnictwa w proteście KOD.Zakochani w Tatrach pisze:Zrobię to samo, a może jeszcze więcej od serca dołożę.
Jako dość rasowy leming podpisuję się pod tym - dalej uważam że Owsiak zachowuje się skandalicznie i doprawdy trudno mieć na jego temat opinię jednoznacznie pozytywną; wymierne skutki finansowe dla poprawy zdrowia Polaków to jedno, mącicielstwo Owsiaka i jego demagogia często godnie rywalizująca z demagogią Prezesa i jego ludzi, to drugie.
Ciekawe, że protestując przeciwko PISowi przyszło mi popierać akcję człowieka, który kilka razy wkurzył mnie niepomiernie, właśnie dlatego, że zachowywał się dokładnie jak gwiazdy PISu...
Świat jest dziwny.
Pomoc ludziom- TAK
aktywizacja ludzi - TAK
działanie antyPIS - TAK
WOŚP - hm, nie wiem, trochę tak, trochę nie
Owsiak - zdecydowanie nie.
tyle że to nierozłączne, nierozdzielalne.
Dziwny jest ten świat.
Można bez problemu zrobić przelew na konto "Orkiestry".uszba pisze:Ciekawe czy jest możliwość wpłacenia na WOSP z zagranicy. Moja kumpela w Opolu stała dziś w długiej kolejce żeby wrzucić do puszki, więc i ja nie chciałabym być gorsza.
Np. ja oprócz puszki wpłacałam tutaj:
https://www.siepomaga.pl/r/wyborczawosp
Podsumowanie zbiórki "Orkiestry". Zebrano o 37 % więcej pieniędzy niż w ubiegłym roku !!!
A tutaj wykres, który pokazuje wyniki WOŚP za 24 lata, w przeliczeniu na ceny dzisiejsze (uwzględnienie inflacji):

Źródło wykresu podam jak kolega mi poda (który zamieścił to na swojej stronie na Facebooku)..
Fajnie !!!
A tutaj wykres, który pokazuje wyniki WOŚP za 24 lata, w przeliczeniu na ceny dzisiejsze (uwzględnienie inflacji):

Źródło wykresu podam jak kolega mi poda (który zamieścił to na swojej stronie na Facebooku)..
Fajnie !!!
- Zakochani w Tatrach
-

http://www.gazetakrakowska.pl/wiadomosc ... u,9478751/
Pomimo fatalnej pogody ...
Powinien podziękować Pięcie i jemu podobnym podłym szczekaczom.
Ludzie widzą ile sprzętu oznakowanego czerwonym serduszkiem w szpitalach pracuje, czytają bardzo dokładne sprawozdania z rozliczenia tych pieniędzy , wiedzą swoje i mają w d... te nagonki, propagandę oraz rewelacje matek kurek i innych zawistnych wredotów.
Moim zdaniem to był manifest poparcia dla działań Owsiaka.
I bardzo dobrze.
Pomimo fatalnej pogody ...
Powinien podziękować Pięcie i jemu podobnym podłym szczekaczom.
Ludzie widzą ile sprzętu oznakowanego czerwonym serduszkiem w szpitalach pracuje, czytają bardzo dokładne sprawozdania z rozliczenia tych pieniędzy , wiedzą swoje i mają w d... te nagonki, propagandę oraz rewelacje matek kurek i innych zawistnych wredotów.
Moim zdaniem to był manifest poparcia dla działań Owsiaka.
I bardzo dobrze.
Zakochani w Tatrach
A widzieliście jaką Owsiak ma fajną koszulkę ?
No to jeszcze jedna miła wiadomość o Owsiaku !
http://www.wirtualnemedia.pl/artykul/je ... ienawiscia
No to jeszcze jedna miła wiadomość o Owsiaku !
http://www.wirtualnemedia.pl/artykul/je ... ienawiscia
- Zakochani w Tatrach
-

Komuna wraz ze swoją cenzurą wraca w całym majestacie. Alleluja.
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title, ... omosc.html
..... i jeden z komentarzy
ibra8215 godzin i 37 minut temu
"Jurek, informacja do nas dotarła z Internetu! Absolutnie jestem z Was dumna. A mechanizm cenzury i krytyki wobec wosp na mnie osobiście działa: w tym roku dorzucę jeszcze więcej " Łapek w górę 2294
Ja też
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title, ... omosc.html
..... i jeden z komentarzy
ibra8215 godzin i 37 minut temu
"Jurek, informacja do nas dotarła z Internetu! Absolutnie jestem z Was dumna. A mechanizm cenzury i krytyki wobec wosp na mnie osobiście działa: w tym roku dorzucę jeszcze więcej " Łapek w górę 2294
Ja też
Zakochani w Tatrach
Nie ma czemu się dziwić - Zakon O.O. Dobrozmianców wszystkim zabierze się za dupę (nie mylić z Dudą).
http://www.tvn24.pl/policja-w-domu-bieg ... 763,s.html
Za stanu wojennego pokpiwano - "tankowanie nocą, krótko przed północą"
teraz
"Przychodzą o świcie, bo wicie, rozumicie"
Analogie między PRL-landem a PiS-landem są coraz bardziej uderzające.
http://www.tvn24.pl/policja-w-domu-bieg ... 763,s.html
Za stanu wojennego pokpiwano - "tankowanie nocą, krótko przed północą"
teraz
"Przychodzą o świcie, bo wicie, rozumicie"
Analogie między PRL-landem a PiS-landem są coraz bardziej uderzające.
Jestem gorszego sortu...
Też mam takie skojarzenia tylko z obecnym okresem kojarzy mi się najbardziej rok 1980 - "Karnawału Solidarności" kiedy władza robiła swoje, a społeczeństwo swoje - strajkowało, demonstrowało.Janek pisze: Analogie między PRL-landem a PiS-landem są coraz bardziej uderzające.
Teraz też ciągle jakieś demonstracje, co tydzień ciekawe wykłady na UŚ.
Najbliższy w środę: "Czy EU zagraża suwerenności RP" Ale ja niestety nie będę mogła iść bo już dawno się umówiłam na swój wykład na kursie SKPG.
Kolega w moim wieku wczoraj mi mówi "w życiu byłem na demonstracji 6 razy, z czego raz na pochodzie 1-majowym, a 3 to były demonstracje KOD".
No ja się takim wynikiem nie mogę pochwalić, gdyż w szkole podstawowej chodziłam na pochody 1-majowe przebrana za kwiatek.
No i przy tym wszystkim, mimo, że teraz mam dobry humor i ogólnie dużo się dzieje i nikt nam nic nie robi - to oczekuję tego "stanu wojennego".
Ja tu zostanę cokolwiek by się działo, ale chciałabym aby moi Młodzi mieli życie przed sobą, więc lepiej niech zawczasu wyjeżdżają do Norwegii.
Ale to jest wątek o WOŚP, wiec przenieśmy się do innego wątku.
Wbrew pozorom, jednak też. Idę o każdy zakład, że o ile w styczniu 2017 jeszcze PiS będzie rządzić to WOŚP w I programie TVP nie będzie. Nie ma co płakać TVN chętnie przejmie.Basia Z. pisze:Ale to jest wątek o WOŚP, wiec przenieśmy się do innego wątku.
Nie możesz mieć skojarzeń z 1968 - za młoda jesteś, ale wierz mi, skojarzenia są uderzające. Wtedy przedstawiano buntujących się studentów jako rozwydrzone dzieciaki z zamożnych domów, teraz JE Narciarz mówi o oderwanych od dojenia Polski itd itd
Tak nawiasem - przypominam co tu pisałem jeszcze podczas kampanii prezydenckiej, że Narciarz ma niezbyt kiepski wizerunek moralny, wtedy chodziło o lewiznę w podatkach, teraz wyszło na jaw, że to smętna marionetka, facet bez twarzy.
Jestem gorszego sortu...
No tak, wtedy byłam w podstawówce, ale pamiętam, że na szkolnym korytarzu namawialiśmy aby iść na demonstrację. Nigdzie rzecz jasna nie poszliśmy, rodzice by nas nie puścili.Janek pisze: