Wąwóz Wyszyńskiego w Kraśniczynie - zawiedziona

W kraju i na świecie - byliśmy, widzieliśmy, polecamy.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
luna19

Kontakt:

Wąwóz Wyszyńskiego w Kraśniczynie - zawiedziona

Post autor: luna19 »

Okrzyczany że taki wielki że taki piękny .... :think:
Powiem od siebie.. Spodziewałam się czegoś naprawdę dużego, z opowieści są to ogromne wąwozy .. takie ze ojej.. no powiem szczerze "ojej" nie było.. ledwo się wąwóz zaczął a już był koniec ..źródełko maleńkie, kapliczka z nowiusieńkiego drewna, brudne bajorko i tyle.
Poszliśmy potem kawałek lasem żeby pies sie wybiegał :) bo tez był zdziwiony ze spacer taki krótki :) Na koniec nawet wspięłam sie na górke, myślalam ze zobacze cos więcej ale dalej nic specjalnego hehe.

Potem ktoś na facebooku mnie zrugał ze nie widzialam wszystkiego i pokazał kawałek wąwozu który był pełen wywróconych drzew i to niby miał być ten szlak spacerowy? heh ..

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
http://1.bp.blogspot.com/-ewhfFeKWYX0/V ... 1098-f.JPG
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
ǝןz oןʎq ǝıu ıɯ ʎq ıɯɐbou ʎɹọb op oןǝuɐʇs ǝıɔʎz
Awatar użytkownika
andy67

Post autor: andy67 »

Dla kogoś kto jeździ w Tatry taki wąwozik rzeczywiście może być mało imponujący ;)
Każdemu jego Everest...
Awatar użytkownika
Zygmunt Skibicki

Kontakt:

Post autor: Zygmunt Skibicki »

luna19 pisze:Spodziewałam się czegoś naprawdę dużego, z opowieści są to ogromne wąwozy .. takie ze ojej.. no powiem szczerze "ojej" nie było..
A może to wina nie samego wąwoziku, a dawania wiary owym... "ojej-opowieściom"?
Różne rzeczy różni miejscowi mówią... Czasem chodzi o przyciągnięcie zbyt łatwo... wiernych...

"Dzięki reklamom wszystko oglądasz za darmo"...!
A co któryś i tak zje obiad w pobliskiej knajpie, przenocuje w okolicznym zajeździe, albo choć benzyną kupi...

A leśne wąwozy to w Sandomierzu i okolicach... raczej.

Obrazek
Dolny odcinek półkilometrowego lessowego wąwozu Królowej Jadwigi - całość w obrębie miasta Sandomierz, a dokładnie pomiędzy kościołami pw. św. Jakuba oraz św. Pawła - też warte zwiedzenia, zwłaszcza pierwszy. Ponoć jest to najstarszy ceglany kościół w kraju...
Wszystko, co tu piszę ma domyślną klauzulę "moim zdaniem" i nikogo to do niczego nie obliguje, ale i nie... upoważnia.
Mundek
www.turystyka.skibicki.pl
Awatar użytkownika
Basia Z.

Kontakt:

Post autor: Basia Z. »

Zygmunt Skibicki pisze: Dolny odcinek półkilometrowego lessowego wąwozu Królowej Jadwigi - całość w obrębie miasta Sandomierz, a dokładnie pomiędzy kościołami pw. św. Jakuba oraz św. Pawła - też warte zwiedzenia, zwłaszcza pierwszy. Ponoć jest to najstarszy ceglany kościół w kraju...
I zaczyna się tam szlak do Santiago de Compostela :)

W tych wąwozach - byłam w Królowej Jadwigi oraz w dwóch w Kazimierzu nad Wisłą i jeszcze dwóch koło Szczebrzeszyna okropnie mnie pogryzły komary. To chyba ich stała wada.

A gdzie tak w ogóle jest Kraśniczyn ?
Najlepszy na świecie kurs przewodnicki :)
http://www.skpg.gliwice.pl/kurs/
Awatar użytkownika
luna19

Kontakt:

Post autor: luna19 »

Basia Z. pisze: A gdzie tak w ogóle jest Kraśniczyn ?
Kraśniczyn to woj lubelskie
ǝןz oןʎq ǝıu ıɯ ʎq ıɯɐbou ʎɹọb op oןǝuɐʇs ǝıɔʎz
Awatar użytkownika
krzymul

Post autor: krzymul »

Basia Z. pisze:byłam w Królowej Jadwigi oraz w dwóch w Kazimierzu nad Wisłą i jeszcze dwóch koło Szczebrzeszyna okropnie mnie pogryzły komary. To chyba ich stała wada.
Tak, dokładnie, stałą wadą komarów jest właśnie to, że stale gryzą gdzie popadnie i kogo popadnie..., ale procederu tego dopuszczają się tylko osobniki płci żeńskiej. ;-)
Basia Z. pisze:A gdzie tak w ogóle jest Kraśniczyn ?
https://pl.wikipedia.org/wiki/Kra%C5%9Bniczyn
Pozdrawiam.
Brudas bez łazienki z wychodkiem za stodołą.
Awatar użytkownika
Janek

Post autor: Janek »

krzymul pisze:stale gryzą gdzie popadnie i kogo popadnie..., ale procederu tego dopuszczają się tylko osobniki płci żeńskiej.
Antyfeminista z Ciebie wylazł, nieładnie! :think:
Jestem gorszego sortu...
ODPOWIEDZ