PS Ciekawe jest tez, że po Morawieckim jrze ostro jeździ własnie grupa zwiazana z Biereckim. Tochyba dobrze o nowym wicepremierze świadczy
Wybory
- mefistofeles
-

- Kontakt:
Zwykle wyglada to tak, ze idzie sie na ugode gdy sprawa jest nie do wygrania. Bo zwykle wytoczenie procesu poprzedza przedprocesowa propozycja ugody. Taniej.
PS Ciekawe jest tez, że po Morawieckim jrze ostro jeździ własnie grupa zwiazana z Biereckim. Tochyba dobrze o nowym wicepremierze świadczy
Jeśli się boisz, już jesteś niewolnikiem!
Grzegorz Braun
Grzegorz Braun
Wystarczy raz czy dwa w miesiącu i już będzie "częściej"Szarotka pisze:Janek pisze:Rant boskie, wszelki duch Pana Boga chwali, MiG się odnalazł, witamy, witamy, pora na Iwonę teraz!hmm, jak z Migiem to ja się chętnie mogę odnaleźć!!
Pozdrawiam serdecznie całe ForumPisałabym częściej ale nadal praca i uczelnia pochłaniają mój czas.
Każdemu jego Everest...
- mefistofeles
-

- Kontakt:
Pani Kopacz zroiła błąd ubiegając się o stanowisko szefa klubu. W ubiegłej kadencji PiS miał klub o zbliżonej liczebności i szefem klubu był nie prezes tylko pan Błaszczak. Trzeba było zrobić takk samo.
Drugi błąd to to przemówienie. Bardzo trafnie skomentował to pan Petru mówiąc o przekazaniu pałeczki. Co najwyżej można było dodać, pozostając w sportowej konwencji, że "mam nadzieję, że ją zgubicie".
Trzecia sprawa - ulga, że zabawa w "Maltę" się skończyła, bo była żenująca, niestety dla pana prezydenta - stanowczo przekroczył miarę w "czołganiu" pani premier, niestety na forum międzynarodowym, stanowczo tym utrudnił pozycję nowej pani premier na forum unijnym.
A teraz prywatnie do Mefi - Tomku, skończ z tą "Ewcią", "bufetową" ake i tak ze z "Zizjou", "Anto", "Jaro" itd bo to po prostu jest śmieszne, mówiąc szczerze gimbaza.
PS.
A numer z "Minionkem" dla prezesa kapitalny, tylko kto mu to wytłumaczy, założę się, że nie wie co "Minionek" i z czym się kojarzy, jestem tego pewien, ja też nie wiedziałem.
Drugi błąd to to przemówienie. Bardzo trafnie skomentował to pan Petru mówiąc o przekazaniu pałeczki. Co najwyżej można było dodać, pozostając w sportowej konwencji, że "mam nadzieję, że ją zgubicie".
Trzecia sprawa - ulga, że zabawa w "Maltę" się skończyła, bo była żenująca, niestety dla pana prezydenta - stanowczo przekroczył miarę w "czołganiu" pani premier, niestety na forum międzynarodowym, stanowczo tym utrudnił pozycję nowej pani premier na forum unijnym.
A teraz prywatnie do Mefi - Tomku, skończ z tą "Ewcią", "bufetową" ake i tak ze z "Zizjou", "Anto", "Jaro" itd bo to po prostu jest śmieszne, mówiąc szczerze gimbaza.
PS.
A numer z "Minionkem" dla prezesa kapitalny, tylko kto mu to wytłumaczy, założę się, że nie wie co "Minionek" i z czym się kojarzy, jestem tego pewien, ja też nie wiedziałem.
Jestem gorszego sortu...
- mefistofeles
-

- Kontakt:
Pewnie chodzilo o to, że kradli księżyc a nie, że pomagały złoczyńcom, ale co tam. Co do oberzłoczyńców to proszę:Janek pisze: A numer z "Minionkem" dla prezesa kapitalny, tylko kto mu to wytłumaczy, założę się, że nie wie co "Minionek" i z czym się kojarzy, jestem tego pewien, ja też nie wiedziałem.
Podobieństwo uderzające (info dla gb - to ironia)
Chyba chciała policzyć szable licząc, że w klubie będzie miała lepsze poparcie niż w całej PO (bo wszak ci co weszli żal mają mniejszy od tych co nie weszli). Cóż. Ja jej kibicowałem gorąco. 24% dla tak bezidowej ormacji to zdecydowane za dużo i jeszcze dużo mogla pani Ewa Kopacz zrobić na tym poluJanek pisze:Pani Kopacz zroiła błąd ubiegając się o stanowisko szefa klubu. W ubiegłej kadencji PiS miał klub o zbliżonej liczebności i szefem klubu był nie prezes tylko pan Błaszczak. Trzeba było zrobić takk samo.
Teraz widzę media grzeją kwestię wicemarszalków. Pomijając kwestię tego, że wczesniej duzo wieksze kluby nie miewały wicków to myslę, że jednym z powodów nie przyznania PSLowi wicemarszałka jest fakt, że długo klubu miec zapewne nie będą.
No i najważniejsze. To naprawde coś pieknego, że posiedzenie pierwszego Sejmu bez postkomunistów otwierał właśnie Kornel Morawiecki. Człowiek, którego komuna 2 razy wsadzała siłą w samolot byle się go pozbyć z kraju i by mogli zrobić deal przy okrągłym mebelku.
Grzegorz Braun
Grzegorz Braun
Nie mam nic przeciwko panu profesorowi, ale to, że zasiadł w końcu w Sejmie to zasługa ordynacji proporcjonalnej i jedynki od Kukiza. Poprzednie próby były w granicach 1%.mefistofeles pisze:No i najważniejsze. To naprawde coś pieknego, że posiedzenie pierwszego Sejmu bez postkomunistów otwierał właśnie Kornel Morawiecki. Człowiek, którego komuna 2 razy wsadzała siłą w samolot byle się go pozbyć z kraju i by mogli zrobić deal przy okrągłym mebelku.
Tak na marginesie - bardzo pozytywnie zaskoczył mnie pan Piotr Marzec czyli Liroy. Kukiz przy nim to nędza.
Jestem gorszego sortu...
- mefistofeles
-

- Kontakt:
- Zygmunt Skibicki
-

- Kontakt:
To tylko i aż tyle oznacza, że być może mimo woli wykazując szczerość, ale wyraźnie widać, że traktujesz sędziów TK jak funkcjonariuszy politycznych. ZGROZA...!mefistofeles pisze:Parę miesiecy temu pisaem o skoku na Trybunał Konstytucyjny. Okazuje się, że kto od miecza wojuje ten od miecza ginie i zamiast mieć 3 sędziów, których mieli prawo wybrać nie będą mieli żadnego.
Może tak ich traktują politycy, ale żeby normalny obywatel...??
PRZERAŻAJĄCE...!!
Jeśli to by miało się okazać powszechne, to ten kraj chyba zasłużył na taką... piaskownicę...
Wszystko, co tu piszę ma domyślną klauzulę "moim zdaniem" i nikogo to do niczego nie obliguje, ale i nie... upoważnia.
Mundek
www.turystyka.skibicki.pl
Mundek
Ile razy mówiono, że coś tam to matrix, to niezbyt łapałem o co chodzi. Już wiem, od 17-go czyli tego ułaskawienia żyjemy w matrixie.Zygmunt Skibicki pisze:To tylko i aż tyle oznacza, że być może mimo woli wykazując szczerość, ale wyraźnie widać, że traktujesz sędziów TK jak funkcjonariuszy politycznych. ZGROZA...!
PRZERAŻAJĄCE...!!
Ten kraj chyba zasłużył na taką... piaskownicę...
Jestem gorszego sortu...
- mefistofeles
-

- Kontakt:
Ciezko sobie na to zapracowaliZygmunt Skibicki pisze: To tylko i aż tyle oznacza, że być może mimo woli wykazując szczerość, ale wyraźnie widać, że traktujesz sędziów TK jak funkcjonariuszy politycznych. ZGROZA...!
Grzegorz Braun
Grzegorz Braun
Rozumiem, że pilnie śledzisz stronę www Trybunału i szczegółowo analizujesz wszystkie orzeczenia. Może się podzielisz tą wiedzą.mefistofeles pisze:Ciezko sobie na to zapracowali
Ja bym miał jednak opory aby tak obrzucać błotem takich ludzi jak profesorowie - Jerzy Stępień, Marek Safjan, Andrzej Zoll i inni. Straszny bolszewik lub hunwejbin z Ciebie, Tomku.
Jestem gorszego sortu...
- mefistofeles
-

- Kontakt:
Nie wiem co brałeś, ale... daj namiary do dealera.gb pisze:Partia, której idee traktujesz jak dekalog, człowiek, którego poglądy uznajesz za prawdy objawione pochodzące nieomal bezpośrednio od Najwyższej Isto
Wiesz, mozna sto razy byc uczciwym a raz cos ukrasc i zawsze bedzie sie juz zlodziejem.Rozumiem, że pilnie śledzisz stronę www Trybunału
Trybunał wydawał kontrowersyjne wyroki, podyktowane bardziej polityczna bieżączka niz duchem konstytucji.
Nawiasem, za ostatnią, haniebną wszak legalizacja Skoku Tysiaclecia (czyli zajumaniem skladek z OFE) PiS powinien Trybunal po rekach całować.
Grzegorz Braun
Grzegorz Braun
- Zygmunt Skibicki
-

- Kontakt:
Zatem dotyczy to również sławetnych "adidasów", co to je Jojo.B koledze szkolnemu... zajumał.mefistofeles pisze:mozna sto razy byc uczciwym a raz cos ukrasc i zawsze bedzie sie juz zlodziejem.
Tak po prawdzie to... musi.gb pisze:Czy odnosi się to również do nadużywania władzy?
W języku prawniczym nie ma słów: kradzież czy nadużycie. Jest natomiast bardzo dobrze zdefiniowane pojęcie "zabór mienia"... I obojętne, czy ktoś dokonuje zaboru mienia w postaci przedmiotu, na przykład rzeczonych wyżej trampków, czy zawłaszcza czyjeś, na przykład społeczeństwa prawa do... przykładowo... trójpodziału władzy.
Powiem prościej i na przykładach. Nikt zdrowy na umyśle nie uwierzy w zmianą charakterów:
- Kaczyńskiego, bo pamiętamy jego obrzydliwe ekscesy z Lepperem i Giertychem,
- Macierewicza, bo pamiętamy jego sławetny raport ws. Służb Specjalnych i skrajnie nieodpowiedzialne tworzenie zarzutów w sprawie smoleńskiej,
- Ziobry, bo nie da się pominąć sprawy: "ten pan już nigdy...",
- Kamińskiego, bo brudnej prowokacji politycznej to on jednak dokonał, że o skandalicznych wybrykach jego "koronnego" agenta Tomusia nawet nie trzeba wspominać...
Zaś reszcie tego "stowarzyszenia cnót wszelakich" pod kierownictwem ww. czwórki i tak już rosną wilcze zębiska. Raczej prędzej niż później pojawi się na nich... krew. Patrz sprawa Blidy - tragedia nastąpiła dokładnie po 285-ciu dniach od utworzenia rządu J.Kaczyńskiego.
Po owocach ich poznacie - Mt 7, 15-20
Wszystko, co tu piszę ma domyślną klauzulę "moim zdaniem" i nikogo to do niczego nie obliguje, ale i nie... upoważnia.
Mundek
Mundek