Poszukiwany hosting dla forum.
- mefistofeles
-

- Kontakt:
Dlaczego upierdliwy? Wg mnie to całkiem ciekawa koncepcja na prowadzenie zbiórek. Pozwala np. na przelew błyskawiczny (ja z takich korzystam najczęściej) lub na wydrukowanie druku przelewu (pytał o to Janek). Jest też w pełni przejrzyście i każdy ma wgląd w dokonane wpłaty i zebraną sumę. Poza tym możesz sobie stamtąd tylko skopiować namiary na konto i zrobić przelew bezpośrednio ze swojego banku, niezależnie od upierdliwości serwisu zrzutka.pl

- mefistofeles
-

- Kontakt:
może sie z moim bankiem nie lubi, bo kazał mi przepisywać, w dodatku jak kliknąłm by przejsc na strone banku to otworzył ją w tym samym oknie przez co miałem skąd przepisać (a w innym sie nie dało otworzyc ani cofnąć)Mariusz pisze:Pozwala np. na przelew błyskawiczny (ja z takich korzystam najczęściej)
Jeśli się boisz, już jesteś niewolnikiem!
Grzegorz Braun
Grzegorz Braun
- mefistofeles
-

- Kontakt:
Forum już działa z nowego serwera. 
Proponuję zrobić F5 lub Ctrl-F5, aby odświeżyło się logo.
Dziękuję Marcinowi (ML) za czas i współpracę przy migracji.
Dziękuję też dagomarowi za uaktualnienie logo forum.
No i oczywiście podziękowania dla tych, którzy zdecydowali się wesprzeć forum finansowo (lista osób, które wpłaciły znajduje się pod adresem zrzutki: https://zrzutka.pl/664w8x ).
Na dole posta faktura za opłacony 1 rok hostingu (do 20.03.2016).
Niestety ku mojemu zdumieniu okazało się, że nasz nowy dostawca hostingu (linuxpl.com) nie umożliwia wykupienia miejsca na serwerze np. kilka lat wprzód. Można opłacić tylko 1 rok i dopiero kilka tygodni przed jego upływem opłacić kolejny. Każdy dostawca, z jakim miałem do tej pory do czynienia, wręcz zachęcał to wykupowania dłuższych okresów - a tu nie-da-się.
Trzeba zatem zdecydować, gdzie trzymać zebrane środki. Może funkcja skarbnika forum dla kogoś?
Obecny stan finansów:
346,00 PLN - zebrano
- 49,20 PLN - opłata za hosting (20.03.2015 - 20.03.2016)
--------------
296,80 PLN - pozostało
Gdyby cena hostingu w linuxpl.com się nie zmieniała (a jego jakość na potrzeby forum byłaby wystarczająca), to zebrane środki wystarczą łącznie na 7 lat.
Gdyby się okazało (w co wątpię), że miesięczny transfer 50GB to zbyt mało, wówczas podniosę konto o oczko wyżej (100GB za 123 zł).

Proponuję zrobić F5 lub Ctrl-F5, aby odświeżyło się logo.
Dziękuję Marcinowi (ML) za czas i współpracę przy migracji.
Dziękuję też dagomarowi za uaktualnienie logo forum.
No i oczywiście podziękowania dla tych, którzy zdecydowali się wesprzeć forum finansowo (lista osób, które wpłaciły znajduje się pod adresem zrzutki: https://zrzutka.pl/664w8x ).
Na dole posta faktura za opłacony 1 rok hostingu (do 20.03.2016).
Niestety ku mojemu zdumieniu okazało się, że nasz nowy dostawca hostingu (linuxpl.com) nie umożliwia wykupienia miejsca na serwerze np. kilka lat wprzód. Można opłacić tylko 1 rok i dopiero kilka tygodni przed jego upływem opłacić kolejny. Każdy dostawca, z jakim miałem do tej pory do czynienia, wręcz zachęcał to wykupowania dłuższych okresów - a tu nie-da-się.
Trzeba zatem zdecydować, gdzie trzymać zebrane środki. Może funkcja skarbnika forum dla kogoś?
Obecny stan finansów:
346,00 PLN - zebrano
- 49,20 PLN - opłata za hosting (20.03.2015 - 20.03.2016)
--------------
296,80 PLN - pozostało
Gdyby cena hostingu w linuxpl.com się nie zmieniała (a jego jakość na potrzeby forum byłaby wystarczająca), to zebrane środki wystarczą łącznie na 7 lat.
Gdyby się okazało (w co wątpię), że miesięczny transfer 50GB to zbyt mało, wówczas podniosę konto o oczko wyżej (100GB za 123 zł).

- mefistofeles
-

- Kontakt:
- mefistofeles
-

- Kontakt:
- Zakochani w Tatrach
-

Mariusz, czy te 40 zł. które wpłynęło od "Niezarejestrowanego Użytkownika" to jest kwota ode mnie ? . Pytam dlatego, że wysłałam zwykłym przelewem w ajencji, wpisałam swoje nazwisko i adres email. Jeśli to nie moje, to zaraz polecę tam z tzw. "pyskówką", bo w tych ajencjach - to różnie bywa.
Ta jest - póki co - bardzo solidna, wszystkie opłaty tam robię, ale nigdy nie wiadomo kiedy być przestanie.
Będę wdzięczna za odpowiedź.
Ta jest - póki co - bardzo solidna, wszystkie opłaty tam robię, ale nigdy nie wiadomo kiedy być przestanie.
Będę wdzięczna za odpowiedź.
Zakochani w Tatrach
moje dane też się utajniły, choć był podpisany..., najważniejsze, że się zebrało
luknij na moje panoramy i galerie
- Zakochani w Tatrach
-

Ostatnio zmieniony pn 23 mar, 2015 przez Zakochani w Tatrach, łącznie zmieniany 1 raz.
Zakochani w Tatrach
- Zakochani w Tatrach
-

- Zakochani w Tatrach
-

SUPER .... żebym tylko dożyłaMariusz pisze: zebrane środki wystarczą łącznie na 7 lat.
Mariusz ... pieniądze trzymaj na wysoko oprocentowanym koncie oszczędnościowym.Mariusz pisze:Trzeba zatem zdecydować, gdzie trzymać zebrane środki
Tam teraz dają 1,2 % rocznie - to może i na 8 lat starczy
Zakochani w Tatrach