Zgnojenie hiszpańskich klubów

Rozmowy na dowolny temat, niekoniecznie górski... :)
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Janek

Zgnojenie hiszpańskich klubów

Post autor: Janek »

Kto by się tego spodziewał! Znowu uwierzyłem, że piłka nożna to gra zespołowa a nie pajacowanie "gwiazd", którym przewróciło się w głowie od pieniędzy, które dostają za nic. Jeśli wynikiem tego będzie "deronaldozyzacja" piłki nożnej to tylko się cieszyć.
Jestem gorszego sortu...
sponsor

Post autor: sponsor »

Nie bardzo rozumiem o co Ci chodzi Janku.

Jakie pajacowanie?
Jakie "gwiazdy"?
Za jakie nic?
Dlaczego deronaldyzacja?
Awatar użytkownika
Janek

sponsor pisze:Nie bardzo rozumiem o co Ci chodzi Janku.
A ja za bardzo nie wiem jak to wytłumaczyć. Może tak - był w późnych latach czerdziestych taki jeden dość znaczący piłkarz poznańskiej WARTY - wtedy to była ekstra drużyna. No i przydarzyło mu się nieszczęście - pękły górne gumki skarpet, skarpety opadły i wtedy się okazało, że facet powyżej górnej linii skarpet ma nóżki wygolone na cacy a poniżej owłosione na potęgę w dodatku na czarno. Podejrzewam, że tego ryku śmiechu na trybunie ów piłkarz nie zapomniał do końca życia - nikt nigdy już go nie zobaczył na boisku.
Jestem gorszego sortu...
Awatar użytkownika
mefistofeles

Kontakt:

Post autor: mefistofeles »

Jak to mówią. Grają dwie drużyny i na końcu wygrywają Niemcy. Tyle, że Niemców w tych klubach jak na lekarstwo ;)
Jeśli się boisz, już jesteś niewolnikiem!
Grzegorz Braun
sponsor

Post autor: sponsor »

Tak z pamięci dla BVB
Weidenfeller, Kehl, Hummels, Grosskreutz, GUndogan, Schmelzer, Reus
więc nie tak mało
Awatar użytkownika
manfred

Post autor: manfred »

O widzę niektórzy już widzą niemcóf w finale oby sie nie przeliczyli.
Awatar użytkownika
Janek

Coraz częściej się zgadzam z niektórymi posłami PiS. Np z Jasiem Tomaszewskim - ostatnio stwierdził, że transmisje takich meczy jak ostatnie Bayernu I Borussi powinny być w Polsce zakazane. Bo wzbudzają agresję - widz potem obejrzy mecz z polskiej ekstraklasy i dostaje ataku szału.

Tomaszewski ma rację - mam podobne odczucia, ot choćby ostatnio oglądałem mecz osławionego Kolejorza z Pogonią Szczecin. Dobrze, że mnie potem spojono i nie wypuszczono z chaty - na trzeźwo bym pewnie podpalił jakąś chałupę, skopał ciężarną i opluł ledwo żywego staruszka.
Jestem gorszego sortu...
Awatar użytkownika
Huczaj

Post autor: Huczaj »

mefistofeles pisze:Jak to mówią. Grają dwie drużyny i na końcu wygrywają Niemcy. Tyle, że Niemców w tych klubach jak na lekarstwo
Ograniczyłem się do pierwszych jedenastek:

Borussia: Obrona: Weidenfeller, Subotic, Hummels Schmelzer, Piszczek - 3 Niemców. Pomoc: Bender/Kehl, Gundogan, Błaszczykowski, Reus, Goetze. 4 Niemców (będąc jeszcze dokładniejszym - 3 Niemców - Gundogan to Turek. Napad: Lewandowski. Podsumowując: W pierwszej 11 gra 7 Niemców (ewentualnie 6 jesli nie liczyć Gundogana). To ponad połowa drużyny. NIe mówić o graczach dobijających do 1 składu: Leitner, Bittencourt, Schieber, Grosskroutz, Santana, Kirch. Z nich tylko Santana nie jest Niemcem.

Bayern:

Neuer - Lahm, Badstuber/Van Buyten, Dante, Alaba/Boateng - Ribery, Martinez, Schweinsteiger, Kross, Muller - Mandzukic/Gomez

W Bayernie w pierwszej 11 gra 6 Niemców. Oczywiście tutaj jest dużo większa rotacja zawodników.
Niajk nie wychodzi że Niemców tutaj jak na lekarstwo.

Strzał w płot.

Niemcy postawili kilkanaście lat temu na szkolenie młodzieży - widać efekty. Mają świetnych piłkarzy (nie tylko w Borussi i Bayernie), bardzo młodych, bardzo zdolnych, we wszystkich formacjach. Grają świetną, otwartą i ofensywną piłkę, zachowując równowagę w defensywie. To murowani kandydaci do złota Mistrzostw Świata w Brazylii. Jesli tylko zostaną odpowiednio poprowadzeni.
ODPOWIEDZ