Rudy blog
Ruda, to podobnie, jak z gotowaniem... , szukałem w necie technicznej wskazówki dla pewnego kremu, jest pełno opisów - jeden głupszy od drugiego, a każdy uważa, że im więcej komplikacji graniczącej z szamaństwem, tym będzie mądrzej i profesjonalniej to wyglądało. Mówiąc krótko - im mniej potrafi, tym bardziej go wszędzie pełno.
Kogo interesuje Twój opis Albanii ?? , jest zbyt rzetelny i mało sensacyjny dla "przeciętnego turysty", a co do mnie, turysty małoprzeciętnego, dopóki sam nie pojadę, to i tak nie zrozumiem, więc... odpuszczam
ps - przeczytałem, podobało mi się, ale nie dlatego, żebym chciał pogłębić wiedzę, albo mnie to nagle zainteresowało, ale że Cię znam z Forum i moje zainteresowania były bardziej podmiotowe
Kogo interesuje Twój opis Albanii ?? , jest zbyt rzetelny i mało sensacyjny dla "przeciętnego turysty", a co do mnie, turysty małoprzeciętnego, dopóki sam nie pojadę, to i tak nie zrozumiem, więc... odpuszczam
ps - przeczytałem, podobało mi się, ale nie dlatego, żebym chciał pogłębić wiedzę, albo mnie to nagle zainteresowało, ale że Cię znam z Forum i moje zainteresowania były bardziej podmiotowe
luknij na moje panoramy i galerie
- mefistofeles
-

- Kontakt:
Ewentualnie opisać spotkanie z pijanymi Polakami i to, że nawet w Albanii śmieją się z Kaczyńskiego - wtedy wydrukują w NewsweekuJanek pisze: Np., że spotkałaś na plaży miejscowych, którzy dowiedziawszy się, że jesteś z Polski gorąco zapragnęli dowiedzieć się czegoś więcej na temat najnowszych odkryć profesorów Biniędy czy Cieszowskiego, bo tamtejsza reżimowa prasa, manipulowana z dala przez Michnika nic o tym nie pisze.
Jeśli się boisz, już jesteś niewolnikiem!
Grzegorz Braun
Grzegorz Braun
To jest upolitycznianie wątku. Mefi robisz Rudej to co Macierewicz z katastrofą smoleńską.mefistofeles pisze:Janek napisał/a:
Np., że spotkałaś na plaży miejscowych, którzy dowiedziawszy się, że jesteś z Polski gorąco zapragnęli dowiedzieć się czegoś więcej na temat najnowszych odkryć profesorów Biniędy czy Cieszowskiego, bo tamtejsza reżimowa prasa, manipulowana z dala przez Michnika nic o tym nie pisze.
Ewentualnie opisać spotkanie z pijanymi Polakami i to, że nawet w Albanii śmieją się z Kaczyńskiego - wtedy wydrukują w Newsweeku Jak dodasz, że ci Polacy pili na żydowskim cmentarzu to wydrukują cię nawet w Wyborczej!
Spadają deski
Ze smreków strzelistych
Robiąc bałwana
Z zielonego turysty
Ze smreków strzelistych
Robiąc bałwana
Z zielonego turysty
A jaki efekt? 32% rodaków święcie mu wierzy. Jeszcze trochę i będzie to 60% i wtedy Macierewicz zostanie prezydentem, posłuszni mu posłowie wprowadzą ustrój prezydencki albo kanclerski (raczej ten drugi) a Kaczyński zostanie "ojcem narodu" o zerowych uprawnieniach. Jednym słowem - faszyzm wiecznie żywy.lukka pisze: robisz Rudej to co Macierewicz z katastrofą smoleńską.
Jestem gorszego sortu...
Mefi, czasy jedności narodu oraz monopartii, która wyznaczała jednolitą linię wszystkim tytułom prasowym oraz zapewniała monopol telewizji publicznej mamy szczęśliwie poza sobą i mam nadzieję, że tym, którzy do nich tęsknią nie uda się ich restauracja. Jak to powiedział Maotsetung - "niech rozkwitają wszystkie kwiaty", zapominając dopowiedzieć, że jednak tylko te, które przeszły przez cenzurę.mefistofeles pisze:Ewentualnie opisać spotkanie z pijanymi Polakami i to, że nawet w Albanii śmieją się z Kaczyńskiego - wtedy wydrukują w Newsweeku Jak dodasz, że ci Polacy pili na żydowskim cmentarzu to wydrukują cię nawet w Wyborczej!
Jestem gorszego sortu...
- mefistofeles
-

- Kontakt:
O nie, objaśniamy Rudej jak działają dzisiejsze medialukka pisze:To jest upolitycznianie wątku. Mefi robisz Rudej to co Macierewicz z katastrofą smoleńską.
Postanowiłem opisać na co powinna położyć naciski gdyby chciałą być publikowana w róznych tytułach:
- Gazeta Wyborcza - w Albanii spotkaąłm się z polskim antysemityzmem
- Gazeta Polska - nawet w w albanii nie wierzą, że to byłwypadek
- Gazeta Polska Codziennie - przełom! W Tiranie wiedzą, że to był zamach!
- Newsweek - w Albanii opowiadano nam o poslkim misjonarzu co molestował dzieci
- DoRzeczy - Powstanie Warszawskie - co o tym obłędzie sądzą w Albanii?
- Trybuna - Radio Tirana - odtrutka na Wolną Europę*
- autoświat - Test Kia Picanto na albańskich drogach
- cosmopolitan - jak uprawiać seks w Albanii
- dowolne inne pismo kobiece - jak dzięki nowym produktom z linii [Tu wstawić nazwę] zachowałąm dobrą cerę w Albanii
- dowolne pismo męskie - hmm, to odpada nie, to nie przejdzie z racji samochodu
- Góry - to też odpada, nic o wspinaczce.
*Radio Tirana nadawało audycje po polsku gdzie pewien polski maoista zachwalał ten system LINK
Jeśli się boisz, już jesteś niewolnikiem!
Grzegorz Braun
Grzegorz Braun
- mefistofeles
-

- Kontakt:
Dziękuje Panowie za te liczne rady.
Co do mojego bloga, ja go chcę uzupełnić do następnego sezonu wyjazdowo-wakacyjnego, tak by ludzie planując wyprawy znaleźli tam wartościowe informacje. To po pierwsze.
Po drugie, cóż sporo też robię pod znajomych, którzy naciskali, żebym spisała wspomnienia.
Meffi z tym Autoświatem to w sumie nie głupi pomysł. Dzięki!
Co do mojego bloga, ja go chcę uzupełnić do następnego sezonu wyjazdowo-wakacyjnego, tak by ludzie planując wyprawy znaleźli tam wartościowe informacje. To po pierwsze.
Po drugie, cóż sporo też robię pod znajomych, którzy naciskali, żebym spisała wspomnienia.
Meffi z tym Autoświatem to w sumie nie głupi pomysł. Dzięki!
Wiesz, nie wymagam tego, żeby od razu moje artykuły lądowały w National Geographic. Ale oczywiście, gazety nie dają uzasadnienia, dlaczego dany artykuł odrzucają. Nie, bo nie i tyle.Janek pisze:Tak więc, Ruda, kariera dziennikarska stoi przed Tobą otworem, musisz tylko wybrać konika na którym do niej wjedziesz.
Przyjechał kiedyś do Zakopanego pewien skrzypek ,poszedł se na Krupówki ,usadowił się na skwerku,ubrał piękny frak ,przeczesał włosy,z pięknego futerału wyciągnął cudowne Stradivariusy i zaczął grać..... i beznadziejnie zagrał.
Widząc to stary góral zasiadł nieopodal, z fajką w zębach ,potarganych portkach, brudnej kabocie , wyciągnął za pasa stare dłubcoki i zaczął grać.... i zagrał jeszcze gorzej.
Kiedy to co robimy nie z serca potrzeby wypływa ,a ino z własnych kalkulacji to po jakimś czasie dziadostwo z człowieka robi.
Widząc to stary góral zasiadł nieopodal, z fajką w zębach ,potarganych portkach, brudnej kabocie , wyciągnął za pasa stare dłubcoki i zaczął grać.... i zagrał jeszcze gorzej.
Kiedy to co robimy nie z serca potrzeby wypływa ,a ino z własnych kalkulacji to po jakimś czasie dziadostwo z człowieka robi.
"Góry są środkiem, celem jest człowiek.
Nie chodzi o to aby wejść na szczyt, robi się to,
aby stać się kimś lepszym."
Nie chodzi o to aby wejść na szczyt, robi się to,
aby stać się kimś lepszym."
Jeszcze nie zaczęłam pisać o Albanii, ale od razu mówię, że raczej o tej osobie nic nie będzie.gb pisze:Nie czytałem jeszcze bloga Rudej - ale ciekaw jestem, czy są tam wzmianki o tej osobie?
Z innej beczki. Portal naTatry.pl poprosił mnie parę dni temu o napisanie dla nich jakiegoś artykułu/relacji na temat Bałkanów. I oto i moja radosna twórczość:
http://natatry.pl/artykuly/sinjajevina
O górach tych trochę już kiedyś pisałam na forum, lecz w artykule znajdziecie więcej wspominek i radosnych, rudych przemyśleń
Seks turystyka? A może mapa ciała? O ile dwa wzniesienia (z zacięciem górskim) od razu rzucają się w oczy to umiejscowienie wzgórza Wenery czy Clitoris dla panów nie jest już tak oczywiste.andy67 pisze:Żarcik, taki trochę dla dorosłych
Spadają deski
Ze smreków strzelistych
Robiąc bałwana
Z zielonego turysty
Ze smreków strzelistych
Robiąc bałwana
Z zielonego turysty