Ja rozumiem braci Słowaków po śliwowicy.andy67 pisze:Słowackie rozkłady jazdy to dla mnie tajemnica
10-13.06 i pytania o transport PKS/busy (?)
A znasz stronę www.cp.sk ?andy67 pisze:Słowackie rozkłady jazdy to dla mnie tajemnica
Bardzo prosta w obsłudze - to jest wpisujesz skąd dokąd chcesz jechać. Trzeba tylko znać nazwy przystanków - to jest wiedzieć w obrębie jakiej miejscowości leżą. Np. Łysa polana kryje się pod nazwą "Tatranská Javorina,,Lysá Poľana", ale to jest do sprawdzenia na mapie, np. tej:
http://mapy.hiking.sk/
Podając konkretny dzień, program automatycznie wybierze tylko autobusy lub pociągi kursujące w danym dniu, nie trzeba już wtedy patrzeć na znaczki.
Używam tej strony od jakichś 15 lat, była ona pierwsza przed wszelkimi innymi tego typu, w Polsce i w Czechach. Wyszukiwałam połączenia do jakichś zapadłych dziur w Bieszczadach, Wyhorlacie, Rudawach Słowackich czy Tribczu, nigdy się nie zawiodłam, autobus zawsze przyjechał (czasem się trochę spóźnił).
Jedyne co można zarzucić - kiedyś ta strona była bezpośrednio powiązana z mapą, skąd można było wybrać przystanek, dziś już niestety nie jest (nie wiem z jakiego powodu).
Tak, tylko że w sytuacji gdy człowiek zejdzie w dolinę inną niż wcześniej planował, i o innej porze, to pozostaje tylko rozkład z przystanku.Basia Z. pisze:A znasz stronę www.cp.sk ?andy67 pisze:Słowackie rozkłady jazdy to dla mnie tajemnica
I nigdy do końca nie wiedziałem - przyjedzie coś czy nie
Każdemu jego Everest...