I tu jest pies pogrzebany...kael pisze: i nikt z otoczenia nie reaguje chociaż dookoła siedzi masa ludzi. Siedziałem najdalej, zauważyłem zareagowałem jako jedyny
A co na to nauczyciel i przewodnik bo gimnazjum to 13-15 lat powinni miec opiekunówkael pisze:W ubiegłym roku schronisko w kościeliskiej grupa gimnazjalistów gryzda markerami po ścianie budynku chociaż nie wiele miejsca wolnego pozostałoi nikt z otoczenia nie reaguje chociaż dookoła siedzi masa ludzi. Siedziałem najdalej, zauważyłem zareagowałem jako jedyny
Otóż to - to samo mi się nasunęło.Wilczyca pisze:A co na to nauczyciel i przewodnik bo gimnazjum to 13-15 lat powinni miec opiekunówkael pisze:W ubiegłym roku schronisko w kościeliskiej grupa gimnazjalistów gryzda markerami po ścianie budynku chociaż nie wiele miejsca wolnego pozostałoi nikt z otoczenia nie reaguje chociaż dookoła siedzi masa ludzi. Siedziałem najdalej, zauważyłem zareagowałem jako jedyny
Przez wiele lat też ,o się to wydawało i to nawet była prawda...Przez tyle lat wydawało mi się, że hołota w góry nie dociera (albo jej śladowe ilości). Niestety, nawet i to się zmienia...
Basiu - prawdopodobnie nie spałaś w tzw. trumnie w Murowańcu (spaliła się). Tam na drewnianych ścianach było setki a nawet może i tysiące wyrytych napisów, w większości z lat przedwojennych (bywały daty), niektóre nawet bardzo zabawne. Osobiście żałuję, że nikt nie zrobił dokumentacji fotograficznej tego, byłby to ciekawy przyczynek do historii turystyki i taternictwa - nie przesadzam, często nazxwiska znane z tomików WHP.Basia Z. pisze:W schroniskach górskich bardzo często nowe prycze pokrywają się napisami w stylu "bylem tu" bardzo szybko po ich wstawieniu.
Moim zdaniem obsługa powinna to sprawdzać tak jak sprawdza czy ktoś np. nie ukradł koca i karać buraków, każąc pokrywać koszty naprawy !

Tak, a to drugie z Kopieńca.świster pisze:Rozumię, że to wschodnie obejście Morskiego Oka?
No właśnie... w tym problem...gdyby ktoś zareagował, to może nie doszłoby do tych dewastacjikael pisze:Siedziałem najdalej, zauważyłem zareagowałem jako jedyny
Potrafi, potrafi.... pokazać się z tej dobrej strony (bo przecież nie wszyscy są debilami), jak i z tej najgorszej.luna19 pisze:Polak potrafi ..
zapewne mieli, ale gdzie byli w tym czasie ? może na piwku ? a może na drugiej ścianie zostawiali swoje inskrypcje tego nie wiemWilczyca pisze:A co na to nauczyciel i przewodnik bo gimnazjum to 13-15 lat powinni miec opiekunówkael pisze:W ubiegłym roku schronisko w kościeliskiej grupa gimnazjalistów gryzda markerami po ścianie budynku chociaż nie wiele miejsca wolnego pozostałoi nikt z otoczenia nie reaguje chociaż dookoła siedzi masa ludzi. Siedziałem najdalej, zauważyłem zareagowałem jako jedyny