Przeglądam sobie różne górskie strony i trafiłem na coś takiego:
http://www.haus-europa.at/de/brunnenkogelhaus/
https://de.wikipedia.org/wiki/Brunnenkogelhaus
Podoba mi się położenie tego schroniska, chętnie spędziłbym tam trochę czasu.
A może np. uszba lub ktoś inny z forum już tam był?
Takie schronisko to ja rozumiem :)
Takie schronisko to ja rozumiem :)
Każdemu jego Everest...
Dziwne, bo mam wrażenie że w Alpach byłaś chyba wszędzieuszba pisze:Nie, jeszcze tam nie byłam
Ja robiłem ciche plany na ten rok, żeby trochę poalpować i wyleźć na jakiś pagór czy dwa, najlepiej taki który by chociaż ze 3000 m npm posiadał, ale górscy bogowie mieli chyba w tej materii inne zdanie
I pozostało mi tylko alpowanie (alpienie?) w internetach.
Każdemu jego Everest...
Wiesz, na Tatry jednego życia nie starczy a co dopiero na Alpy.
Gdybyś kiedyś chciał poalpować ( poalpić ) to zapraszam nasze (Basi i moje) letnie alpenie, jak już nóżka wyzdrowieje.
A żebyś nie myślał że tylko Ty masz takiego pecha to powiem Ci że i ja od trzech lat walczę z różnymi doleglowościami które mi moje górskie życie utrudniają. W tym roku też nie wiem czy moje plany się zrealizują.
Dwa lata temu jechałam w dolomity 10 dni po operacji, w dzień. w którym mi wyciągnęli szwy. Jak zadziała prawa Murphiego to w tym roku będzie to samo. Za przeproszeniem, przejebane.
Na ale n8ie wolno się poddawać.
Pozdrawiam
uszba
Gdybyś kiedyś chciał poalpować ( poalpić ) to zapraszam nasze (Basi i moje) letnie alpenie, jak już nóżka wyzdrowieje.
A żebyś nie myślał że tylko Ty masz takiego pecha to powiem Ci że i ja od trzech lat walczę z różnymi doleglowościami które mi moje górskie życie utrudniają. W tym roku też nie wiem czy moje plany się zrealizują.
Dwa lata temu jechałam w dolomity 10 dni po operacji, w dzień. w którym mi wyciągnęli szwy. Jak zadziała prawa Murphiego to w tym roku będzie to samo. Za przeproszeniem, przejebane.
Pozdrawiam
uszba
Życzę Ci aby wszystko poszło gładko - dużo zdrowia, i tak jak mówisz, nie wolno się poddawaćuszba pisze:Wiesz, na Tatry jednego życia nie starczy a co dopiero na Alpy.
Pozdrawiam
uszba
Zaś co do alpowania to może za rok. Bo teraz to ani zdrowia, ani kondycji, ani funduszy, a gdy już wrócę do pracy to i z czasem będzie problem. Po cichu liczę na coś w Tatrach pod koniec września albo i później.
Każdemu jego Everest...