No właśnie uciekłem stamtąd przed tą lampą, także jestem już w stolycyAgaar pisze:Pogoda bardzo niefotogeniczna, więc co Ty tam Alan robisz?![]()
Lampiarskie zdjęcia będą.
Pogoda na dzis
I gdzie lepiej?No właśnie uciekłem stamtąd przed tą lampą, także jestem już w stolycy
"pamiętaj jak Ci praca lub jakieś studia przeszkadzają w chodzeniu po górach to rzuć to w diabły" Fenek
[galeria zdjęć] http://picasaweb.google.com/103556764021884049151
[galeria zdjęć] http://picasaweb.google.com/103556764021884049151
Wg badań sondażowych pewnie tak, ale wg mnie nie jest to takie oczywisteAgaar pisze:I gdzie lepiej? Właśnie słucham audycji radiowej i mówią, że Wawa jest (wg badań sondażowych) najlepszym miejscem do mieszkania. :]
Ze szczytu Durbaszki jest widok na Pasmo Radziejowej, a na południe widoki zasłaniają drzewa. Ale z pobliskiej Wysokiej i Wysokiego Wierchu - zwłaszcza z tego drugiego - widok na południe jest imponujący. Przy sprzyjających warunkach, wg mnie można zrobić o wschodzie lub zachodzie świetne zdjęcia. Niemniej jednak widok z Pasma Radziejowej wydaje mi się taki... "pełniejszy"krzymul pisze:Nigdy tam nie byłem, więc mam pytanie. Czy ze szczytu Durbaszki są jakieś szersze widoki, jak jest z zachodem i wschodem słońca - są widoczne ?
- Zakochani w Tatrach
-

Nie mają gór, nie mają morza, do najbliższego porządnego lasu czy jeziora godzina drogi (o ile nie ma korków), do tego demonstracje "związkowców" , miesięcznice, rocznice, kwartalnice smoleńskie i inne atrakcje. Rzeczywiście "najlepsze miejsce"Agaar pisze:I gdzie lepiej?No właśnie uciekłem stamtąd przed tą lampą, także jestem już w stolycyWłaśnie słucham audycji radiowej i mówią, że Wawa jest (wg badań sondażowych) najlepszym miejscem do mieszkania. :]
Każdemu jego Everest...
- Zakochani w Tatrach
-

Alan - wiem, że nie to miałeś na myśli, bo przecież ja ciągle piszę, ze taką pogodę bardzo lubię i to jest święta prawda.Alan pisze: Zakochani w Tatrach napisał/a:
zarówno fotograf, jak i znawca tematu ze mnie tragicznie marny
Ja tego nie napisałem. Natomiast nie mam wątpliwości, że wypatrujemy innej pogody w górach.
Prawdą jest też że nie znam się na fotografii i czasem przez przypadek coś mi tam wyjdzie niespodziewanie.
Ja autentycznie lubię zdjęcia z piękną pogodą, słoneczne, kolorowe – czyli mało artystyczne … takie jak kiedyś Janek napisał, że „nadają się dla cioci Kloci” …. bardzo mi się to stwierdzenie podoba dlatego je czasem cytuję.
Ty masz zupelnie inne - profesjonalne - spojrzenie na fotografie, więc nic dziwnego, ze szukasz w górach pogody z dobrym światłem i chmurami.
Nawet bym nie śmiała się do ciebie porównać ze swoimi zdjęciami i wiedzą na ten temat …. a raczej jej kompletnym brakiem.
U mnie zdjęcia robi aparat
Zakochani w Tatrach
Pięknie, tylko że przy tym wszystkim wczoraj "czwórka" dziś "trójka" lawinowa i na góry można popatrzeć tylko z dołu.myszoz pisze:Minus 14 i lampa. Nie mogę się napatrzeć.
Młody z kolegą mieli jechać robić grań Tatr Zachodnich, a w końcu pojechali w Małą Fatrę.
Ale jak kilka dni utrzyma się taka pogoda, bez kolejnych opadów to zrobią się dobre warunki do chodzenia.
- Zakochani w Tatrach
-

- Zakochani w Tatrach
-

U nas dziś zima w całej pełni, sypie gęsty śnieg, a na drzewach zamiast bazi – zmarznięte sikorki, którym kupuję na targu obrany słonecznik i dokarmiam je na balkonie.
Co rano czeka ich do tej stołówki chyba ze sto pięćdziesiąt sztuk
.

Zdjęcia nie najlepszej jakości, bo zza szyby, żeby nie wystraszyć sikorek, no i przy padającym śniegu.
Tak "oblepionych" drzew jest co rano kilka
.
Co rano czeka ich do tej stołówki chyba ze sto pięćdziesiąt sztuk

Zdjęcia nie najlepszej jakości, bo zza szyby, żeby nie wystraszyć sikorek, no i przy padającym śniegu.
Tak "oblepionych" drzew jest co rano kilka
Zakochani w Tatrach
Na prośbę Myszoza wrzucam link do zdjęć Młodego z tego wyjazdu:myszoz pisze:O matkoBasia Z. pisze:Śpią w namiocie.
https://picasaweb.google.com/rysie.paty ... aDuzoWodki
Relacji raczej nie będzie, bo to nie mój wyjazd.