Kwatery sprawdzone i warte polecenia

Także o noclegach, mapach, pogodzie, literaturze...
Awatar użytkownika
andy67

Post autor: andy67 »

Z dala od zgiełku i ludzi, w głuszy i dziczy ...

... ale z ciepłą wodą, prysznicem, wucetem, mikrowelą, tv sat, internetem i zasięgiem ?

To nie ma :)
Każdemu jego Everest...
Awatar użytkownika
Garbaty

Post autor: Garbaty »

Na początek wystarczy łazienka i kawałek prądu :D
Gdybym był kurczakiem, zostałbym kanibalem i zjadłbym swoje skrzydełka.
ostrożnie

Post autor: ostrożnie »

Witam,
poszukuję kwatery w okolicach dworców pks pkp lub ew. ronda kuźnickiego koniecznie z pełnym aneksem kuchennym (tak żeby można było samemu gotować). Jadę z babcią, która nie może jeść wszystkiego i jest po udarze, więc ograniczenia fizyczne też spore- dlatego szukam kwatery z dobrą komunikacją. Może ktoś potrafi mi pomóc. Jestem studentką, więc cena też ma znaczenie:D
uszba

Post autor: uszba »

andy67 pisze:Praktycznie od zawsze zatrzymuję się w hoteliku "Pod Piórem" na Jaszczurówce. Mają też jedynki, co do cen to dokładnie się nie orientuję bo jako stały klient :-) jestem traktowany mocno ulgowo.

http://www.gabrysia.com.pl/polindex.htm

Andy, czy ten email adres jest aktualny? Można zarezerwować emailowo?
uszba

. dybuk
Awatar użytkownika
andy67

uszba pisze:
andy67 pisze:Praktycznie od zawsze zatrzymuję się w hoteliku "Pod Piórem" na Jaszczurówce. Mają też jedynki, co do cen to dokładnie się nie orientuję bo jako stały klient :-) jestem traktowany mocno ulgowo.

http://www.gabrysia.com.pl/polindex.htm

Andy, czy ten email adres jest aktualny? Można zarezerwować emailowo?
Głowy nie dam, nigdy przez maila nie rezerwowałem, lepiej chyba zatelefonować. Możesz powołać się na "pana Andrzeja z Gdańska", czyli stałego bywalca pokoju nr 10. ;) Ostatnio bywam tam rzadziej, co drugi rok, ale wcześniej pomieszkiwałem po dwa, trzy razy rocznie.
Każdemu jego Everest...
Awatar użytkownika
mefistofeles

Kontakt:

Post autor: mefistofeles »

teraz byłem tu (a szukałem 2 dni przed wyjazdem):

http://www.zol.pl/noclegi/?action=obiekt&id=332

nie mogę sie niczego uczepic, 40PLN od osoby, łazienka, TV w pokoju (jak ktoś potrzebuje), kuchnio-jadalnia na dole (choć bez kuchenki gazowej), pod samym Nosalem (starczy skoczyć przez płot i lasem można dojść do tamy w Kuźnicach), a i busy do Morskiego Oka stają pod bramą prawie.
Jeśli się boisz, już jesteś niewolnikiem!
Grzegorz Braun
uszba

Andy, zarezerwowałam sobie noclegi Pod piórem. Pani bardzo miła i jedyneczka nie za droga, z wyżywieniem. zaliczki nie chciała, powiedziała że jak coś nie wypali to Tobie się dostanie, bo się na Ciebie powołałam.
Awatar użytkownika
Basia Z.

Kontakt:

Post autor: Basia Z. »

uszba pisze:Andy, zarezerwowałam sobie noclegi Pod piórem. Pani bardzo miła i jedyneczka nie za droga, z wyżywieniem. zaliczki nie chciała, powiedziała że jak coś nie wypali to Tobie się dostanie, bo się na Ciebie powołałam.
A kiedy tam będziesz ?

Mi się właśnie wszystko pokopało z planami urlopowymi, bo nie odbędzie się wyjazd który miałam prowadzić (za mało osób się zgłosiło).
Wobec tego jeszcze nie wiem co zrobię z urlopem, mam kilka pomysłów, ale może na chwilę wpadłabym też do Zakopanego.
Najlepszy na świecie kurs przewodnicki :)
http://www.skpg.gliwice.pl/kurs/
uszba

Przyjeżdżam autobusem do Myślenic 15.08 rano. Tam muszę znaleźć dowóz do Zakopanego. Wracam 21.08. Gdyby Ci ten termin pasował byłoby super. Z tym że jeden z tych dni poświęcam na Martinkę z Gajewskim.
Awatar użytkownika
Basia Z.

Kontakt:

uszba pisze:Przyjeżdżam autobusem do Myślenic 15.08 rano. Tam muszę znaleźć dowóz do Zakopanego. Wracam 21.08. Gdyby Ci ten termin pasował byłoby super. Z tym że jeden z tych dni poświęcam na Martinkę z Gajewskim.
Wstępnie sobie rezerwowałam urlop 12.08-23.8, muszę na dwa tygodnie (co najmniej 10 dni roboczych lub 15 dni w całości obok siebie), bo wtedy mi przysługuje tzw. "grusza" czyli dla mnie około 1000 zł (piechotą nie chodzi). Mogę ten urlop ewentualnie o kilka dni przesunąć ale nie za bardzo, bo w terminach 31.08, potem 7-8.09 i kolejne weekendy już mam "zaklepane" kolejne wycieczki zarobkowe.
Dopiero dziś dostałam potwierdzenie, że z tamtego pierwotnie planowanego wyjazdu niestety nic nie wyjdzie (i nie da się ukryć, że mam z tego powodu doła), więc teraz na szybko będę wymyślała coś zastępczego. A to znowu zależy od tego kiedy będą miały czas i ochotę moje koleżanki, z którymi chcę się umawiać. Mam kilka pomysłów.

Prawdopodobnie skończy się na kombinacji dwóch lub trzech wyjazdów. Jeżeli bym wpadła to raczej w okolicach 18.08. Ale dam znać, jak już coś wymyślę.
Awatar użytkownika
andy67

uszba pisze:Andy, zarezerwowałam sobie noclegi Pod piórem. Pani bardzo miła i jedyneczka nie za droga, z wyżywieniem. zaliczki nie chciała, powiedziała że jak coś nie wypali to Tobie się dostanie, bo się na Ciebie powołałam.
Wezmę to na klatę ;-)

Przyjemnego pobytu :)
Każdemu jego Everest...
uszba

Basia Z. pisze:Jeżeli bym wpadła to raczej w okolicach 18.08.
Jak się uda to już się cieszę!

andy67 pisze:Wezmę to na klatę ;-)

Gentelman 8)

andy67 pisze:Przyjemnego pobytu
Dziękuję.
Ula

Kontakt:

Post autor: Ula »

uszba pisze:Przyjeżdżam autobusem do Myślenic 15.08 rano. Tam muszę znaleźć dowóz do Zakopanego. Wracam 21.08.
Ja będę w tych terminie w Tatrach, dokładnie na taborze w Morskim Oku, gdybyś była gdzieś w tych okolicach, to chętnie bym się z Tobą zobaczyła. :-)
uszba

Ja będę w tych terminie w Tatrach, dokładnie na taborze w Morskim Oku, gdybyś była gdzieś w tych okolicach, to chętnie bym się z Tobą zobaczyła

Mam w telefonie Twój numer ale nie wiem czy jest jeszcze aktualny. Napisz na priva. Jasne że Cię znajdę! Tylko że pewnie będziesz zajęta. Dlatego zdzwonię i się dogadamy.
Ula

Kontakt:

Post autor: Ula »

Numer telefonu mam wciąż ten sam, czyli masz aktualny. E,tam aż tak zajęta to pewnie nie będę. Ja tam lubię też poleniuchować w górach, po ciężkiej pracy. :-) Jakby co to się zdzwonimy. :-)
Awatar użytkownika
Basia Z.

Kontakt:

Ja się jeszcze odezwę w przyszłym tygodniu, bo na razie ustalam plany.
Awatar użytkownika
andy67

uszba pisze:
Basia Z. pisze:Jeżeli bym wpadła to raczej w okolicach 18.08.
Jak się uda to już się cieszę!

andy67 pisze:Wezmę to na klatę ;-)

Gentelman 8)

andy67 pisze:Przyjemnego pobytu
Dziękuję.
Liczę na jakaś relację z tego wyjazdu ;)
Każdemu jego Everest...
Awatar użytkownika
Dragan

Post autor: Dragan »

Witajcie :)
Poszukuje noclegu na Słowacji, gdzie mógłbym się wybrać z 18 miesięcznym dzieckiem, zawsze jechałem w ciemno i coś się znalazło, a z dzieckiem to nie wiem czy taki system jest rozsądny :P Warunki: blisko elektriczki, parking i jakieś dziecięce udogodnienia (piaskownica czy inne pierdoły) no i cena żeby atrakcyjna była i gospodyni miła i ładna ;) dzięki za sugestie. Wybieram się pojutrze, pozdrawiam.
"Czasem się leci ładnie, czasem się na dupę spadnie..." (P.Bukartyk)
weronika

Post autor: weronika »

Ja mieszkałam tutaj z rocznym maluchem: http://www.villamenhardi.sk/
Blisko elektriczki, parking jest zamykany - choć niewielki, niestety nie ma udogodnień dla dzieci. Cena była przystępna, bo 2 lata temu płaciliśmy bodajże 9,5 euro od osoby, dziecko za darmo. Z tym, że to był nasz kolejny nocleg tam, nie wiem jakie ceny są dla "nowych" gości. Możesz skrobnąć maila, właścicielka odpisuje dość szybko.
ODPOWIEDZ