Trybunał Konstytucyjny

Rozmowy na dowolny temat, niekoniecznie górski... :)
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Zygmunt Skibicki

Kontakt:

Post autor: Zygmunt Skibicki »

mefistofeles pisze:Czy miał miejsce zamach na samolot - tego nie wiem.
No to ja Cię proszę...!
mefistofeles pisze:
Janek pisze:Zamachy stanu na ogół są tylko wtedy skuteczne gdy obalany wędruje na cmentarz.
A razem z nim 95 innych?
Przynajmniej przeproś za niestosowną w takim wypadku sugestię...
Janek pisze:Jeżeli przyjąć tezę, że to była sprawka Rosjan, to te decyzje były jak najbardziej uzasadnione. W każdym kraju by zrobiono to samo.
A nawet gdyby przyjąć za pewnik, że Prezydent Polski i duża grupa istotnych dla państwa polskiego urzędników zginęła w katastrofie poza granicami kraju, to także należało maksymalnie skrócić czas braku Głowy Państwa.
Wszystko, co tu piszę ma domyślną klauzulę "moim zdaniem" i nikogo to do niczego nie obliguje, ale i nie... upoważnia.
Mundek
www.turystyka.skibicki.pl
Awatar użytkownika
mefistofeles

Kontakt:

Post autor: mefistofeles »

Janek pisze:Jeżeli przyjąć tezę, że to była sprawka Rosjan, to te decyzje były jak najbardziej uzasadnione. W każdym kraju by zrobiono to samo.
Z pewnością w każdym kraju Rosjanie zrobili by to samo gdyby mieli takie mozliwosci jak u nas.
Zygmunt Skibicki pisze:No to ja Cię proszę...!
Żebym uwierzył w zamach? Sorry, nie uwierzę. Eksperci rządowi to nieudacznicy, ale eksperci AM to kłamcy. Wałkowaliśmy to na 50 stron i nie wiemy nic więcej niż 10 IV.
A nawet gdyby przyjąć za pewnik, że Prezydent Polski i duża grupa istotnych dla państwa polskiego urzędników zginęła w katastrofie poza granicami kraju, to także należało maksymalnie skrócić czas braku Głowy Państwa.
Owszem, ale zgodnie z prawem. Zwracam uwagę, że ciało prezydenta zidentyfikowano dopiero po kilku godzinach. Przejęcie BBN i Kancelarii (któe wszak nei były puste - ich pracownicy byli na miejscu, wśród nich obecny prezydent) odbyło się z naruszeniem wszelkich zasad, nie miało żadnego uzasadnienia racją stanu i nosiło znamiona zamachu stanu. Ale wtedy nikt konstytucji świeczek ne palił

A propos palenia świeczek - internet obiegło zdjęcie kilku idotów z platformeskiej młodzieżówki palących znicze demokracji pod łódzkim biurem PiS - tym samym, w którym oszalały z nakręconej przez media nienawiści ich były partyjny kolega zamordował działacza PiS Marka Rosiaka. Ciekawe czy liczą na powtórkę, że jakiś idiota serio uwierzy, że Kaczor to nowy Jaruzelski i z bezpiecznikiem w klapie spróbuje wymierzyć sprawiedliwosc pierwszemu napotkanemu działączowi (a moze i wyborcy) PiS jak Ryszard Cyba w Łodzi?
Jeśli się boisz, już jesteś niewolnikiem!
Grzegorz Braun
Awatar użytkownika
andy67

Post autor: andy67 »

Mefi nie kuś losu porównywaniem Kaczora do Jaruzela.
13 grudnia w tym roku znów wypada w niedzielę. ;)
Każdemu jego Everest...
Awatar użytkownika
mefistofeles

Kontakt:

To nie moj pomysl. Jacys idioci chca tego dnia demonsgrowac pod domem Jarosława.

Ale teleranka nie bedzie, to pewne
Grzegorz Braun
Awatar użytkownika
Janek

Post autor: Janek »

mefistofeles pisze:To nie moj pomysl. Jacys idioci chca tego dnia demonsgrowac pod domem Jarosława.
Na ten temat wypowiedział się dziś rano w "Kawie na ławę" Ryszard Petru. Mniej więcej tak - "nie powinno się awanturować pod czyimkolwiek domem.
Natomiast dołączy się do planowanej demostracji w sobotę, pod Trybunałem Konstytucyjnym. Bo demokracja w Polsce jest zagrożona.

Szkoda, że mam tyle lat, chętnie też bym wziął udział.
Jestem gorszego sortu...
Awatar użytkownika
andy67

Post autor: andy67 »

gb pisze:
mefistofeles pisze:że jakiś idiota serio uwierzy, że Kaczor to nowy Jaruzelski
A pamiętasz Mefi przemówienie Gen. Jaruzelskiego ogłaszające wprowadzenie Stanu Wojennego na terenie Polski?
Dla przypomnienia:
"Rozmyślne torpedowanie rządowych poczynań sprawiło, że efekty są niewspółmierne do włożonego wysiłku, do naszych zamierzeń. Nie można odmówić nam dobrej woli, umiaru, cierpliwości. Czasem było jej może aż zbyt wiele. Nie można nie dostrzec okazywanego przez rząd poszanowania umów społecznych. Szliśmy nawet dalej. Inicjatywa wielkiego porozumienia narodowego zyskała poparcie milionów Polaków. "

"Pragniemy Polski wielkiej - wielkiej swym dorobkiem, kulturą, formami życia społecznego, pozycją w Europie."

"Aby skutecznie sprawować swą przewodnią misję, współpracować owocnie z sojuszniczymi siłami, opierać się musi na ludziach prawych, skromnych i odważnych. Na takich, którzy w każdym środowisku zasłużą na miano bojowników o sprawiedliwość społeczną, o dobro kraju. "

"Działalność przestępczych gangów rozpatrywana będzie przez sądy w trybie doraźnym. Osoby trudniące się spekulacją na wielką skalę, czerpiące nielegalne zyski, naruszające normy współżycia społecznego będą ścigane i karane z całą surowością. Majątki zgromadzone w bezprawnej drodze ulegną konfiskacie.Osoby na stanowiskach kierowniczych, winne zaniedbań służbowych, marnotrawstwa i partykularyzmu, nadużywania władzy i bezdusznego stosunku do spraw obywateli, będą na wniosek pełnomocników-komisarzy wojskowych zwalniane ze stanowisk w trybie dyscyplinarnym. Trzeba przywrócić szacunek do ludzkiej pracy. Zapewnić poszanowanie prawa i porządku, trzeba zagwarantować bezpieczeństwo osobiste każdemu, kto chce spokojnie żyć i spokojnie pracować."

"Nie szukamy odwetu, kto bez złej woli dał się ponieść emocjom, uległ fałszywej inspiracji, może skorzystać z tej szansy"

"Musimy położyć kres dalszej degradacji, jakiej ulega międzynarodowa pozycja naszego państwa."

"36-milionówy kraj w sercu Europy nie może pozostawać w nieskończoność w upokarzającej roli petenta. "

Na zakończenie
Gen. Jaruzelski powoływał się na "interes Narodu". Podobnie jak poseł Morawiecki...

pozdrawiam
gb 8)
Tekst w sam raz dla Jarosława, tylko trzeba jakieś WRON czy cuś powołać, z Prezesem Wszystkich Polek i Polaków na czele.
Każdemu jego Everest...
Awatar użytkownika
mefistofeles

Kontakt:

gb pisze:A pamiętasz Mefi przemówienie Gen. Jaruzelskiego ogłaszające wprowadzenie Stanu Wojennego na terenie Polski?
Jaruzelksiego wybrano demokratycznie? Jarosław kazał strzelac do ludzi?

Tymczasem borem lasem - niewykonane wyorki Trybunału Konstytucyjnego, sztuk 48:

http://ppiop.rcl.gov.pl/index.php?r=orz ... y]=orz_rpt
Grzegorz Braun
Ali7

Post autor: Ali7 »

...
Ostatnio zmieniony czw 20 lip, 2017 przez Ali7, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Basia Z.

Kontakt:

Post autor: Basia Z. »

Taka rzecz mi się przydarzyła. Piszę swoją literaturę i trochę mnie to czasem znudzi, więc dla rozrywki pogrywam w pasjansa lub Mahjong. I dziś kiedy po długiej przerwie weszłam sobie na "Kurnik" aby zagrać w Mahjong zobaczyłam coś takiego:

Obrazek
Najlepszy na świecie kurs przewodnicki :)
http://www.skpg.gliwice.pl/kurs/
kilgor

Post autor: kilgor »

mefistofeles pisze:niewykonane wyorki Trybunału Konstytucyjnego, sztuk 48:
Czy mi się wydaje, czy autorytety przekonują mnie co chwilę z telewizorni, że za niewykonanie wyroków TK jest Trybunał Stanu? :D :D :D
kilgor

gb pisze:Tam większość działań tłumaczone jest tym, że inni/oni, przed tym tak właśnie robili. I nie ponieśli za to żadnej - przynajmniej na razie - odpowiedzialności.
Tak więc "mamy prawo tak samo postępować" - no i oczywiście pociągnąć tych "onych" za odpowiedzialność
Zostałeś rzecznikiem PiSu? :D Fiu, Fiu, gratulacje :D :D :D
MiG

Post autor: MiG »

mefistofeles pisze: Tymczasem borem lasem - niewykonane wyorki Trybunału Konstytucyjnego, sztuk 48:
To jeszcze jak od tego odliczysz sprawy opatrzone takim komentarzem: "W zakresie określonym w sentencji wyroku, zakwestionowane przepisy utraciły moc z dniem ogłoszenia sentencji w Dzienniku Ustaw" to będziemy mieli informację a nie propagandę :-P
kilgor

gb pisze:manipulować cytatami też trzeba umieć
To prawda, kiepsko Ci to wychodzi :D
Awatar użytkownika
mefistofeles

Kontakt:

Drugi obieg 2017:

Jak co miesiąc setki ludzi zgromadziło się wieczorem w Alei Szucha uczcic kolejną miesięcznicę Zamachu na Trybunał. Powiewały transparenty Klubów Gazety Wyborczej i Rodziny Radia TokFM. Licznie reprezentowane było też Stowarzyszenie Nowocześni 2015, ktore od dwóch lat manifestuje w namiocie pod siedzibą Trybunału. Płomienną mowę wygłosił Prezes Rzepliński wzywając do jednosci w tym trudnym czasie. Na koniec tłum odspiewał pieśń "Ojczyznę Wolną racz nam wrócić Panie"
Grzegorz Braun
Awatar użytkownika
mefistofeles

Kontakt:

gb pisze: Czemu zakładasz, że ci poprzednicy - będą w podobny sposób - nieskutecznie - protestować. Powielanie scenariuszy - to pójście na łatwiznę. Zwłaszcza tych ośmieszających wykonawców...
Bo juz to robią :)
Grzegorz Braun
Awatar użytkownika
mefistofeles

Kontakt:

gb pisze: To pytanie: co dalej? kieruję do Ciebie - jako przedstawiciela obecnej Władzy tu na tym forum.
Powiedziałbym, że mnie obrażasz, gdyby nie to, że nie jesteś zdolny obrazić kogokolwiek.
gb pisze:Pan Prezydent dr Andrzej Duda konsultujący każde swoje posunięcie u Prezesa Wszystkich Prezesów - zapomina o jednym. O tym, że "sprawy TK" nie da się ciągnąć w nieskończoność.
Nie wiem w co oni grają, obstawiam, że albo na ciułanie większosci konstytucyjnej by zreformować TK albo na przeczekanie aż PiS obsadzi jeszcze 3 sędziów w przyszłym roku i mając 8 będzie mogło wybrać swojego prezesa. Ewewntualnie w to, żeby bezkarnie olewać wyroki skompromitowanego TK.
Grzegorz Braun
Awatar użytkownika
Zygmunt Skibicki

Kontakt:

Post autor: Zygmunt Skibicki »

mefistofeles pisze:
gb pisze: To pytanie: co dalej? kieruję do Ciebie - jako przedstawiciela obecnej Władzy tu na tym forum.
Powiedziałbym, że mnie obrażasz, gdyby nie to, że nie jesteś zdolny obrazić kogokolwiek.
Panowie... gromko nawołuję do sercem życzliwego innym unikania zwrotów powszechnie uznawanych za obraźliwe.
A kto jest kim, kiedy i gdzie?
"Poznacie ich po owocach. Czy zbiera się winogrona z ciernia albo z ostu figi?" - Mt 7, 16
Wszystko, co tu piszę ma domyślną klauzulę "moim zdaniem" i nikogo to do niczego nie obliguje, ale i nie... upoważnia.
Mundek
www.turystyka.skibicki.pl
Gabriel

Post autor: Gabriel »

GB

Mam pytanie. Dlaczego tak często używasz " " ?
Awatar użytkownika
Janek

Post autor: Janek »

Od momentu wygranej PiS giełda leci, WIG 20 spadł w tym czasie o 26%. Frank ma dzis kurs 4.01 zł, niedawno był 3.80 zł.

Są pytania?
Jestem gorszego sortu...
Awatar użytkownika
mefistofeles

Kontakt:

Janek pisze:Od momentu wygranej PiS giełda leci, WIG 20 spadł w tym czasie o 26%. Frank ma dzis kurs 4.01 zł, niedawno był 3.80 zł.
KGHM ciagnie w dół.
Grzegorz Braun
ODPOWIEDZ