Gdzie się umyć w Zakopanem

Także o noclegach, mapach, pogodzie, literaturze...
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
adrian1s

Gdzie się umyć w Zakopanem

Post autor: adrian1s »

Czy macie jakieś miejsce gdzie można sie odświeżyć i umyć przed podróźą powrotną do domu ?Po całym dniu spędzonym w górach,schodząc do Zakopanego myslę o dwóch sprawach. Zjeść i umyć się przed podróżą -(kolejność przypadkowa)
O ile jadę samemu samochodem, o tyle pół biedy. Jednak często jeżdżę środkami komunikacji zbiorowej, i tutaj dyskomfort jest spotęgowany.
Czy jest jakieś miejsce , na przyklad hostel w którym jest dodatkowa platna opcja ,prysznic bez zameldowania. Czy pozostaje mi tylko potok górski a raczej miejski lub/i dezodorant ?:)
Awatar użytkownika
Janek

Post autor: Janek »

Kiedyś było można w Domu Turysty w Zakopanem. Nie wiem jak teraz. Sprawdź stację benzynową, np. przy Rondzie.
Jestem gorszego sortu...
Awatar użytkownika
adrian1s

Post autor: adrian1s »

Jeszcze nie sprawdzałem sugerowanych miejsc, ale za informacje bardzo dziękuję.
Awatar użytkownika
andy67

Post autor: andy67 »

Można na pewno skorzystać w powrotnej drodze w schronisku, zawsze to nieco bliżej cywilizacji ;)
Każdemu jego Everest...
Awatar użytkownika
Zygmunt Skibicki

Kontakt:

Post autor: Zygmunt Skibicki »

Wylot z Zakopanego na północ, wielka stacja benzynowa po lewej na Gutach... krótko przed krzyżówką w Poroninie. Jest prysznic, a i zjeść się coś da...
Tak jest teraz na prawie każdej większej stacji benzynowej. Na tej przy rondzie kuźnickim też.
Warto także poszukać na dworcu PKP...
Wszystko, co tu piszę ma domyślną klauzulę "moim zdaniem" i nikogo to do niczego nie obliguje, ale i nie... upoważnia.
Mundek
www.turystyka.skibicki.pl
Lady Wagabunda

Kontakt:

Post autor: Lady Wagabunda »

Przyznam, że zaintrygowało mnie pytanie zadane w temacie. Nigdy nie pomyślałam, że może się pojawić taki problem, jeśli cały wyjazd nocujesz w schroniskach... Zgadzam się z przedmówcą, na stacji przy rondzie na pewno jest prysznic.
Awatar użytkownika
Zygmunt Skibicki

Kontakt:

Post autor: Zygmunt Skibicki »

Lady Wagabunda pisze:Nigdy nie pomyślałam, że może się pojawić taki problem, jeśli cały wyjazd nocujesz w schroniskach...
Nie jest tak, że w schroniskach tatrzańskich zawsze jest ciepła woda pod prysznicami, a jak jest to rzadko tam nie ma sporych kolejek - to po pierwsze.
A po drugie - zanim się dotrze ze schroniska tatrzańskiego do zakopiańskich dworców, można się nieźle spocić.
Po trzecie wreszcie - chyba lepiej się wykąpać niż całą wielogodzinną drogę... wietrzyć.

Mam informację, że na zakopiańskim dworcu PKP są prysznice publiczne, ale płatne.
Inna sprawa, że w Zakopanem... PŁATNE JEST WSZYSTKO, ZAWSZE I WSZĘDZIE!
Wszystko, co tu piszę ma domyślną klauzulę "moim zdaniem" i nikogo to do niczego nie obliguje, ale i nie... upoważnia.
Mundek
www.turystyka.skibicki.pl
ODPOWIEDZ