No tak - przyczyną wypadku drogowego był sam fakt wyjechania na polskie drogi.andy67 pisze: I tu masz najważniejszą przyczynę tej katastrofy.
Wypadki górskie i lotnicze
- mefistofeles
-

- Kontakt:
... w czasie mgły z gołoledzią, do tego z Ważnymi Pasażerami którzy są przełożonymi kierowcy i do tego śpiewają "panie szofer gazu".mefistofeles pisze:No tak - przyczyną wypadku drogowego był sam fakt wyjechania na polskie drogi.andy67 pisze: I tu masz najważniejszą przyczynę tej katastrofy.
Każdemu jego Everest...
- mefistofeles
-

- Kontakt:
Jak świat światem teorie zawsze towarzyszyły ludzkości.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Teoria
a, Ty nie masz żadnych teorii ?
http://pl.wikipedia.org/wiki/Teoria
a, Ty nie masz żadnych teorii ?
Pozdrawiam.
Brudas bez łazienki z wychodkiem za stodołą.
Znam spiskową teorię dziejów polskiej prawicy. Martyrologicznie Polska Chrystusem narodów a imię jego 44 i żeby nie opuszczała Cię Twoja siostra pogarda i wychłoszczą Cię śmiechem i zdradzonych o świcie. Lub coś w tym stylukrzymul pisze: Ty nie masz żadnych teorii
Spadają deski
Ze smreków strzelistych
Robiąc bałwana
Z zielonego turysty
Ze smreków strzelistych
Robiąc bałwana
Z zielonego turysty
- mefistofeles
-

- Kontakt:
Oglądam - tego właśnie się spodziewałem.
Ciekawą rzecz zauważyłem - kontrolerzy gadali, że taka mgła, że własnej dłoni nie było widać, a ktoś tuż po wypadku nakręcił film ... chyba komórką przeciwmgielną ... bo żadnej mgły na filmie nie było widać.
Ciekawą rzecz zauważyłem - kontrolerzy gadali, że taka mgła, że własnej dłoni nie było widać, a ktoś tuż po wypadku nakręcił film ... chyba komórką przeciwmgielną ... bo żadnej mgły na filmie nie było widać.
Pozdrawiam.
- mefistofeles
-

- Kontakt:
W oparciu nie (Zespół Macierewicza skupił się na brzozie i zrobił z niej totem a to rzecz nieistotna), ale pozwolić sceptykom na wypowiedź by wypadało - tym bardziej, że pamiętam odcinki z tej serii gdzie tak robiono.Alan pisze:Domyślam się, że gdyby National Geographic nagrał ten film w oparciu o teorie "Zespołu Macierewicza" byłby dla Ciebie znacznie ciekawszy.
W dodatku kilka ewidnentnych kłamstw których nie sprowstowano - np o tym, że to był lot cywilny czy o tym, że nie stwierdzono śladów materiałów wybuchowych, gdydziś wiemy, że stwierdzono (ale to może być kwestia tego, że wypowiedzi nagrywano dawno, co jednak Millera nie zwlania z odpowiedzialności, bo wiemy tez, że wtedy tego po prostu nie sprawdzono).
Trzecia rzecz - kwestia ILS, ZTCW nie obecność ILSa jest potrzeban do odejścia w automacie a włączenie przycisku ILS - sam ILS nie jest potrzebny do tego - ale to raczej błąd w dokumentacji samolotu.
W każdym razie - bardzo po łebkach i niestety czasem obok faktów.
Jeśli się boisz, już jesteś niewolnikiem!
Grzegorz Braun
Grzegorz Braun
Jak mi się wydaje to dociekania czy lot cywilny czy wojskowy to typowe wręcz scholastyczne pieprzenie. Po mojemu lot wojskowy to taki, który odbywa się w warunkach bojowych lub słuy celom stricte wojskowym (np. dowiezienie oddziału wojska do Afganistanu) bojowych lub ćwiczebmych.
Jedyne co wiązało samolot z wojskiem było tylko to, że grupa ludzi zajmująca się przewozami rządowymi była zmilitaryzowana, równie dobrze mogła być cywilna.
Podobno, tak mi ktoś tłumaczył, różnica między lotem cywilnym a wojskowym polega na zmniejszeniu uprawnień pilota wojskowego w stosunku do pilota cywilnego a także ponoć na tym, że w locie wojskowym dopuszcza się większe ryzyko.
Jeśli tak, to nie ma czym się chwalić - dostojnicy państwowi wożeni mniej bezpiecznie niż zwykli pasażerowie.
Jedyne co wiązało samolot z wojskiem było tylko to, że grupa ludzi zajmująca się przewozami rządowymi była zmilitaryzowana, równie dobrze mogła być cywilna.
Podobno, tak mi ktoś tłumaczył, różnica między lotem cywilnym a wojskowym polega na zmniejszeniu uprawnień pilota wojskowego w stosunku do pilota cywilnego a także ponoć na tym, że w locie wojskowym dopuszcza się większe ryzyko.
Jeśli tak, to nie ma czym się chwalić - dostojnicy państwowi wożeni mniej bezpiecznie niż zwykli pasażerowie.
Jestem gorszego sortu...
Film z NG taki jak się spodziewałem, komentarze (tutaj i w ogóle) również.
A dziś z tego co słyszałem w radio, na TV Puls wieczorem będzie można obejrzeć najnowsze dzieło A. Gargas. Polemika z tezami (o ile można je tak nazwać) tam zawartymi do poczytania w Polityce z zeszłego tygodnia.
A dziś z tego co słyszałem w radio, na TV Puls wieczorem będzie można obejrzeć najnowsze dzieło A. Gargas. Polemika z tezami (o ile można je tak nazwać) tam zawartymi do poczytania w Polityce z zeszłego tygodnia.
Każdemu jego Everest...
- mefistofeles
-

- Kontakt:
Znaczy, że NGC schodzi na psy, bo ilość bajek w tym programie była na właśnie tym poziomie. Szkoda, bo pamiętam program z tej serii gdzie jeden "oszołom" przekonywał, że Airbus sfałszował skrzynki po jednej z katastrof, by nie wyszło, że nawaliła ich nowa maszyna. Ale to jakiś chory z nienawiści spiskolog musiał byc.Alan pisze:"Nie do wiary" - czyli program o zjawiskach nadprzyrodzonych był niegdyś emitowany na TVN
Janku, tu nie ma miejsca na "po mojemu", takie rzeczy jednoznacznie określają przepisy. I według tych przepisów nie był to lot cywilny.Janek pisze: Po mojemu lot wojskowy to taki, który odbywa się w warunkach bojowych lub słuy celom stricte wojskowym (np. dowiezienie oddziału wojska do Afganistanu) bojowych lub ćwiczebmych.
Air Force One (jak sama nazwa wskazuje) też jest samolotem sił powietrznych i jego loty nie są lotami cywilnymi (cywile nie moga np tankować w powietrzu, żaden cywilny samolot tego nie robi - Air Force One owszem. Nasi dostojnicy latali m.in. do Afganistanu, czyli do strefy działań wojennych.Jeśli tak, to nie ma czym się chwalić - dostojnicy państwowi wożeni mniej bezpiecznie niż zwykli pasażerowie.
Grzegorz Braun
Grzegorz Braun
- mefistofeles
-

- Kontakt:
http://wiadomosci.wp.pl/kat,38126,title ... &_ticrsn=3
Mam nadzieję, że w imię standardów dziennikarskich właściciel Gazety Wyborczej zwolni redaktora naczelnego i część redakcji odpowiedzialną za rozpowszechnianie kłamstw, które właśnie prokuratura zdementowała.Wojskowa prokuratura stwierdziła, że nie ma najmniejszych dowodów na to, by były dowódca polskiego lotnictwa gen. Andrzej Błasik (48 l.) był w czasie lotu do Smoleńska kimś więcej niż jednym z pasażerów.
Nie było kłótni na lotnisku między szefem Sił Powietrznych a dowódcą tupolewa Arkadiuszem Protasiukiem (†36 l.) na płycie lotniska Okęcie. Generał nie wchodził do kokpitu i nie naciskał na pilotów. Nie ma też żadnych dowodów na to, że pił alkohol, co ogłosili Rosjanie w raporcie MAK.
Grzegorz Braun
Grzegorz Braun
http://www.youtube.com/watch?v=Bpj2mnNtiQsmefistofeles pisze:Mam nadzieję, że w imię standardów dziennikarskich właściciel Gazety Wyborczej zwolni redaktora naczelnego
Jestem gorszego sortu...
Kaczyński i Macierewicz stracili rekord świata:
http://fakty.interia.pl/swiat/news/jesz ... ,1893693,4
http://fakty.interia.pl/swiat/news/jesz ... ,1893693,4
W sprawie pojawiają się już także pierwsze głosy polityczne. Władimir Żyrinowski, deputowany i szef populistycznej partii LDPR, twierdzi, że nad Rosją wcale nie pojawił się meteoryt, a nowa broń testowana przez USA.
Jestem gorszego sortu...