Kończysty Wierch.

Wspomnienia z pobytu w górach, relacje, plany wyjazdów.
wędrowiec

Kończysty Wierch.

Post autor: wędrowiec »

Czesc wszystkim :) Mam zapytanie do was .....mianowicie chodzi mi o szlak czerwony od schroniska na chochołowskiej na Kończysty Wierch .....szlak jest wogole dostępny??? pierwszy raz nim pojde dlatego prosil bym o informacje jak teraz szlak wygląda i czy jest dostępny. Mam nadzieje ze ktoś już przemiezyl go w tym roku :) pozdrawiam
Awatar użytkownika
ombre

Post autor: ombre »

Ale czerwony od schroniska na Chochołoskiej prowadzi na Trzydniowiański Wierch, potem na Kończysty jest zielony - o tą trasę pytasz?
Czy może pytasz o czerwony z Wołowca przez Łopatę i Jarząbczy?
Życie byłoby hipokrytą, gdybym nie mógł żyć
W sposób, który mnie pobudza!
wędrowiec

ombre pisze:Ale czerwony od schroniska na Chochołoskiej prowadzi na Trzydniowiański Wierch, potem na Kończysty jest zielony - o tą trasę pytasz?

Tak tak o to wlasnie się pytam :) nigdy tej trasy nie pokonywałem jeszcze dlatego jestem ciekaw czy nie jest zamknieta i czy da się isc :)
Awatar użytkownika
ombre

Zamknięta nie jest i mi nic nie wiadomo o tym żeby miała być zamykana. No chyba że moja wiedza jest mała.
Iść da się spokojnie bez sprzętu typu raki/czekan. Po wejściu do lasu od Chochołoskiej jest miejscami trochę śniegu, najwięcej jest przy granicy lasu a rozpoczęciu się kosówki - tam też można mieć lekką zagwozdkę gdzie dalej prowadzi szlak, więc polecam iść za wydeptanymi śladami, nawet jak jedne będą prowadzić prosto (przez pole śnieżne) a drugie odbiją w prawo. Obydwa ślady doprowadzą ostatecznie do właściwego przebiegu szlaku. Śnieg w tym miejscu kończy się mniej więcej w połowie wysokości kosodrzewiny. Drugim troszkę trudniejszym odcinkiem jest ostatnie ok 20 min podejścia na Kończysty - kolejne duże pole śniegowe. Ale spokojnie do przejścia przy rozmokniętym śniegu. Jedynym problemem mogą być przemoknięte buty.
Poniżej zdjęcie zrobione ze szczytu w dniu 02 maja w stronę właśnie tego pola śniegowego (sorki za złą jakość, ale robione telefonem). Przypuszczam, że na dzień dzisiejszy śniegu jest już dużo mniej.

Obrazek
wędrowiec

super :D dzięki wielki za informacje :) to nic tylko rezerwować nocleg na sobote i jechać :D swoja dorga zdjecie bardzo ladne :)
Awatar użytkownika
ombre

powodzenia z pogodą
wędrowiec

ombre pisze:powodzenia z pogodą
Dzieki :) żadna pogoda mi nie straszna :) zresztą najważniejsze ze wkoncu w górach :D
wędrowiec

Pogoda fantastyczna tylko u gory wieje strasznie. I tak zeszlem wiecej niz planowalem. Jak narazie to mam szczescie do pogody :-Dfotek duzo i pewne zakwasy jutro :-P
Awatar użytkownika
krzymul

Post autor: krzymul »

To gratuluję, że zszedłeś więcej niż planowałeś.
Pozdrawiam.
Brudas bez łazienki z wychodkiem za stodołą.
wędrowiec

No jak juz polecialem na starorobocianski to juz nie moglem sie powstrzymac by isc dalej :-P
Awatar użytkownika
andy67

Post autor: andy67 »

wędrowiec pisze:No jak juz polecialem na starorobocianski to juz nie moglem sie powstrzymac by isc dalej :-P
To w końcu zeszłeś czy poleciałeś ?

;-) :think:
Każdemu jego Everest...
wędrowiec

andy67 pisze:To w końcu zeszłeś czy poleciałeś ?
Widze ze obywatel "andy67" lubi podogryzac :D powiedzmy w ten sposób ze gdy wyszedłem na starorobocianski to nie moglem się oprzec mojej wyobraźni i poleciałem dalej ku kolejnym szczytom :D może być? :P
Awatar użytkownika
andy67

Post autor: andy67 »

wędrowiec pisze:
andy67 pisze:To w końcu zeszłeś czy poleciałeś ?
Widze ze obywatel "andy67" lubi podogryzac :D powiedzmy w ten sposób ze gdy wyszedłem na starorobocianski to nie moglem się oprzec mojej wyobraźni i poleciałem dalej ku kolejnym szczytom :D może być? :P
Tam zaraz podogryzać ;)

Pisałeś że wiało to może i lot był.

A gdzie fotki ?
Każdemu jego Everest...
wędrowiec

andy67 pisze:Tam zaraz podogryzać

Pisałeś że wiało to może i lot był.

A gdzie fotki ?
Hehehehehe :) Jak bym rozwiną skrzydla to na pewno bym odleciał :)

A co do fotek to chetniem bym dodał tylko nie wiem za bardzo jak :)
Awatar użytkownika
Mic1907

Post autor: Mic1907 »

1. Wejdź na stronę http://www.imageshack.us/

2. Jeśli nie jesteś pewnien/pewna jakie parametry ma twoje zdjęcie, przeskaluj go do "bezpiecznych" rozmiarów, np. 800x600 lub 1024x768. W tym celu zaptaszkuj "resize image" i wybierz odpowiedni element z rozwijanej listy.

3. Wciśnij guzik PRZEGLĄDAJ i wybierz plik ze zdjęciem z odpowiedniego katalogu (pulpitu) swojego komputera.

3. Wciśnij guzik HOST IT! - zdjęcie załaduje się na serwer.

4. Teraz pokaże się wiele linii z adresami do twojego zdjęcia. Odnajdź i skopij zawartość linii (belki) opisanej po prawej jako "Hotlink for forums (1)".

5. Wklej skopiowany adres w całości do swojego posta na forum i nic w nim nie zmieniaj. Zamiast adresu pokaże się docelowo w twoim poście zdjęcie. Adres powinien wyglądać mniej więcej tak:

Kod:

Obrazek
Każdy ma swój Everest marzeń.
wędrowiec

Mic1907 pisze:1. Wejdź na stronę http://www.imageshack.us/

2. Jeśli nie jesteś pewnien/pewna jakie parametry ma twoje zdjęcie, przeskaluj go do "bezpiecznych" rozmiarów, np. 800x600 lub 1024x768. W tym celu zaptaszkuj "resize image" i wybierz odpowiedni element z rozwijanej listy.

3. Wciśnij guzik PRZEGLĄDAJ i wybierz plik ze zdjęciem z odpowiedniego katalogu (pulpitu) swojego komputera.

3. Wciśnij guzik HOST IT! - zdjęcie załaduje się na serwer.

4. Teraz pokaże się wiele linii z adresami do twojego zdjęcia. Odnajdź i skopij zawartość linii (belki) opisanej po prawej jako "Hotlink for forums (1)".

5. Wklej skopiowany adres w całości do swojego posta na forum i nic w nim nie zmieniaj. Zamiast adresu pokaże się docelowo w twoim poście zdjęcie. Adres powinien wyglądać mniej więcej tak:
Szczeze mowiac za dużo pierdzielenia się z tym. Jeżeli wam to nie będzie przeszkadzalo zrobie to w formie filmiku na youtube.
wędrowiec

Filmik

Awatar użytkownika
Mic1907

Post autor: Mic1907 »

Spotkałeś w ogóle kogokolwiek ? Bo na zdjęciach ani żywej duszy, tylko pozazdrościć ;].
Każdy ma swój Everest marzeń.
wędrowiec

Mic1907 pisze:Spotkałeś w ogóle kogokolwiek ? Bo na zdjęciach ani żywej duszy, tylko pozazdrościć ;].
Właśnie coś mi się wydaje że ludzie wystraszyli się prognozy pogody :) a przez cały dzień praktycznie było ładnie i słonecznie. A osóby na szlaku mogę zliczyć na rękach :)
Awatar użytkownika
ombre

Widzę, że śniegu zostało prawie że nic. Pasuje mi to - w sobotę Starorobociański :D
ODPOWIEDZ