Zawrat czy Świnica

Także o noclegach, mapach, pogodzie, literaturze...
ODPOWIEDZ
Lady Wagabunda

Kontakt:

Zawrat czy Świnica

Post autor: Lady Wagabunda »

Jak myślicie - który szlak sprawia więcej problemów: z Murowańca na Zawrat czy z Przełęczy Świnickiej na Świnicę? Chodzi mi tu zarówno o przygotowanie techniczne, jak i o pewne obawy związane z ekspozycją.
Awatar użytkownika
kael

Post autor: kael »

wg. mnie szlak na Zawrat , jeśli zejście ze Świnicy w stronę zawratu to opcja druga
"....The world is changed. I feel it in the water. I feel it in the earth. I smell it in the air. ..."
sponsor

Post autor: sponsor »

Na Świnicę szlak jest łatwiejszy (jak na łańcuchy to nawet łatwy), ekspozycji tam jakiejś straszliwej nie ma bo na tę stronę ściana opada stosunkowo delikatnie. Zawrat technicznie znacznie trudniejszy.
Awatar użytkownika
andy67

Post autor: andy67 »

Świnica od Świnickiej Przełęczy jest na pewno łatwiejsza niż Zawrat od Murowańca. Ale jeśli ze Świnicy chcesz iść dalej na Zawrat to już inna bajka, jest kilka trudniejszych miejsc, taki przedsmak Orlej Perci.
Każdemu jego Everest...
Lady Wagabunda

Kontakt:

Post autor: Lady Wagabunda »

Dzięki za informację. Chodzę po górach z rodzicami, już dwa razy byliśmy na Zawracie i było super, ale na Świnicę ich wyciągnąć nie mogę... Twierdzą, że sobie nie poradzą. Chyba już się tam z nimi nie wybiorę :)
ODPOWIEDZ