Karaiby czyli D.R bez Pico Duarte :-(

W kraju i na świecie - byliśmy, widzieliśmy, polecamy.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
caatoosee

Karaiby czyli D.R bez Pico Duarte :-(

Post autor: caatoosee »

Witam,

Wycieczka planowana od paru miesiecy niestety nie przeze mnie .Mialem sie podporzadkowac .Mimo to troilem sie i dwoilem ,zeby jakos wejsc na najwyzszy szczyt czyli Pico Duarte ,ale nie wyrobilem bym sie z czasem.Mimo wszystko 2 tygodniowa wycieczka bardzo sie udala :D

Wyspa Saona
1
Obrazek

jak znajde czas to wstawie wiecej fotek z tej pieknej wyspy i D.R
Ostatnio zmieniony pn 06 maja, 2013 przez caatoosee, łącznie zmieniany 1 raz.
"Zdobadz wszystko nie robiac nic"
Awatar użytkownika
Janek

Post autor: Janek »

Wreszcie choć jeden miłośnik cieolejszych klimatów, palm i morza, do którego można wejść bez obawy o zamrożenie wiadomo czego.A nie cięgiem te obrzydliwe góry... :-P
Jestem gorszego sortu...
Awatar użytkownika
caatoosee

Janek pisze:Wreszcie choć jeden miłośnik cieolejszych klimatów, palm i morza, do którego można wejść bez obawy o zamrożenie wiadomo czego.A nie cięgiem te obrzydliwe góry..
az takim milosnikiem to ja nie jestem morza ,,wole gory !! dziewczyna mnie zmusila uwielbia plywac to musialem jechac,,,, Tam tez byly gory ,ale tylko z daleka widzialem :-(

a tu obserwacja ryb,w ogole sie nie baly,patrzyly w oczy i krazyly calymi stadami dookola mnie,pierwszy raz to robilem ,naprawde fajna zabawa,woda 28 C wiec mozna bylo wytrzymac dlugo w wodzie :D

2.
Obrazek

Plaze tam maja naprawde ladne,mozna sie wyciszyc i nacieszyc oko
3.
Obrazek

4.
Obrazek

C.D.N
Awatar użytkownika
krzymul

Post autor: krzymul »

caatoosee pisze:a tu obserwacja ryb,w ogole sie nie baly,patrzyly w oczy i krazyly calymi stadami dookola mnie
Obrazek

No... stada nie widzę, tylko jedną. Co to za ryba ? .... z takim wystającym szpicem. Marlin ?
Pozdrawiam.
Brudas bez łazienki z wychodkiem za stodołą.
Awatar użytkownika
Agaar

Kontakt:

Post autor: Agaar »

caatoosee pisze:az takim milosnikiem to ja nie jestem morza ,,wole gory !! dziewczyna mnie zmusila
Gdzie Wy te dziewczyny znajdujecie? :))

Jeden dzień to bym na takiej uroczej plaży spędziła, ale żeby chociaż jedna skała tam była... ;)
"pamiętaj jak Ci praca lub jakieś studia przeszkadzają w chodzeniu po górach to rzuć to w diabły" Fenek
[galeria zdjęć] http://picasaweb.google.com/103556764021884049151
uszba

Post autor: uszba »

Podglądanie rybek na Ibizie też mi się podobało, niestety nie mogę pokazać fotek, mam też podwodne ale są..."nieprzyzwoite". Nie toleruję stroju kąpielowego na sobie.

caatoosee, gratuluję udanego urlopu :-)
Awatar użytkownika
andy67

Post autor: andy67 »

uszba pisze:mam też podwodne ale są..."nieprzyzwoite". Nie toleruję stroju kąpielowego na sobie.
To się chyba nazywa w slangu wędkarskim "zanęcić" :-P :))
Każdemu jego Everest...
Awatar użytkownika
caatoosee

krzymul pisze:No... stada nie widzę, tylko jedną. Co to za ryba ? .... z takim wystającym szpicem. Marlin ?
tak merlin europejski :cwaniak:
Agaar pisze:Gdzie Wy te dziewczyny znajdujecie? :))
nie chcialabys wiedziec :))
uszba pisze: mam też podwodne ale są..."nieprzyzwoite"
uszba nie wstydz sie ,dawaj :D
uszba pisze:caatoosee, gratuluję udanego urlopu :-)
aaaaa dzieki dzieki ale troche zaluje ze byc tak daleko i nie wejsc na najwyzszy szczyt karaibow,,moze za rok :-P

plaskate tez byly

Obrazek
Awatar użytkownika
Darycjusz

Post autor: Darycjusz »

Na takie plaskate to chyba lepiej nie nadepnąć :p
Powiedz mi, byliście na jakimś zorganizowanym wyjeździe ? spaliście w hotelu czy raczej raczej objazdówka po wyspie i poruszanie się na własną rękę?
Pytam bo w planach na jesień też mam D.R (póki co również bez Pico Durate, bo podobno nie jest jakoś specjalnie ciekawe, ale gdyby starczyło czasu to się zobaczy :))
No i zbieram wszelkie możliwe informacje praktyczne od osób, które coś wiedzą, więc zakładając ten temat sam się wywołałeś do odpowiedzi :-P
Awatar użytkownika
andy67

Post autor: andy67 »

Agaar pisze:Gdzie Wy te dziewczyny znajdujecie? :))

Jeden dzień to bym na takiej uroczej plaży spędziła, ale żeby chociaż jedna skała tam była... ;)
Albo choć jeden "twardy jak skała" :D
Każdemu jego Everest...
Awatar użytkownika
caatoosee

Powiedz mi, byliście na jakimś zorganizowanym wyjeździe ? spaliście w hotelu czy raczej raczej objazdówka po wyspie i poruszanie się na własną rękę?
tak hotel all inclusive,w punta cana ,,,to bardzo daleko od pico duarte dlatego nie oplacalo sie tracic 5 dni jak wszystko bylo oplacone ,wypady zrobilismy sobie 3,,, raz na wyspe saona drugi po okolicy po wioskach jak zyja przecietni ludzie , na plantacji trzciny cukrowej ,,, wstawie znowu jakies fotki jak znajde czas,,, Jak jedziesz na wlasna reke to bym uwazal,,, straszna bieda ten kto ma wiecej kasy to ma dom 5m murem ogrodzony z drutem kolczastym albo stluczonymi butelkami wbetonowane na gorze,,,na kazdym kroku to chca dolary strasznie to meczace ,
Awatar użytkownika
Agaar

Kontakt:

Post autor: Agaar »

andy67 pisze:Albo choć jeden "twardy jak skała"
To już swoją drogą. ;)
"pamiętaj jak Ci praca lub jakieś studia przeszkadzają w chodzeniu po górach to rzuć to w diabły" Fenek
[galeria zdjęć] http://picasaweb.google.com/103556764021884049151
Awatar użytkownika
Darycjusz

caatoosee pisze:Jak jedziesz na wlasna reke to bym uwazal,,, straszna bieda ten kto ma wiecej kasy to ma dom 5m murem ogrodzony z drutem kolczastym albo stluczonymi butelkami wbetonowane na gorze,,,na kazdym kroku to chca dolary strasznie to meczace ,
No właśnie takie opinie też słyszałem, ale z drugiej strony znam osoby, które podróżowały na własną rękę, pary, a nawet dwie dziewczyny, które jechały w damskim gronie, spały po tanich hostelach i przemieszczały się komunikacją publiczną, i mówią, że nie miały żadnych nieprzyjemnych zdarzeń. Ludzie na co dzień uprzejmi i pomocni.

Więc nie pomogłeś mi specjalnie :-P Kolejna zupełnie przeciwna opinia :D
Fotki oczywiście chętnie obejrzę, jak będziesz miał okazję wrzucić pozostałe :)
Awatar użytkownika
caatoosee

Darycjusz pisze:No właśnie takie opinie też słyszałem, ale z drugiej strony znam osoby, które podróżowały na własną rękę, pary, a nawet dwie dziewczyny, które jechały w damskim gronie, spały po tanich hostelach i przemieszczały się komunikacją publiczną, i mówią, że nie miały żadnych nieprzyjemnych zdarzeń. Ludzie na co dzień uprzejmi i pomocni.
chciales wiedziec moja opinie to napisalem ,a jak tam pojedziesz i na jakich zasadach to juz sam musisz sam zdecydowac,,napisal bym ci jeszcze pare realnych zdarzen z dominikany ktore mi przekazaly poznane turysci z usa ale nie bede cie straszyl sam sie przekonaj i jedz,,, wiadomo ze sa rozne opinie ale bezpiecznie jak w europie to tam nie jest ,ale hotele i ich okolice sa spokojne,
Awatar użytkownika
Darycjusz

Twoja opinia jest dla mnie bardzo ważna i traktuję ją poważnie. Właśnie chodziło mi o Twoją subiektywną ocenę, o Twoje zdanie, więc nie zaprzeczam tego co napisałeś. Śmiało możesz również pisać o tym co się dowiedziałeś od turystów z USA, nie uznam tego za straszenie. Ewentualnie zawsze mogę zmienić cel z DR na jakiś inny kraj lub zostać w domu. Sam też czytałem sporo mniej ciekawych wiadomości z tego kraju, ale decyzję chcę podjąć świadomą, na podstawie różnych opinii (na prawdę są bardzo różne co nie ułatwia decyzji) więc im więcej osób się wypowie tym lepiej :)
ODPOWIEDZ