Bądźcie przyjaciółmi

Rozmowy na dowolny temat, niekoniecznie górski... :)
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Zygmunt Skibicki

Kontakt:

Post autor: Zygmunt Skibicki »

Żabi Koń pisze:ale zwyczajnie nie możecie zrozumieć, że ludzie mogą miec w okół siebie prawdziwe dramaty
A potrafisz choćby trochę wysilić się do zrozumienia i tolerowania, że nie wszyscy, zawsze i wszędzie muszą rozmawiać wyłącznie o tym, co tobie wydaje się być jedynym słusznym i wyłącznie dopuszczalnym tematem dla wszystkich i... wszędzie?
Spróbuj... to nie boli. Zapewniam.

Póki co gadasz jak płaski "telewizorek" zawieszony na ścianie, a fora takie jak to tworzy się właśnie po to, by mieć z kim pogadać o tematach zupełnie inne niż tamte. Nie próbuj zatem wtłaczać nam na siłę to, czym wyłącznie powinniśmy się zająć. Tak to działali agitatorzy w latach dość dawno u nas minionych... na szczęście.
Gadamy tu o tym o czym chcemy, a włącza się w temat, kto tylko ma ochotę, więc jeśli czujesz taką potrzebę, to włącz się do wybranego wątku, lub załóż swój odrębny i poczekaj, czy ktoś będzie chciał z tobą gadać na zaproponowany temat, albo... sam się domyśl...
Wszystko, co tu piszę ma domyślną klauzulę "moim zdaniem" i nikogo to do niczego nie obliguje, ale i nie... upoważnia.
Mundek
www.turystyka.skibicki.pl
Żabi Koń

Post autor: Żabi Koń »

Przecież robisz dokładnie to samo. Jest temat to się wypowiedziałem. Nie podoba ci się to nie czytaj. Jest też przycisk "Ignoruj".
Ostatnio zmieniony czw 07 sty, 2016 przez Żabi Koń, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Zakochani w Tatrach

Post autor: Zakochani w Tatrach »

Żabi Koń pisze:oglądanie tekstów typu: to jest dla mnie dramat,
A KTO CI KAŻE OGLĄDAĆ I CZYTAĆ TAKIE TEKSTY JEŚLI CIĘ WK...JĄ ?????????

Uszba zwróciła się ze swoim nieszczęściem o słowa pocieszenia DO PRZYJACIÓŁ – czyli forumowiczów ŻYCZLIWYCH .
Skoro się do nich nie zaliczasz to omijaj ten temat z daleka.
Proste i nieskomplikowane.

Poza tym - kto decyduje o tym co to jest “prawdziwy dramat” ? … Ty ??

Każdy ma własne rozumienie i odczucie dramatu. Wielkim nietaktem jest narzucać komuś swoje wizje w tak delikatnej materii.
Zakochani w Tatrach
Żabi Koń

Post autor: Żabi Koń »

Ale spoko, spoko, z apelu nie musi uszba korzystać. Jej sprawa...

Napisałem, ze pozdrawiam, ale najwyraźniej chcieliscie się dowiedzieć więcej... Drążycie temat to odpisuję...
Awatar użytkownika
Zakochani w Tatrach

Post autor: Zakochani w Tatrach »

Żabi Koń pisze:Ale spoko, spoko, z apelu nie musi uszba korzystać
Dzięki Łaskawco :)) !!!!

Mam nadzieję ( i pewnie nie tylko ja ) - że nie skorzysta :D .
Zakochani w Tatrach
Awatar użytkownika
Janek

Post autor: Janek »

"Prawdziwe dramaty" (cokolwiek to znaczy),, towarzyszą ludzkości od jej zarania. Czy to oznacza, że należy trwać w pogrzebowym nastroju, rozdzierać szaty, ustawicznie ronić łzy itd. "Daj se siana", kilerusie.
Jestem gorszego sortu...
Awatar użytkownika
Zygmunt Skibicki

Kontakt:

Żabi Koń pisze:Jest temat to się wypowiedziałem.
Urwał nać!
Ta twoja wypowiedź, to jest połajanka, że nie powinniśmy się zajmować takim "drobiazgiem", skoro wokół dzieją się "prawdziwe dramaty". Zatem nie odwracaj kota ogonem, że ktoś ci coś narzuca... Pisz, co chcesz i gdzie chcesz, ale nie pouczaj nas w jakiejkolwiek kwestii. I tylko tyle próbuję "wymusić'!
Ostatnio zmieniony czw 07 sty, 2016 przez Zygmunt Skibicki, łącznie zmieniany 1 raz.
Wszystko, co tu piszę ma domyślną klauzulę "moim zdaniem" i nikogo to do niczego nie obliguje, ale i nie... upoważnia.
Mundek
Awatar użytkownika
Janek

Najgorzej bywa jak ktoś poczuje "posłannictwo"... :?

Na jednym z górskich forów jest taki jeden, a że robi to po chamsku, to admin lub moderator go banuje. Ale facet jest wytrwały i rejestruje się pod nowym nickiem, chyba już kilkanaście razy, ostatnio jako amerykański kongresmen. Ciekawe komu się wpierw znudzi.
Jestem gorszego sortu...
Awatar użytkownika
Zygmunt Skibicki

Kontakt:

Robi lucyniadę...
Mundek
Awatar użytkownika
krzymul

Post autor: krzymul »

Lucyny to Ty już w to nie mieszaj.
Pozdrawiam.
Brudas bez łazienki z wychodkiem za stodołą.
Gabriel

Post autor: Gabriel »

Kim jest Lucyna ?
Awatar użytkownika
krzymul

Post autor: krzymul »

Gabriel pisze:Kim jest Lucyna ?
dziewczyna ? ... czy Lucyna, to dziewczyna ? - oto jest pytanie.
Pozdrawiam.
Brudas bez łazienki z wychodkiem za stodołą.
Awatar użytkownika
Alan

Kontakt:

Post autor: Alan »

Napisać w kilku zdaniach... - nie sposób.
Sam widzisz, że nawet Krzymulowi zastosowanie dość oczywistego, zdawałoby się, określenia, budzi w nim samym wątpliwość.
Jedno jest pewne. To otoczona nimbem żywa legenda turystyki górskiej.
Awatar użytkownika
andy67

Post autor: andy67 »

Żabi Koń pisze:
Wszystko bardzo słodko, ale zwyczajnie nie możecie zrozumieć, że ludzie mogą miec w okół siebie prawdziwe dramaty i oglądanie tekstów typu: to jest dla mnie dramat, jestem w szoku, przeraża mnie jak długo będę nieczynna w kontekście złamanej nogi może być dla nich delikatnie pisząc dość wkvrwiające.
Dlatego apeluje o umiar w użalaniu się nad sobą!
A kto tu się użala, mistrzu?

Tragedie zaś każdy ma swoje i porównywanie co i dla kogo powinno być "większą tragedią" tudzież "prawdziwym dramatem" jest po prostu bez sensu, chyba że ktoś na siłę chce zaistnieć. 8) No i zaistniałeś, brawo.

Swoją drogą już widzę jak z zaciętą miną tłumaczysz np. żonie czy dziecku które właśnie złamało nogę że na świecie jest tyle prawdziwych dramatów itp. itd. ;-)
Każdemu jego Everest...
Awatar użytkownika
andy67

https://www.youtube.com/watch?v=p11VbKmTF5k
Każdemu jego Everest...
Awatar użytkownika
andy67

uszba pisze:

Niektórzy nawet w tym samym co i ona łóżeczku spali ;-)

To panoramiczne okno, ach to był piękny czas. No i pani Gabrysia która co chwila mówiła - a pan Andrzej to każe telewizor wynieść, a pan Andrzej to albo tamto. Dzięki pani Gabrysi poznałam Twoje nawyki :))
Wybieram się tam znowu. Dokładnie od 11 do 15 sierpnia. Nie chciałabym zapeszyć ale jeśli noga pozwoli, to chciałabym zrealizować swoje stare marzenie, przejść grań Wideł.
Gabrysia lubi porozmawiać ;)

Kurcze, w sierpniu 2017 minie 20 lat jak tam jeżdżę. Najstarszą latorośl właścicieli woziłem wtedy w wózku na tarasie :)

W sumie to 100% przypadek że akurat tam trafiłem, ale nigdy nie pojawiła się myśl aby zmienić lokalizację - no chyba że przyjeżdżam do Zakopanego z kolejną narzeczoną ;)

Jakoś lubię ten taki na poły domowy klimat, no i wiem że spokojnie mogę zjeść i wypić wszystko cokolwiek mi tam podadzą ;)

Przy okazji - masz już zarezerwowany pokój na sierpniowy pobyt Pod Piórem?
Bo może bym dał radę się wyrwać na te kilka dni, co prawda będzie to sierpniowy przedłużony weekend i tłumy, no ale coś za coś ;-)
Każdemu jego Everest...
Awatar użytkownika
Basia Z.

Kontakt:

Post autor: Basia Z. »

uszba pisze: Wybieram się tam znowu. Dokładnie od 11 do 15 sierpnia. Nie chciałabym zapeszyć ale jeśli noga pozwoli, to chciałabym zrealizować swoje stare marzenie, przejść grań Wideł.
Do 14.08 do około godz. 17-18 mam być w Żylinie (na Słowacji), na konferencji zorganizowanej na zakończenie tego rajdu:

http://vrbawetzler.eu/lang_cs/clanek/8/

Tak kombinuję - może by mi się udało jakoś wracać przez Zakopane, zwłaszcza gdyby ktoś ze znajomych Słowaków uczestniczących w tej imprezie też jechał w tamtą stronę ???

Bardzo ale to bardzo chciałabym się spotkać.
Najlepszy na świecie kurs przewodnicki :)
http://www.skpg.gliwice.pl/kurs/
Awatar użytkownika
Angie84

Kontakt:

Post autor: Angie84 »

Ucieszyłam się że ruch się zrobił, ale poczytałam i już mina mi zrzedła

Ok ludzie mają różne dramaty dla jednego to masakra w Paryżu, dla drugiego złamana noga a trzeci będzie łkał nad złamanym paznokciem. Cóż nie nam jest to oceniać i zmniejszać lub zwiększać wartość tego jak dana osoba patrzy na wydarzenia z życia własnego lub świata...

Awantura ta przynajmniej wygląda jak burza w szklance wody, sorry ... Tak Paryska masakra jest tragedią dla wielu osób, tak jak zaginięcie samolotu malezyjskich linii czy choćby dzisiejsze morderstwo w Krakowie. Zapewne pochylamy się nad każdym tym wydarzeniem ale cóż mamy w żałobie chadzać? , czy kajać się że żyjemy dalej ?....

Przykre to wszystko fakt, ale czemu będąc nieznajomymi nie mamy się wspierać w zdarzeniach przełomowych dla każdego z Nas ; jednym się rodzą dzieci, a inni łamią to i owo. Dajemy wsparcie duchowe i idziemy dalej takie Życie .

Więcej zrozumienia niż tego co tu wyczytałam. Z górskim pozdrowieniem Angela
Wyruszyć tam, gdzie sięga wzrok, by dojść hen za horyzont. Trzeba tylko zrobić krok, by zacząć iść tym szlakiem...
https://picasaweb.google.com/lh/myphotos
Awatar użytkownika
Janek

W jednej z powieści Kornela Makuszyńskiego jest taka piękna historyjka o marynarzu, który każdą wolną chwilę poświęcał lekturze jednej książki. Był to słownik, powiedzmy, już nie pamiętam, hiszpańsko - holenderski. Sęk jednak w tym, że ów marynarz nie tylko nie znał ani hiszpańskiego ani holenderskiego, on w ogóle nie umiał czytać. Czemu o tym piszę - ano dlatego, że na macierzystym forum naszego kolegi, który się tak wzburzył naszym zainteresowaniem dla złamanej nogi koleżanki Uszby, kilka osób od kilku miesięcy zajmuje się tylko i wyłącznie podawaniem linków do informacji, że uchodźcy to lub tamto. A tych uchodźców z Bliskiego Wschodu w naszym kraju do tej pory nikt nie widział. Owszem byli, Czeczeni, też muzułmanie, nawet dosyć sporo bo blisko sto tysięcy luda ale ich jakoś nikt nie zauważył. Ukraińców w Polsce pracuje ok. pół miliona i też nic.
Jestem gorszego sortu...
uszba

Post autor: uszba »

Basia Z. pisze:Tak kombinuję - może by mi się udało jakoś wracać przez Zakopane,

Dlaczego wracać? No chyba że musisz do pracy. Ja od 15 sierpnia mieszkam w Popradzkim w dwuosobowym pokoju z bardzo miłą dziewczyną i można na pewno zrobić dostawkę. Tak zrobiliśmy dwa lata temu w Brncalce. Tak więc nie musiałabyś nic rezerwować i się zobowiązywać. Jak Ci będzie pasowało to wpadniesz do Popradzkiego i gitara. Spanie się znajdzie.

Przy okazji - masz już zarezerwowany pokój na sierpniowy pobyt Pod Piórem?
Nie mam jeszcze bo muszę jeszcze trochę poczekać aż mój partner a właściwie dwóch chłopaków z którymi się wybieram, zorganizują sobie czas i wtedy będę mogła coś dokładniej uzgodnić. Na pierwszym planie stoją Widły i dlatego przyjeżdżamy kilka dni wcześniej bo od 15 sierpnia do 25 udaję się na Kurację do Popradzkiego.

Mam wielką nadzieję że znajdziesz chwilkę czasu i wpadniesz nad Popradzkie, gdyby z tym przedłużonym weekendem nic nie wypaliło.
ODPOWIEDZ