Adminie - obudź się!!!
Adminie - obudź się!!!
Zablokowanie dostępu nowych uczestników. "Zmęczenie materiału" u tych pozostałych. Całkowita nieobecność moderatorów. Efekt widoczny jak na dłoni - Los 321 ad portas!
Kiedyś rodzina lub przyjaciele wyrywali umierającemu poduszkę z pod głowy - aby się dłużej nie męczył - chyba przyszła ta pora... Szkoda...
Kiedyś rodzina lub przyjaciele wyrywali umierającemu poduszkę z pod głowy - aby się dłużej nie męczył - chyba przyszła ta pora... Szkoda...
Jestem gorszego sortu...
- Zakochani w Tatrach
-

No fakt - też mnie dziwi całkowita nieobecność moderatorów a zwłaszcza olewanie sprawy przez Admina ....
Jakoś mi to do Mariusza nie pasuje
.... może coś się wydarzyło niedobrego
? ......
Trzymajmy jakoś razem tą poduszkę i nie dajmy ją sobie z pod głowy wyrwać.... od nas też "cóś" zależy..
Trochę się człowiek przyzwyczaił do tych forumowych znajomości...
... dawniej jeszcze świetne i wesołe zloty udawało się zorganizować.
Fajnie było i szkoda tego zaprzepaścić, przecież sporo forumowiczów tu często zagląda, a nikomu się nie chce klepnąć w klawiaturę....
Wypada tylko zaapelować wesołą piosenką z serialu : .... " do roboty...do roboty... rusz swą d... królu złoty"
....
Jakoś mi to do Mariusza nie pasuje
Trzymajmy jakoś razem tą poduszkę i nie dajmy ją sobie z pod głowy wyrwać.... od nas też "cóś" zależy..
Trochę się człowiek przyzwyczaił do tych forumowych znajomości...
Fajnie było i szkoda tego zaprzepaścić, przecież sporo forumowiczów tu często zagląda, a nikomu się nie chce klepnąć w klawiaturę....
Wypada tylko zaapelować wesołą piosenką z serialu : .... " do roboty...do roboty... rusz swą d... królu złoty"
Zakochani w Tatrach
to nie tak, że nikomu.Zakochani w Tatrach pisze:ajnie było i szkoda tego zaprzepaścić, przecież sporo forumowiczów tu często zagląda, a nikomu się nie chce klepnąć w klawiaturę....
Jak widać choćby w tym wątku - pojedyncze odzewy się zdarzają.
Jako przebrzydły realista niestety stwierdzam: taki los forów.
Nie jestem socjologiem, nie umiem podać przyczyny, ale to się dzieje na naszych oczach: fora, i to te całkiem duże (przecież to forum miewało dziesiątki wpisów dziennie!) zamierają. Obserwuję kilka różnych forów- wszędzie to samo.
Nie wiem.
W końcu, już Tatry Tatrami, ale Hyde Park nie raz aż buzował - a wiemy że zawzięci dyskutanci tu bywają nadal.
Zestarzeli się? Mają jeszcze mniej wolnego czasu?
Nie wiem, nie znam się.
Ale widzę co widzę.
Przyczyn nie podam, ale obserwacja trendu jest oczywista.
Fora umierają. Masowo.
Co jest ustotą forum? Dyskusja!komorfil pisze:Fora umierają. Masowo.
Co jest podstawą dyskusji? Różnice poglądów, zapatrywań itd
Co się staje gdy na forum dyskutanta, nawet kulturalnego zaczyna się traktować jako kłótnika, pieniacza itd Bo my przecież tylko chcemy o górach, słodko pitu, pitu? A no to co napisałeś...
Usypmy mały pagórek, ustawmy tabliczkę:
Było forum tatry.prv
zmarło mu się,
nawet się specjalnie nie męczyło,
Przechodniu przystań i zmów paciorek
Amen
Jestem gorszego sortu...
- Zakochani w Tatrach
-

Janku – przecież to jest Forum górskie, więc słodkie pitu pitu na temat gór powinno być celem nadrzędnym i motywem przewodnim rozmów i dyskusji...
Sprowadzanie jej tylko do HP w temacie polityka i religia – gdzie na 100 % różnice zdań wystąpią – to chyba nie w tym rzecz...
Myślę, że i takie dyskusje są potrzebne - w jakiś sposób pobudzają to Forum do życia, ale hm....raczej nie tylko o to chodzi.
Napisz jakieś opowiadanie górskie... masz ich całe mnóstwo w zanadrzu...
Kiedyś z wielką przyjemnością czytało się Twoje wspomnienia i przygody w Tatrach.
Dla większości młodych są to perełki, o których tylko mogą poczytać, bo na takie doświadczenia w dzisiejszych czasach nie ma szans - i z pewnością już nie będzie ….
....
A może trochę za wcześnie go chcesz usypać ???
...... na to zawsze jest czas....
Sprowadzanie jej tylko do HP w temacie polityka i religia – gdzie na 100 % różnice zdań wystąpią – to chyba nie w tym rzecz...
Myślę, że i takie dyskusje są potrzebne - w jakiś sposób pobudzają to Forum do życia, ale hm....raczej nie tylko o to chodzi.
Napisz jakieś opowiadanie górskie... masz ich całe mnóstwo w zanadrzu...
Kiedyś z wielką przyjemnością czytało się Twoje wspomnienia i przygody w Tatrach.
Dla większości młodych są to perełki, o których tylko mogą poczytać, bo na takie doświadczenia w dzisiejszych czasach nie ma szans - i z pewnością już nie będzie ….
Hm.... łatwiej usypać pogórek i odprawić nad nim modły, niż postarać się coś zaradzić w tej sytuacjiJanek pisze:Usypmy mały pagórek, ustawmy tabliczkę:
Zakochani w Tatrach
- Zakochani w Tatrach
-

Ależ nie każdy ma czas na forum. Takie to życie.
Sama lubiłam czytać, pisać relacje, a teraz... brakuje mi czasu.
Sama lubiłam czytać, pisać relacje, a teraz... brakuje mi czasu.
"pamiętaj jak Ci praca lub jakieś studia przeszkadzają w chodzeniu po górach to rzuć to w diabły" Fenek
[galeria zdjęć] http://picasaweb.google.com/103556764021884049151
Dzień dobry. 
Nie blokowałem dostępu dla nowych użytkowników. Z tego co spojrzałem, zepsuł się formularz zakładania nowego konta i sypał jakimś błędem sql. Właśnie to naprawiłem (wcześniej nikt nie zgłaszał).
Forum tatry.prv.pl bynajmniej nie olewam. Żałuję, że nie mogę tu bywać częściej. A jeszcze bardziej żałuję, że w Tatrach nie mogę już bywać tak często jak kiedyś. Niestety życie się czasem mocno i nieodwracalnie komplikuje i trzeba dokonać wyboru, na co poświęcać swój czas. W każdym razie "Pogłoski o mojej śmierci były mocno przesadzone.".
Mała aktywność na forum nie bierze się jednak wyłącznie z nieobecności modów, czy admina. Choć na pewno ma na to wpływ. Jest raczej tak, jak napisał komorfil - fora przechodzą naturalny cykl od narodzin, przez entuzjazm do stagnacji. Tego forum nikt nie zamierza zamykać, ale przecież zmusić ludzi do aktywności raczej się nie da. Lepiej jest zachęcać, jak pisała Ala.
P.S. Jeśli są chętni na objęcie stanowiska moderatora, to zapraszam do kontaktu.
Nie blokowałem dostępu dla nowych użytkowników. Z tego co spojrzałem, zepsuł się formularz zakładania nowego konta i sypał jakimś błędem sql. Właśnie to naprawiłem (wcześniej nikt nie zgłaszał).
Forum tatry.prv.pl bynajmniej nie olewam. Żałuję, że nie mogę tu bywać częściej. A jeszcze bardziej żałuję, że w Tatrach nie mogę już bywać tak często jak kiedyś. Niestety życie się czasem mocno i nieodwracalnie komplikuje i trzeba dokonać wyboru, na co poświęcać swój czas. W każdym razie "Pogłoski o mojej śmierci były mocno przesadzone.".
Mała aktywność na forum nie bierze się jednak wyłącznie z nieobecności modów, czy admina. Choć na pewno ma na to wpływ. Jest raczej tak, jak napisał komorfil - fora przechodzą naturalny cykl od narodzin, przez entuzjazm do stagnacji. Tego forum nikt nie zamierza zamykać, ale przecież zmusić ludzi do aktywności raczej się nie da. Lepiej jest zachęcać, jak pisała Ala.
P.S. Jeśli są chętni na objęcie stanowiska moderatora, to zapraszam do kontaktu.
- Zakochani w Tatrach
-

MÓJ CYTAT: "To może w tej sytuacji jakieś egzorcyzmy lub modły nad Aminem odprawimy ????"
No i pomogły... Mariusz się znalazł
.
Życzę Ci, aby te problemy szybko przeminęły i abyś znów mógł bywać w Tatrach tak często jak dawniej
.
A na Forum zajrzyj od czasu do czasu ....
Pozdrawiam ciepło. Ala
.
No i pomogły... Mariusz się znalazł
A tak serio - to faktycznie, czasem wydarzy się w życiu coś, co zburzy poukładany jakoś porządek i zabierze to - co człowieka cieszy najbardziej.Mariusz pisze: Niestety życie się czasem mocno i nieodwracalnie komplikuje i trzeba dokonać wyboru, na co poświęcać swój czas
Życzę Ci, aby te problemy szybko przeminęły i abyś znów mógł bywać w Tatrach tak często jak dawniej
A na Forum zajrzyj od czasu do czasu ....
Pozdrawiam ciepło. Ala
Zakochani w Tatrach
- Zakochani w Tatrach
-

Wiadomo, że pisanie relacji wymaga dość sporo czasu i nie każdy go ma ... czytaj: - nie każdy jest na emeryturzeAgaar pisze:Sama lubiłam czytać, pisać relacje, a teraz... brakuje mi czasu.
Ale.....
Czasem wpadnij na Forum, pochwal się choć dwoma słowami, że byłaś w Tatrach, albo coś fajnego zdziałałaś na skałkach - to aż tak dużo czasu nie wymaga
... Raczej chęci odrobinkę
.... Ruda też jakoś zamilkła .... ech Rudasku - odezwij się, bo będziemy musieli i nad Tobą jakieś modły bądź egzorcyzmy odprawić
Zakochani w Tatrach
Zakochani w Tatrach pisze:Ale.....
Czasem wpadnij na Forum, pochwal się choć dwoma słowami, że byłaś w Tatrach, albo coś fajnego zdziałałaś na skałkach - to aż tak dużo czasu nie wymaga.
... Raczej chęci odrobinkę...
Pozdrawiam
"pamiętaj jak Ci praca lub jakieś studia przeszkadzają w chodzeniu po górach to rzuć to w diabły" Fenek
- Zakochani w Tatrach
-

- Zakochani w Tatrach
-

Jeszcze taka rada dla Mariusza lub moderatorów - jeśli takowi jeszcze tu działają 
Po naprawieniu formularza do zakładania nowych kont znów rejestrują się jakieś dziwne twory..... moim zdaniem należy w te pędy wyrzucić to towarzystwo, a potem wyrzucać na bieżąco, zanim narobią bałaganu na Forum - jak kiedyś.
Potem będzie więcej roboty ...
przypuszczam.... bo się na tym nie znam
.
Po naprawieniu formularza do zakładania nowych kont znów rejestrują się jakieś dziwne twory..... moim zdaniem należy w te pędy wyrzucić to towarzystwo, a potem wyrzucać na bieżąco, zanim narobią bałaganu na Forum - jak kiedyś.
Potem będzie więcej roboty ...
Zakochani w Tatrach
Dziękuję za miłe słowa.Zakochani w Tatrach pisze:Przejrzałam wczoraj kilka albumów ... no...no... dajesz - w doborowym towarzystwie zresztą...
Piękne
A kiedy zaczyna się starość? U użytkowników tego forum nie zauważyłam żadnych jej objawów.uszba pisze:Dawaj, dawaj bo kiedy będziesz dawać, na starość???
Uszba, do zobaczenia w Dolomitach. Na pewno się tam kiedyś spotkamy pod ścianą, może już w czerwcu tego roku?
Pozdrawiam i również życzę samych szczęśliwych powrotów z licznych wyjazdów, wspinania, ferrat i innych górskich przygód.
A kiedy zaczyna się starość? U użytkowników tego forum nie zauważyłam żadnych jej objawów.uszba pisze:Dawaj, dawaj bo kiedy będziesz dawać, na starość???
Uszba, do zobaczenia w Dolomitach. Na pewno się tam kiedyś spotkamy pod ścianą, może już w czerwcu tego roku?
Pozdrawiam i również życzę samych szczęśliwych powrotów z licznych wyjazdów, wspinania, ferrat i innych górskich przygód.