Suita Ladinia bianca

Tradycyjna i cyfrowa: galerie, techniki, sprzęt, fotozagadki.
Awatar użytkownika
krzymul

Post autor: krzymul »

Janek pisze:Popatrz na swój pierwszy post w tym wątku...
no paczę....
krzymul pisze:9 - bajeczne, piękne i ... co tam jeszcze.
Na 20-stym pewnie chciałaś powiedzieć - "moja koleżanka robi loda, cholera zazdroszczę jej"
i widzę, że to nie ja skojarzyłem "robienie loda" z Bóg wie czym, a ino z działaniem na lodospadzie.
Janek pisze:No cóż, może tylko w Poznaniu, to znaczyło coś brzydkiego... ufam, że w Lublinie nie.
krzymul pisze: Koleżanka robiła loda, tzn. wspinała się na lodospadzie ( taki zamarznięty wodospadzik - nic brzydkiego.)

Alan pisze:Będę wdzięczny, jeśli podasz prawidłową interpretację
Chętnie spróbuję...

Homoseksualizm zaliczany jest do kategorii zaburzeń preferencji seksualnych, może być przejawem choroby, lub pewnego rodzaju perwersji.
I pomimo, że obecnie homoseksualizm według najnowszej klasyfikacji zaburzeń i chorób Światowej Organizacji Zdrowia przestał być oceniany jako zaburzenie i nie jest zatem traktowany jako choroba Pan Noblista może mieć odmienne zdanie na ten temat.
Moim zdaniem Wałęsie chodziło o to, że nie chciał by, żeby krajem rządziły powyżej scharakteryzowane osoby. Tyle ....

Zacytuję list "homofoba"...

"Świat stanął na głowie. To jest wywrócenie wszystkiego do góry nogami. Za normę uważa się to, co jest wbrew zasadom biologii, fizyki i wszystkiego. Ja mam żałować, że moi rodzice byli normalni, bo dzieci w związkach homoseksualnych wychowują się lepiej. Dwóch liżących się facetów uznaje mnie za homofoba, bo całe życie próbują udowodnić, że są normalniejsi ode mnie"
Pozdrawiam.
Brudas bez łazienki z wychodkiem za stodołą.
Awatar użytkownika
krzymul

uszba pisze:caatoosee napisał/a:
ja nie mam na ten temat zdania ciezki problem tak mysle ,bo jak dziecko podrosnie i okaze sie ze zrobiono mu krzywde bo nie chce miec takich rodzicow

Ja znam takie dzieci z rodzin hetero co też jak podrosły to nie chciały mieś takich rodziców
Tak, tylko jak taki dzieciak później powie : " że wyssał z mlekiem matki" ?
:D :D :D
Pozdrawiam.
uszba

Post autor: uszba »

krzymul pisze:Tak, tylko jak taki dzieciak później powie : " że wyssał z mlekiem matki" ?

Przecież oni nie walczą o to aby móc rodzić i karmić tylko żeby adoptować :D
Awatar użytkownika
krzymul

uszba pisze: Przecież oni nie walczą o to aby móc rodzić i karmić tylko żeby adoptować
Czyli po wykarmieniu...., mimo wszystko trudno będzie powiedzieć dzieciakowi, który ma tylko tatusiów, że wyssał ..... itd. :-P
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
krzymul

uszba pisze:oni nie walczą o to aby móc rodzić i karmić
...a tak w ogóle to czemu nie...
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1023303,tit ... aid=1102d3
:-P :))
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Alan

Kontakt:

Post autor: Alan »

krzymul pisze:Moim zdaniem Wałęsie chodziło o to, że nie chciał by, żeby krajem rządziły powyżej scharakteryzowane osoby.
Janek pisze:Błąd w rozumowaniu noblisty polega na tym, że on uważa, że Biedron w Sejmie reprezentuje Polską Partię Gejów i Lesbijek a Grodzka Polską Partię Transeksualistów
Reasumując - Krzymul, wyjaśniłeś o co chodzi Wałęsie (wcześniej w zasadzie zrobił to za Ciebie Janek). Na początku wspomniałeś, że zgadzasz się z nim jak nigdy.
Zatem boisz się, że w kraju nagle zacznie rządzić koalicja Polskiej Partii Transeksualistów oraz Polskiej Partii Gejów i Lesbijek? :D

Jak dobrze Ciebie rozumiem jednym z podstawowych kryteriów przy wyborze do władz powinno być to - jaką orientację seksualną mają np kandydaci, tak? Tym powinni się ludzie kierować, żeby wg Ciebie nie popełnić jakiegoś błędu?
Awatar użytkownika
krzymul

Alan pisze:Jak dobrze Ciebie rozumiem jednym z podstawowych kryteriów przy wyborze do władz powinno być to - jaką orientację seksualną mają np kandydaci, tak? Tym powinni się ludzie kierować, żeby wg Ciebie nie popełnić jakiegoś błędu?
Może nie jednym z podstawowych, ...ale tak, kandydat do władzy powinien być przebadany na wszelkiego rodzaju dewiacje, zlustrowany itp.... po prostu brillant. :D

Zaraz pewnie zapytasz co uważam za normę, a co za odchył, ale ja już skończyłem dyskusję, bo i tak do niczego ona nie doprowadzi. Wolę pogadać o górach i zdjęciach. :-)
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Alan

Kontakt:

Masz u mnie zielone światło! Od tej chwili możesz pisać o górach i fotkach :))
Awatar użytkownika
krzymul

Alan pisze:Masz u mnie zielone światło!
Dziękuję, ale nie potrzebuję Twojej akceptacji. :))
Alan pisze:Od tej chwili możesz pisać o górach i fotkach
i pozwolenia. :))
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Janek

Post autor: Janek »

Więcej luzu Krzymul! Wielokrotnie podkpiwałeś z innych, teraz trafiło na Ciebie i po co robisz problem?
Jestem gorszego sortu...
Awatar użytkownika
andy67

Post autor: andy67 »

krzymul pisze:
Alan pisze:Jak dobrze Ciebie rozumiem jednym z podstawowych kryteriów przy wyborze do władz powinno być to - jaką orientację seksualną mają np kandydaci, tak? Tym powinni się ludzie kierować, żeby wg Ciebie nie popełnić jakiegoś błędu?
Może nie jednym z podstawowych, ...ale tak, kandydat do władzy powinien być przebadany na wszelkiego rodzaju dewiacje, zlustrowany itp.... po prostu brillant. :D

Zaraz pewnie zapytasz co uważam za normę, a co za odchył, ale ja już skończyłem dyskusję, bo i tak do niczego ona nie doprowadzi. Wolę pogadać o górach i zdjęciach. :-)
No i fajnie panie Krzymulu kochany, z tym że taki Biedroń (i chyba tylko on w aktualnym parlamencie) otwarcie mówi od dawna że jest gejem. A statystycznie rzecz biorąc myślę że znalazłoby się tam jeszcze co najmniej paręnaście osób "kochających inaczej", i to pewnie płci obojga. Tyle że osoby te udają że wcale nie i skądże znowu.

To ja już wolę Biedronia niż tych niewiadomoco poprawnych.

Uszba , przepraszam raz jeszcze że tu na taki temat, ale moderatorzy przestali bawić się w wydzielanie wątków (zresztą słusznie moim zdaniem), więc sama rozumiesz :-)
Każdemu jego Everest...
Awatar użytkownika
krzymul

Janek pisze:Więcej luzu Krzymul! Wielokrotnie podkpiwałeś z innych, teraz trafiło na Ciebie i po co robisz problem?
No problem, tym bardziej, że nie zauważyłem by ktokolwiek z kogokolwiek podkpiwał.
Typowa wymiana opinii mniejszości z większością, .... no i większość broniąc pozycji mniejszości wskazała gdzie jest miejsce innej mniejszości. ;-) :D
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
krzymul

andy67 pisze: No i fajnie panie Krzymulu kochany, z tym że taki Biedroń (i chyba tylko on w aktualnym parlamencie) otwarcie mówi od dawna że jest gejem.
Właśnie chodzi o tą otwartość, czy Ty wszystkim opowiadasz, że jesteś hetero ?. Lepiej by było gdyby sprawy łóżkowe nie były poruszane na wokandzie Sejmu. Wolał bym by Sejm/Rząd zajął się gospodarką, służbą zdrowia itp. , a nie wciskał ludowi tematy zastępcze i mydlił oczy.
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Janek

krzymul pisze:Wolał bym by Sejm/Rząd zajął się gospodarką, służbą zdrowia itp
A jest choć jeden na świecie taki? :-P
Jestem gorszego sortu...
Awatar użytkownika
Alan

Kontakt:

krzymul pisze:Wolał bym by Sejm/Rząd zajął się gospodarką, służbą zdrowia itp. , a nie wciskał ludowi tematy zastępcze i mydlił oczy.
Obiło mi się o uszy, że jest już coś takiego jak Ministerstwo Gosporarki czy też Zdrowia, ale rozumiem, że coś przekręciłem. Z pewnością rząd zajmuje się tym o czym mówisz i Ministerstwo Gejów funkcjonuje już od dawna.

To jest przykład na to, że wielu ludzi nie zna podstawowych pojęć, nie rozumie np. czym jest rząd, parlament, myli jedno z drugim. Krzymuś Ty też? :-P
Awatar użytkownika
andy67

Post autor: andy67 »

krzymul pisze: czy Ty wszystkim opowiadasz, że jesteś hetero ?
Oczywiście że tak, szczególnie w dzisiejszych czasach :-P
Każdemu jego Everest...
Awatar użytkownika
Janek

andy67 pisze:
krzymul pisze: czy Ty wszystkim opowiadasz, że jesteś hetero ?
Oczywiście że tak, szczególnie w dzisiejszych czasach :-P
Można sobie kupić taki specjalny znaczek rozpoznawczy i nosić go w klapie marynarki albo na swetrze lub koszuli.
Jestem gorszego sortu...
Awatar użytkownika
krzymul

Alan pisze:Krzymuś Ty też?
Nie, Aluś. ;-), ale instytucje - ustawodawcza i wykonawcza powinny zająć się konkretami i sprawami dla których są powołane, a nie dupe(relami).
Można sobie kupić taki specjalny znaczek rozpoznawczy i nosić go w klapie marynarki albo na swetrze lub koszuli
Można, tylko po co ?
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Jadzia

Post autor: Jadzia »

No Uszba.... kłaniam Ci się:) rodzinką oglądamy Twoje poezje foto i jesteśmy pod wrażeniem!
Pozamiatane :D

Zatkało mnie czytając wątek cały dalej....:) no ale taki kraj, ważne sprawy tuszuje się duperelami, a wynaturzenia ( bo medialne i dyskusyjne) wyciąga się na pierwszy plan coby pulpa w głowach nam rosła i zajmowała miejsce komórkom nerwowym prawidłowo funkcjonującym....
Awatar użytkownika
krzymul

Jadzia pisze:Zatkało mnie czytając wątek cały dalej....:
Oczywiście, moja wina - żartem nazwałem wspinanie po lodospadzie, robieniem loda i stąd to całe zamieszanie, więcej nie będę, uderzam się w pierś i proszę o wybaczenie, szczególnie uszbę.

Krzymuś.

PS. Moderatora proszę o wychlastanie durnych postów, nie związanych z tematem.
Pozdrawiam.
ODPOWIEDZ