Wybory

Rozmowy na dowolny temat, niekoniecznie górski... :)
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
krzymul

Post autor: krzymul »

mefistofeles pisze: jedno kłamstwo PBK z wczoraj
Trzeba być ślepym, żeby nie widzieć jak urzędujący na kłamstwach, insynuacjach i straszeniu PiS-em, buduje swoją kampanię i przy okazji się ośmiesza.
Pozdrawiam.
Brudas bez łazienki z wychodkiem za stodołą.
Awatar użytkownika
andy67

Post autor: andy67 »

mefistofeles pisze:Swoją drogą - kłamstwo popłaca.
Plastelinowy już dawno to zauważył.

:D
Każdemu jego Everest...
Awatar użytkownika
andy67

mefistofeles pisze:
andy67 pisze:Pojebało cię?
Nie, zdaje pytanie na które nie moesz udzielić konkretnej odpowiedzi ponieważ zawiera fałszywą tezę.
Konkretna odpowiedź jest przecież prosta - nigdy tego nie robiłem.

Ale mogłeś użyć jednak innego przykładu, chyba że lubisz walić tekstami po oczach.
Każdemu jego Everest...
Awatar użytkownika
mefistofeles

Kontakt:

Post autor: mefistofeles »

andy67 pisze: Konkretna odpowiedź jest przecież prosta - nigdy tego nie robiłem.
Ale to nie jest odpowiedź na to pytanie.
Na tym polega erystyczna sztuka takiego zadawania pytań by oponient musiał się tłumaczyć, że nie jest wielbłądem.
Jeśli się boisz, już jesteś niewolnikiem!
Grzegorz Braun
Awatar użytkownika
Janek

Post autor: Janek »

Ta kampania jest nietypowa:

- wpierw Komorowski sądził, że wygra w I turze i kampanię olał, skutki znane. Wczoraj odrobił, mam nadzieję, że w czwartek dokończy dzieła.

- Duda natomiast był przekonany, że przegra, jego start to miało być tylko preludium do wyborów jesiennych, zadanie - osiągnąć dobry wynik. A więc hulaj dusza bez kontusza, obiecanki, cacanki do upojenia. Oczywiście nierealne ale co tam, przecież nie wygra. I jak tu teraz wycofać się. No i uśmiechnięta, pięknie opalona pacynka brnie w to dalej. Ale lud coraz bardziej sobie uświadamia, że nie jest aż tak ciemny i zaczyna pacynkę olewać. No i bardzo dobrze, jeden Tymiński na 50 lat wystarczy, dość kpin.
Jestem gorszego sortu...
Awatar użytkownika
mefistofeles

Kontakt:

Janek pisze:A więc hulaj dusza bez kontusza, obiecanki, cacanki do upojenia.
Komorowski po przegraniu I tury go przelicytowałw obiecankach

Za to kampania Komorowskiego coraz brudniejsza - funkcjonariusz medialny Tomasz Lis wraz z członkiem komitetu poparcia BK przekroczyli wczoraj kolejną granicę skurwienia:

http://pikio.pl/karolak-i-lis-cytuja-tw ... ieci-wrze/

PS OCzywiscie przeprosili - na twitterze.
Grzegorz Braun
Awatar użytkownika
mefistofeles

Kontakt:

I jeszcze jedna ciekowstka - na rzekomo niezależnym portalu mamprawowiedzieć podsumowania poglądów kandydatów pisała... Zofia Komorowska, zbieżność nazwisk nieprzypadkowa.
Grzegorz Braun
kilgor

Post autor: kilgor »

Nie oglądałem niedzielnej debaty. Na jednym portalu czytam, że wygrał Komorowski, na innym, że Duda. Czyli każdy usłyszał i zobaczył to co chciał usłyszeć i zobaczyć :D

Za to wczorajszy Lis to mistrzostwo... Gdyby dr Goebbels widział ten program to tylko gwizdnąłby z uznaniem i rozglądnąłby się za jakąś prostą robotą fizyczną...
Awatar użytkownika
mefistofeles

Kontakt:

Paweł Kukiz pisze: "Właśnie czytam o akcji "Lis"... Przypomina mi się Sianecki (stwierdził w "Szkle", że "Kukiz wycofał się" z wyborów). Sąd orzekł, że nic sie nie stało. ... Przebiliście- Lisy, Sianeckie, Kraśki, itp., itd - propagandzistów komuny. Za srebrniki.
Panie Lis.... Jestem ojcem trzech Córek. Powiem Panu, że gdyby potraktował Pan choć jedną z nich w tak perfidny sposób jak dziecko Dudy, to żadna ochrona nie ocaliłaby Pańskiej grzywy a la "młody konsomolec". Darz Bór!"
Grzegorz Braun
Awatar użytkownika
Janek

Doświadczonemu dziennikarzowi nie powinno się to zdarzyć, ale w gąszczu internetu trudno się czasami połapać. Ostatnio na jednym forum ktoś z całą powagą cytował portal ASZDziennik.

Ale szczujnia ma przynajmniej o czym pisać.
Jestem gorszego sortu...
Awatar użytkownika
Zakochani w Tatrach

Post autor: Zakochani w Tatrach »

Zakochani w Tatrach
Awatar użytkownika
mefistofeles

Kontakt:

Janku, różnica między pisaniem w interneatach a w telewizyjnym prime-timie powinna być zauważalna nawet dla Ciebie. Nie wierzę, że ktoś taki jak Lis nie wiedział, że konto jest fałszywe. Sądzę, że wiedział doskonale. I zrobił to z premedytacją. Ale cóż - jak pisałem - rzuć gównem na oślep, może się coś przylepi.

O ten, cytat pasuje do wyczynów powpierajacych PBK dziennik...y:
https://www.youtube.com/watch?v=YROkJPk ... u.be&t=57s
Grzegorz Braun
kilgor

Post autor: kilgor »

chciałem zauważyć, że Pan Komorowski od 5 lat blokuje etat w Pałacu Prezydenckim :D :-P
Awatar użytkownika
mefistofeles

Kontakt:

Kłamstwa, insynuacje, antysemityzm, podpalanie i prowokowanie konfliktu z Rosją. I oczywiście Andrzej Hadacz.

Platforma i jej przyboczni stali się dokłądnie tym czym 4 lata temu nas straszyli.
Grzegorz Braun
Awatar użytkownika
Janek

mefistofeles pisze: Nie wierzę, że ktoś taki jak Lis nie wiedział, że konto jest fałszywe. Sądzę, że wiedział doskonale. I zrobił to z premedytacją.
Jeśli tak to jest TW - tajnym współpracownikiem sztabu dr Dudy. Bo to co się stało napędza głosów Dudzie a odbiera Komorowskiemu.

A nadgorliwość zawsze i wszedzie była gorsza od syfilisu.

Natomiast co do posiłkowania się rodziną w polityce. Abstrahuję tu od żony pprezydenta, bo to jakby inna sprawa. Każdy z elementarną uczciwością przyzna, że Komorowski nie ekspoonował swojej piątki dzieci w trakcie trwania prezydentury a także podczas kampanii do pierwszej elekcji. A dla środowiska konserwatywnnego a szczególnie "moherowego" to byłby plus dla Komorowskiego. Nie robił tego też Kwaśniewski - tu piszę z ppewnymi zastrzeżeniami bo jednak w damskich pisemkach coś tam było o Oli. Ale oficjalnie się nigdy z Olą nie wypinał. Zrobił to natomiast Lech Kaczyński - słynne zdjęcię z żoną, córką, zięciem i wnuczką. Pewnie się nie spodziewał, że głupio wyszło, bo zięć już wkrótce był inny, w dodatku z niewłaściwym politycznie tatusiem a wnuczka to ponoć córeczka nie tego pierwszego zięcia ale drugiego.

Natomiast Duda poszedł na chama z familią i to ood piewszego wystrzału, W dodatku głupio - no bo proszę, facet ma 43 lata, zarabia znakomicie (patrz wyżej) i co, tylko jedne dziecko? I taki kolo śmie rozprawiać o katastrofie demograficznej? Podczas debaty dwukrotnie w trudnej sytuacji powołał się na Ojca Świętego - no to ja się pytam, panie doktorze, jakich środków antykonceepcyjnyh pan użya, bo przecież nie kalendarzyk bo już dawno by pan miał conajmniej trójeczki. A Ojćiec Święty środków antykoncepcejnych zabraniał. Kiedy pan mówi prawdę, panie Duda? A raczej postępuje zgodnie z tym co pan wygaduje.
A w dodatku robi to fatalnie - to "buzi" nagonione przez panią Szydło. Koszmar! Spec od piaru doradzający kandydatowi na mera w Francji by się upił z rozpaczy. A córeczka dukająca wkuty na pamięć tekst z akcentemm właściwym dla np. Norwega po rocznym pobycie w Polsce! Rozpacz! I kompromitacja.

Skora mowa o Norwegii, jedna z córek prezydenta w tym krótkim filmie mówi,, że malowała płoty w Norwegii. Szczujnia ma portalach już to kwestionuje. Otóż mogę powiedzieć, że znam osobiście młodego człowieka co malował te płoty razem z prezydentówną.

A Andrzej Hadacz pierwsze występy miał 5 lat temu - wtedy był "obrońcą krzyża" na Krakowskim Przedmieściu. Widać go oszukali przy wypłacie skoro tak pyskuje.
Jestem gorszego sortu...
Awatar użytkownika
andy67

mefistofeles pisze:
andy67 pisze: Konkretna odpowiedź jest przecież prosta - nigdy tego nie robiłem.
Ale to nie jest odpowiedź na to pytanie.
Na tym polega erystyczna sztuka takiego zadawania pytań by oponient musiał się tłumaczyć, że nie jest wielbłądem.
Mefi, ty wiesz, i ja wiem że to jest odpowiedź na tak postawione pytanie. Tylko idiota nie rozumiejący co czyta/słyszy może na serio twierdzić inaczej. Ewentualnie ktoś kto chce by inni idioci tak pomyśleli. ;) Proszę więc byś mi tu nie wyjeżdżał z erystyczną sztuką :D bo zadawanie takich pytań i udawanie że nie rozumie się odpowiedzi to g... a nie sztuka.
Każdemu jego Everest...
Awatar użytkownika
Zakochani w Tatrach

Post autor: Zakochani w Tatrach »

Obrazek

I bądź tu mądry szary człowieku ......

:D
Zakochani w Tatrach
Awatar użytkownika
Janek

"Lepszy permanentny zwis niż prezydent z PiS"

Ludwik Dorn - kiedyś w PiS
Jestem gorszego sortu...
Awatar użytkownika
Alan

Kontakt:

Post autor: Alan »

mefistofeles pisze:I jeszcze jedna ciekowstka - na rzekomo niezależnym portalu mamprawowiedzieć podsumowania poglądów kandydatów pisała... Zofia Komorowska, zbieżność nazwisk nieprzypadkowa.
http://tokfm.pl/Tokfm/1,109983,17940041 ... y_nie.html
Rozpowszechnianie informacji, jakoby córka Komorowskiego miała obecnie jakiś konkretny związek z tym portalem jest podobnej miary pomyłką jak wpadka Lisa i Karolaka dotycząca córki Dudy.
Awatar użytkownika
Janek

Tak nawiasem - ten wiersz Wojciecha Młynarskiego podany przez Zakochanych w Tatrach nie jest autorstwa Młynarskiego. Jest on dość luźną przeróbką Wojciecha Dąbrowskiego z przed pięciiu lat i wtedy był skierowany przeciw Jarosławowi Kaczyńskiemu.

To dowodzi jak bardzo trzeba uważać przy cytowaniu informacji z Internetu.

http://janwels.salon24.pl/647869,czy-to ... -mlynarski
Jestem gorszego sortu...
ODPOWIEDZ