Czy macie jakieś miejsce gdzie można sie odświeżyć i umyć przed podróźą powrotną do domu ?Po całym dniu spędzonym w górach,schodząc do Zakopanego myslę o dwóch sprawach. Zjeść i umyć się przed podróżą -(kolejność przypadkowa)
O ile jadę samemu samochodem, o tyle pół biedy. Jednak często jeżdżę środkami komunikacji zbiorowej, i tutaj dyskomfort jest spotęgowany.
Czy jest jakieś miejsce , na przyklad hostel w którym jest dodatkowa platna opcja ,prysznic bez zameldowania. Czy pozostaje mi tylko potok górski a raczej miejski lub/i dezodorant ?:)
Gdzie się umyć w Zakopanem
- Zygmunt Skibicki
-

- Kontakt:
Wylot z Zakopanego na północ, wielka stacja benzynowa po lewej na Gutach... krótko przed krzyżówką w Poroninie. Jest prysznic, a i zjeść się coś da...
Tak jest teraz na prawie każdej większej stacji benzynowej. Na tej przy rondzie kuźnickim też.
Warto także poszukać na dworcu PKP...
Tak jest teraz na prawie każdej większej stacji benzynowej. Na tej przy rondzie kuźnickim też.
Warto także poszukać na dworcu PKP...
Wszystko, co tu piszę ma domyślną klauzulę "moim zdaniem" i nikogo to do niczego nie obliguje, ale i nie... upoważnia.
Mundek
www.turystyka.skibicki.pl
Mundek
-
Lady Wagabunda
-

- Kontakt:
- Zygmunt Skibicki
-

- Kontakt:
Nie jest tak, że w schroniskach tatrzańskich zawsze jest ciepła woda pod prysznicami, a jak jest to rzadko tam nie ma sporych kolejek - to po pierwsze.Lady Wagabunda pisze:Nigdy nie pomyślałam, że może się pojawić taki problem, jeśli cały wyjazd nocujesz w schroniskach...
A po drugie - zanim się dotrze ze schroniska tatrzańskiego do zakopiańskich dworców, można się nieźle spocić.
Po trzecie wreszcie - chyba lepiej się wykąpać niż całą wielogodzinną drogę... wietrzyć.
Mam informację, że na zakopiańskim dworcu PKP są prysznice publiczne, ale płatne.
Inna sprawa, że w Zakopanem... PŁATNE JEST WSZYSTKO, ZAWSZE I WSZĘDZIE!
Wszystko, co tu piszę ma domyślną klauzulę "moim zdaniem" i nikogo to do niczego nie obliguje, ale i nie... upoważnia.
Mundek
Mundek