Przewodniki
Przewodniki
Polecacie jakieś przewodniki? Zamierzam się latem wybrać w Tatry i trzeba by coś solidnego zakupić, żeby się w górach nie zgubić. Już się nawet rozglądałem i w oko wpadło mi coś takiego. Co o tym sądzicie? Nada się czy szukać czegoś innego? Ewentualnie polećcie coś sami
Znam takich co gardzą mapą, nie mówiąc już o przewodnikach, bo twierdzą że w Tatrach nie można się zgubić.Gorano pisze:trzeba by coś solidnego zakupić, żeby się w górach nie zgubić
Osobiście polecam "najlepszy z najlepszych" : "Tatry Polskie" Józef Nyka
Mam też "Tatry Polskie i Słowackie" ExpressMap i "Ceperski przewodnik..." Mieczysława Tarczyńskiego.
http://turystyka.interia.pl/biblioteczk ... 01051,5250
niedawno kupiłam ten, Przejżałam i musze przyznać że podoba mi sie ...
Znany mi autorluna19 pisze:http://turystyka.interia.pl/biblioteczk ... 01051,5250
- Zakochani w Tatrach
-

My schodziliśmy Tatry z przewodnikami Nyki : Tatry Polskie i Tatry Słowackie, i mapami Tatrzański Park Narodowy oraz Tatry Słowackie Wysokie.
Obecnie mamy ich dość sporo, nowszych i nie straszących swoim wyglądem - ale te pierwsze, zużyte, w opłakanym stanie, posklejane - darzę największym sentymentem i mimo, że właściwie obecnie z żadnych map w Tatrach nie korzystamy, zawsze je ze sobą zabieram.

Czasem się przydają jeśli trzeba komuś na szlaku wytłumaczyć gdzie należy iść, bo nie wszyscy turyści spotkani na szlakach mają mapy, mimo że Tatr nie znają zupełnie
.
Obecnie mamy ich dość sporo, nowszych i nie straszących swoim wyglądem - ale te pierwsze, zużyte, w opłakanym stanie, posklejane - darzę największym sentymentem i mimo, że właściwie obecnie z żadnych map w Tatrach nie korzystamy, zawsze je ze sobą zabieram.

Czasem się przydają jeśli trzeba komuś na szlaku wytłumaczyć gdzie należy iść, bo nie wszyscy turyści spotkani na szlakach mają mapy, mimo że Tatr nie znają zupełnie
Zakochani w Tatrach